Artikel top billede

Intel vil fremstille Frankenstein-processor: Idéen er at opnå en fænomenal driftstid

Den amerikanske CPU-producent vil klippe og klistre mobil- og laptopkomponenter sammen i kommende ’Fovoros’-processor.

Under ugens ’Architecture Day 2018 løfter amerikanske Intel sløret for en særlig processor, som forener elementer fra både mobil og laptopverdenen.

I det Intel kalder et ’Fovoros’ produkt forener CPU-producenten en enkel ’Core’-kerne (dem der i dag findes i laptop og desktopmaskiner) sammen med fire ’Atom’ kerner, som er særlig tiltænkt mobil og tablet-produkter.

Hele molevitten er samlet i 12x12x1 mm pakke, som gør den kompakt nok til at leve i en ultramobil enhed som en smartphone eller en tablet.

En 10nm procesteknik samt et mikroskopisk standby-forbrug på 2mW indikerer også, at produktet er tiltænkt mobilmarkedet.

Den grafiske ydelse varetages af den nyligt annoncerede ’Sunny Cove’ arkitektur hvor op til 64 EU (Execution Units) vil blæse forbi de 18 EU som findes i de nuværende Atom-baserede processorer.

Læs også: Intel offentliggør GPU-planer: Massivt ydelsesboost i 2019 - og i 2020 slippes fuldt ’Xe’-lineup løs

Hemmelig kunde står bag

Hvornår og hvorvidt processoren får debut, er endnu uvist. En fungerende prototype er dog blevet vist frem, mens Intel oplyser at platformen er blevet udviklet til at møde en unavngiven kundes behov.

Den særlige processor vil blive den første fra Intels hånd, hvor to forskellige processor-arkitekturer vil leve side om side.

I mobilverdenen har heterogene for længst vundet bred tilslutning, hvor både Apple, Samsung, Qualcomm og Huawei fremstiller processorer der veksler mellem store regnekraftige kerner og strømbesparende ditto.

Med et Fovoros-baserede processorer i porteføljen vil Intel også være bedre klædt på til at imødekomme truslen fra Qualcomms kommende serie af processorer tiltænkt Windows-baserede maskiner.

Se også: Qualcomm udfordrer Intel med ny laptop-chip: Core i7 superkræfter der kører i døgndrift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere