Artikel top billede

Benhård fiberstrid under opsejling: Dansk fiberselskab melder TDC til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Fiberselskabet Gigabit anklager TDC for at sabotere selskabets planer om at udrulle fiber til borgere i Storkøbenhavn.

Det lille fiberselskab Gigabit har meldt den danske telegigant TDC til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge Finans tager striden sit udgangspunkt i den københavnske forstad Hvidovre, hvor de to selskaber ønsker at udrulle fibernet til de samme borgere.

Beskyldes for at undytte markedsposition

Her mener Gigabit, at TDC ved at tilbyde at grave fiber ud gratis udnytter sin dominerende markedsposition til at dumpe prisen og dermed fjerne forretningsgrundlaget for konkurrenten.

Samtidig mener Gigabit ifølge Finans, at TDC bryder vejloven ved at forhindre, at de to selskaber i fællesskab kan grave fiber ud. Det der også kaldes for en samgravning.

”Vi blev holdt hen med påskud om møder om samgravningen. Pludselig sender TDC den 29. november en e-mail om, at de starter gravearbejdet om mandagen, og hvis vi ikke accepterer deres tilbud, bliver der ingen samgravning. Det virker som en bevidst omgåelse af vejloven,” siger Baldur Norddahl, direktør for Gigabit, til Finans.

TDC afviser dog beskyldningerne. Til Finans oplyser selskabet, at det har været i dialog med Gigabit under hele forløbet, og selskabet også har spurgt Gigabit om, hvilke adresser virksomheden ønsker at udgrave på.

”Det har ikke hold i virkeligheden, at TDC skulle forsøge at undgå samgravning,” siger Andreas Pfisterer, koncerndirektør i TDC, til Finans.

Læs også:
Baldur og Mads udruller lynhurtigt fiber til helt boligkvarter: "Vi har nu over 100 tilmeldinger og vi regner med, at der kommer flere til, når folk lige får set, at naboerne har fået hurtigt net"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere