Artikel top billede

Google-chef afviser rygter om et kinesisk comeback

Flere end 100 hundrede Google-folk har arbejdet på hemmelig kinesiske søgeprojekt, men Google-chefen Sundar Pichai afviser, at virksomheden har planer om et comeback på det kinesiske marked.

Google har ikke i øjeblikket nogen planer om at lancere en ny søgemaskine i Kina

Det bedyrede virksomhedens administrerende direktør Sundar Pichai ifølge nyhedsbureauet Reuters under en høring i den amerikanske kongres tirsdag aften.

"Lige nu har vi ingen planer om at lancere en søgemaskine i Kina," sagde han under høringen, hvor han også sagde:

”Jeg har svært ved at forestille mig, at det ville være muligt at operere i Kina under den nuværende regering og samtidig leve op til universielle værdier som ytringsfrihed og privatlivsbeskyttelse.”

Læs også: Google forlod Kina under vilde protester: Nu vil søgegiganten tilbage på det kinesiske marked med censureret søgemaskine

Medie afslørede hemmeligt projekt

I 2010 forlod Google under stort ståhej det kinesiske marked med den begrundelse, at selskabet ikke ville finde sig i den omfattende kinesiske internet-censur.

Men i sommer afslørede mediet The Intercept dog, at Google arbejder på at udvikle en ny søgemaskine, der er specialbygget til det kinesiske markeds og dermed i stand til at bortfiltrere hjemmesider og søgetermer, som er uønsket af det kinesiske regime.

Selvom Sundar Pichai afviste, at Google skulle have aktuelle planer om at lancere en kinesisk søgemaskine, så bekræftede han dog rygterne om, at Google har arbejdet på at udvikle en kinesisk søgemaskine.

Ifølge Reuters oplyste Google-chefen, at virksomheden hele tiden undersøger mulighederne på det kinesiske søgemarked.

”Google har udviklet og undersøgt, hvordan en sådan søgemaskine skulle se ud. Vi har haft projektet undervejs i et stykke tid, og på et tidspunkt havde vi ifølge mine oplysninger mere end 100 personer, der arbejdede på det,” sagde Google-chefen.

Læs også: Google udelukker privacy-team fra udvikling af kinesisk søgemaskine: Ansatte forbereder strejke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere