Artikel top billede

(Foto: Kombit/PR)

Kombit lækker stærkt personlige oplysninger om borgere i offentligt dokumenter

Kommunernes it-fællesskab Kombit troede, at personlige oplysninger på borgere i et offentlig dokument var overstregede. Men overstregning kunne fjernes ved blot at kopiere teksten ind i World-dokument

Pdf-dokumter med personlige oplysninger om en fleksjobber, en kontanthjælpsmodtager, en biblioteksbøde-modtager og adskillige parkerings-syndere er alle blevet lækket af kommunernes it-fællesskab Kombit.

Det skriver det danske it-medie Version2.

Ifølge Version2 har oplysningerne siden marts 2015 været tilgængelige i et pdf-dokument på adressen share-komm.kombit.dk, hvor de indgik i en vejledning til kommunale medarbejdere.

Overstregning kunne fjernes

I dokumenterne var det blandt andet muligt at finde navne, adresse og cpr-numre på personer.

I pdf-filen var personoplysningerne ganske vist overstreget, men ifølge Version2 var det muligt at blotlægge overstregningerne ved blot at kopiere dem ind i et Word-dokument.

Dokumenterne har er blevet fjernet efter, at Version2 har henvendt til Kombit om sagen.

Læs også: Nu kan du se Kombits hemmeligheder - er det virkeligt skadeligt, at vi fremover kan se Kombit i kortene?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere