Artikel top billede

Fortalt til: Steffen Villadsen

Mennesker i IT
Udgivet 13. december 2018 kl. 11.34

En af mine tidligere kolleger er her hos SimCorp, og han kender mig. Så spurgte han, om jeg ikke havde lyst til at komme ud til SimCorp og tale om, hvordan det med cloud foregik hos Microsoft. Jo, sagde jeg, det kan jeg da godt. Jeg spurgte ham, om jeg skulle forberede en præsentation eller et foredrag. Det afviste han og sagde, at jeg bare skulle komme og spise frokost.

Så havde jeg jo forestillet mig noget i stil med, at vi skulle sidde en to-tre mand i et mødelokale, men da jeg så mødte op, foregik mødet på bestyrelsesgangen, og der sad 30 mand i et lokale, og jeg havde intet forberedt.

Så måtte det blive lige fra hoften. Jeg tegnede og fortalte og resten af tiden gik med spørgsmål om, hvad vi gjorde med det ene og det andet. Blandt tilhørerne i forsamlingen var SimCorps administrerende direktør Klaus Holse og Georg Hetrodt, der var teknologidirektør. Jeg går ud fra, at det var, det som ledte til, at jeg sidder her i dag.

Der var ikke helt forventningsafstemt, hvad der skulle ske, men det er jo livets sjove ting, der nogen gange sker. Jeg ved ikke, om det var gået anderledes, hvis jeg havde forberedt mig. Så havde jeg måske tænkt meget mere over, hvad jeg sagde. Det at det netop kom fra hoften gav mig mulighed for at være ærlig og fortælle om de gode, men også de mindre gode ting, og hvad vi havde lært.

Havde man spurgt mig for et år siden, om jeg havde forestillet mig, at jeg sad her i dag, havde svaret helt klart været nej. Det var slet ikke i mine tanker på det tidspunkt. Det var en mulighed, der opstod. Det var ikke noget jeg havde planlagt.

Thomas Hejlsberg, CTO, SimCorp


Flere mennesker i IT Om mennesker i it