Artikel top billede

Intel vil fremstille Frankenstein-processor: Idéen er at opnå en fænomenal driftstid

Den amerikanske CPU-producent vil klippe og klistre mobil- og laptopkomponenter sammen i kommende ’Fovoros’-processor.

Under ugens ’Architecture Day 2018 løfter amerikanske Intel sløret for en særlig processor, som forener elementer fra både mobil og laptopverdenen.

I det Intel kalder et ’Fovoros’ produkt forener CPU-producenten en enkel ’Core’-kerne (dem der i dag findes i laptop og desktopmaskiner) sammen med fire ’Atom’ kerner, som er særlig tiltænkt mobil og tablet-produkter.

Hele molevitten er samlet i 12x12x1 mm pakke, som gør den kompakt nok til at leve i en ultramobil enhed som en smartphone eller en tablet.

En 10nm procesteknik samt et mikroskopisk standby-forbrug på 2mW indikerer også, at produktet er tiltænkt mobilmarkedet.

Den grafiske ydelse varetages af den nyligt annoncerede ’Sunny Cove’ arkitektur hvor op til 64 EU (Execution Units) vil blæse forbi de 18 EU som findes i de nuværende Atom-baserede processorer.

Læs også: Intel offentliggør GPU-planer: Massivt ydelsesboost i 2019 - og i 2020 slippes fuldt ’Xe’-lineup løs

Hemmelig kunde står bag

Hvornår og hvorvidt processoren får debut, er endnu uvist. En fungerende prototype er dog blevet vist frem, mens Intel oplyser at platformen er blevet udviklet til at møde en unavngiven kundes behov.

Den særlige processor vil blive den første fra Intels hånd, hvor to forskellige processor-arkitekturer vil leve side om side.

I mobilverdenen har heterogene for længst vundet bred tilslutning, hvor både Apple, Samsung, Qualcomm og Huawei fremstiller processorer der veksler mellem store regnekraftige kerner og strømbesparende ditto.

Med et Fovoros-baserede processorer i porteføljen vil Intel også være bedre klædt på til at imødekomme truslen fra Qualcomms kommende serie af processorer tiltænkt Windows-baserede maskiner.

Se også: Qualcomm udfordrer Intel med ny laptop-chip: Core i7 superkræfter der kører i døgndrift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere