Artikel top billede

Intel vil fremstille Frankenstein-processor: Idéen er at opnå en fænomenal driftstid

Den amerikanske CPU-producent vil klippe og klistre mobil- og laptopkomponenter sammen i kommende ’Fovoros’-processor.

Under ugens ’Architecture Day 2018 løfter amerikanske Intel sløret for en særlig processor, som forener elementer fra både mobil og laptopverdenen.

I det Intel kalder et ’Fovoros’ produkt forener CPU-producenten en enkel ’Core’-kerne (dem der i dag findes i laptop og desktopmaskiner) sammen med fire ’Atom’ kerner, som er særlig tiltænkt mobil og tablet-produkter.

Hele molevitten er samlet i 12x12x1 mm pakke, som gør den kompakt nok til at leve i en ultramobil enhed som en smartphone eller en tablet.

En 10nm procesteknik samt et mikroskopisk standby-forbrug på 2mW indikerer også, at produktet er tiltænkt mobilmarkedet.

Den grafiske ydelse varetages af den nyligt annoncerede ’Sunny Cove’ arkitektur hvor op til 64 EU (Execution Units) vil blæse forbi de 18 EU som findes i de nuværende Atom-baserede processorer.

Læs også: Intel offentliggør GPU-planer: Massivt ydelsesboost i 2019 - og i 2020 slippes fuldt ’Xe’-lineup løs

Hemmelig kunde står bag

Hvornår og hvorvidt processoren får debut, er endnu uvist. En fungerende prototype er dog blevet vist frem, mens Intel oplyser at platformen er blevet udviklet til at møde en unavngiven kundes behov.

Den særlige processor vil blive den første fra Intels hånd, hvor to forskellige processor-arkitekturer vil leve side om side.

I mobilverdenen har heterogene for længst vundet bred tilslutning, hvor både Apple, Samsung, Qualcomm og Huawei fremstiller processorer der veksler mellem store regnekraftige kerner og strømbesparende ditto.

Med et Fovoros-baserede processorer i porteføljen vil Intel også være bedre klædt på til at imødekomme truslen fra Qualcomms kommende serie af processorer tiltænkt Windows-baserede maskiner.

Se også: Qualcomm udfordrer Intel med ny laptop-chip: Core i7 superkræfter der kører i døgndrift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere