Google-chef afviser rygter om et kinesisk comeback

Flere end 100 hundrede Google-folk har arbejdet på hemmelig kinesiske søgeprojekt, men Google-chefen Sundar Pichai afviser, at virksomheden har planer om et comeback på det kinesiske marked.

Google har ikke i øjeblikket nogen planer om at lancere en ny søgemaskine i Kina

Det bedyrede virksomhedens administrerende direktør Sundar Pichai ifølge nyhedsbureauet Reuters under en høring i den amerikanske kongres tirsdag aften.

"Lige nu har vi ingen planer om at lancere en søgemaskine i Kina," sagde han under høringen, hvor han også sagde:

”Jeg har svært ved at forestille mig, at det ville være muligt at operere i Kina under den nuværende regering og samtidig leve op til universielle værdier som ytringsfrihed og privatlivsbeskyttelse.”

Læs også: Google forlod Kina under vilde protester: Nu vil søgegiganten tilbage på det kinesiske marked med censureret søgemaskine

Medie afslørede hemmeligt projekt
I 2010 forlod Google under stort ståhej det kinesiske marked med den begrundelse, at selskabet ikke ville finde sig i den omfattende kinesiske internet-censur.

Men i sommer afslørede mediet The Intercept dog, at Google arbejder på at udvikle en ny søgemaskine, der er specialbygget til det kinesiske markeds og dermed i stand til at bortfiltrere hjemmesider og søgetermer, som er uønsket af det kinesiske regime.

Selvom Sundar Pichai afviste, at Google skulle have aktuelle planer om at lancere en kinesisk søgemaskine, så bekræftede han dog rygterne om, at Google har arbejdet på at udvikle en kinesisk søgemaskine.

Ifølge Reuters oplyste Google-chefen, at virksomheden hele tiden undersøger mulighederne på det kinesiske søgemarked.

”Google har udviklet og undersøgt, hvordan en sådan søgemaskine skulle se ud. Vi har haft projektet undervejs i et stykke tid, og på et tidspunkt havde vi ifølge mine oplysninger mere end 100 personer, der arbejdede på det,” sagde Google-chefen.

Læs også: Google udelukker privacy-team fra udvikling af kinesisk søgemaskine: Ansatte forbereder strejke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.