Artikel top billede

Google-chef afviser rygter om et kinesisk comeback

Flere end 100 hundrede Google-folk har arbejdet på hemmelig kinesiske søgeprojekt, men Google-chefen Sundar Pichai afviser, at virksomheden har planer om et comeback på det kinesiske marked.

Google har ikke i øjeblikket nogen planer om at lancere en ny søgemaskine i Kina

Det bedyrede virksomhedens administrerende direktør Sundar Pichai ifølge nyhedsbureauet Reuters under en høring i den amerikanske kongres tirsdag aften.

"Lige nu har vi ingen planer om at lancere en søgemaskine i Kina," sagde han under høringen, hvor han også sagde:

”Jeg har svært ved at forestille mig, at det ville være muligt at operere i Kina under den nuværende regering og samtidig leve op til universielle værdier som ytringsfrihed og privatlivsbeskyttelse.”

Læs også: Google forlod Kina under vilde protester: Nu vil søgegiganten tilbage på det kinesiske marked med censureret søgemaskine

Medie afslørede hemmeligt projekt

I 2010 forlod Google under stort ståhej det kinesiske marked med den begrundelse, at selskabet ikke ville finde sig i den omfattende kinesiske internet-censur.

Men i sommer afslørede mediet The Intercept dog, at Google arbejder på at udvikle en ny søgemaskine, der er specialbygget til det kinesiske markeds og dermed i stand til at bortfiltrere hjemmesider og søgetermer, som er uønsket af det kinesiske regime.

Selvom Sundar Pichai afviste, at Google skulle have aktuelle planer om at lancere en kinesisk søgemaskine, så bekræftede han dog rygterne om, at Google har arbejdet på at udvikle en kinesisk søgemaskine.

Ifølge Reuters oplyste Google-chefen, at virksomheden hele tiden undersøger mulighederne på det kinesiske søgemarked.

”Google har udviklet og undersøgt, hvordan en sådan søgemaskine skulle se ud. Vi har haft projektet undervejs i et stykke tid, og på et tidspunkt havde vi ifølge mine oplysninger mere end 100 personer, der arbejdede på det,” sagde Google-chefen.

Læs også: Google udelukker privacy-team fra udvikling af kinesisk søgemaskine: Ansatte forbereder strejke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere