Artikel top billede

(Foto: Kombit/PR)

Kombit lækker stærkt personlige oplysninger om borgere i offentligt dokumenter

Kommunernes it-fællesskab Kombit troede, at personlige oplysninger på borgere i et offentlig dokument var overstregede. Men overstregning kunne fjernes ved blot at kopiere teksten ind i World-dokument

Pdf-dokumter med personlige oplysninger om en fleksjobber, en kontanthjælpsmodtager, en biblioteksbøde-modtager og adskillige parkerings-syndere er alle blevet lækket af kommunernes it-fællesskab Kombit.

Det skriver det danske it-medie Version2.

Ifølge Version2 har oplysningerne siden marts 2015 været tilgængelige i et pdf-dokument på adressen share-komm.kombit.dk, hvor de indgik i en vejledning til kommunale medarbejdere.

Overstregning kunne fjernes

I dokumenterne var det blandt andet muligt at finde navne, adresse og cpr-numre på personer.

I pdf-filen var personoplysningerne ganske vist overstreget, men ifølge Version2 var det muligt at blotlægge overstregningerne ved blot at kopiere dem ind i et Word-dokument.

Dokumenterne har er blevet fjernet efter, at Version2 har henvendt til Kombit om sagen.

Læs også: Nu kan du se Kombits hemmeligheder - er det virkeligt skadeligt, at vi fremover kan se Kombit i kortene?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere