Artikel top billede

Microsoft Teams i stærk medvind: Overhaler Slack og Hangouts på under to år

Microsofts app til virksomheds-chat, Teams, efterlader konkurrenterne i støvet.

På bare to år er Microsofts forretningsapp til chat og informationsdeling, Teams, vokset gevaldigt i udbredelse.

Fra at være på en global fjerdeplads i 2016 med bare tre procents udbredelse, er chat-app’en nu at finde i aktiv brug hos 21 procent af virksomhederne, viser ny undersøgelse og rapport fra Spiceworks.

Dermed er populære konkurrenter som Slack og Google Hangouts distanceret, med respektive markedsandele på 15 og 12 procent.

Den dominerende app på området er dog fortsat Microsofts egen ’Skype For Business’ som fastholder sin førsteplads med 44 procent af markedet.

Forklaringen bag Teams vilde fremgang er ligetil, mener Spiceworks chefanalytiker, Peter Tsai:

”Den pludselige Microsoft Teams fremgang grunder sandsynligvis i, at programmet er gratis tilgængeligt for Office 365 brugere.”

Samtidig påpeger han at Microsoft i stigende grad vender sit fokus mod Teams som program:

”Selvom Skype For Business fastholder sin placering, satser Microsoft i stigende grad på Microsoft Teams som standard-app til samarbejde i virksomhedsorganisationerne", siger han.

Spiceworks rapport konkluderer, at Teams medvind vil fortsætte, så app’en ved udgangen af 2020 vil benyttes hos 41 procent af virksomhederne.

Se også: Microsoft gør klar til at kvitte Skype for Business: Her er fire nye features, der skal lokke brugerne over på Microsoft Teams
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere