Artikel top billede

Benhård fiberstrid under opsejling: Dansk fiberselskab melder TDC til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Fiberselskabet Gigabit anklager TDC for at sabotere selskabets planer om at udrulle fiber til borgere i Storkøbenhavn.

Det lille fiberselskab Gigabit har meldt den danske telegigant TDC til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge Finans tager striden sit udgangspunkt i den københavnske forstad Hvidovre, hvor de to selskaber ønsker at udrulle fibernet til de samme borgere.

Beskyldes for at undytte markedsposition

Her mener Gigabit, at TDC ved at tilbyde at grave fiber ud gratis udnytter sin dominerende markedsposition til at dumpe prisen og dermed fjerne forretningsgrundlaget for konkurrenten.

Samtidig mener Gigabit ifølge Finans, at TDC bryder vejloven ved at forhindre, at de to selskaber i fællesskab kan grave fiber ud. Det der også kaldes for en samgravning.

”Vi blev holdt hen med påskud om møder om samgravningen. Pludselig sender TDC den 29. november en e-mail om, at de starter gravearbejdet om mandagen, og hvis vi ikke accepterer deres tilbud, bliver der ingen samgravning. Det virker som en bevidst omgåelse af vejloven,” siger Baldur Norddahl, direktør for Gigabit, til Finans.

TDC afviser dog beskyldningerne. Til Finans oplyser selskabet, at det har været i dialog med Gigabit under hele forløbet, og selskabet også har spurgt Gigabit om, hvilke adresser virksomheden ønsker at udgrave på.

”Det har ikke hold i virkeligheden, at TDC skulle forsøge at undgå samgravning,” siger Andreas Pfisterer, koncerndirektør i TDC, til Finans.

Læs også:
Baldur og Mads udruller lynhurtigt fiber til helt boligkvarter: "Vi har nu over 100 tilmeldinger og vi regner med, at der kommer flere til, når folk lige får set, at naboerne har fået hurtigt net"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere