Artikel top billede

Kombit lækker stærkt personlige oplysninger om borgere i offentligt dokumenter

Kommunernes it-fællesskab Kombit troede, at personlige oplysninger på borgere i et offentlig dokument var overstregede. Men overstregning kunne fjernes ved blot at kopiere teksten ind i World-dokument

Pdf-dokumter med personlige oplysninger om en fleksjobber, en kontanthjælpsmodtager, en biblioteksbøde-modtager og adskillige parkerings-syndere er alle blevet lækket af kommunernes it-fællesskab Kombit.

Det skriver det danske it-medie Version2.

Ifølge Version2 har oplysningerne siden marts 2015 været tilgængelige i et pdf-dokument på adressen share-komm.kombit.dk, hvor de indgik i en vejledning til kommunale medarbejdere.

Overstregning kunne fjernes

I dokumenterne var det blandt andet muligt at finde navne, adresse og cpr-numre på personer.

I pdf-filen var personoplysningerne ganske vist overstreget, men ifølge Version2 var det muligt at blotlægge overstregningerne ved blot at kopiere dem ind i et Word-dokument.

Dokumenterne har er blevet fjernet efter, at Version2 har henvendt til Kombit om sagen.

Læs også: Nu kan du se Kombits hemmeligheder - er det virkeligt skadeligt, at vi fremover kan se Kombit i kortene?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere