Artikel top billede

Microsoft Teams i stærk medvind: Overhaler Slack og Hangouts på under to år

Microsofts app til virksomheds-chat, Teams, efterlader konkurrenterne i støvet.

På bare to år er Microsofts forretningsapp til chat og informationsdeling, Teams, vokset gevaldigt i udbredelse.

Fra at være på en global fjerdeplads i 2016 med bare tre procents udbredelse, er chat-app’en nu at finde i aktiv brug hos 21 procent af virksomhederne, viser ny undersøgelse og rapport fra Spiceworks.

Dermed er populære konkurrenter som Slack og Google Hangouts distanceret, med respektive markedsandele på 15 og 12 procent.

Den dominerende app på området er dog fortsat Microsofts egen ’Skype For Business’ som fastholder sin førsteplads med 44 procent af markedet.

Forklaringen bag Teams vilde fremgang er ligetil, mener Spiceworks chefanalytiker, Peter Tsai:

”Den pludselige Microsoft Teams fremgang grunder sandsynligvis i, at programmet er gratis tilgængeligt for Office 365 brugere.”

Samtidig påpeger han at Microsoft i stigende grad vender sit fokus mod Teams som program:

”Selvom Skype For Business fastholder sin placering, satser Microsoft i stigende grad på Microsoft Teams som standard-app til samarbejde i virksomhedsorganisationerne", siger han.

Spiceworks rapport konkluderer, at Teams medvind vil fortsætte, så app’en ved udgangen af 2020 vil benyttes hos 41 procent af virksomhederne.

Se også: Microsoft gør klar til at kvitte Skype for Business: Her er fire nye features, der skal lokke brugerne over på Microsoft Teams
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere