Artikel top billede

Forbrugerrådet: Google Pay overtræder loven i Danmark

Googles betalingsløsning overtræder dansk lovgivning på flere punkter, mener Forbrugerrådet Tænk.

Googles betalingsløsning, Google Pay, blev lanceret i Danmark i slutningen af oktober, men ifølge Forbrugerrådet Tænk lever løsningen ikke op til de danske regler for betalingstjenester.

Det skriver Berlingske.

De danske regler på området stillet krav om, at det skal være tydeligt for forbrugerne, hvad deres data bliver brugt til, men det er ifølge Forbrugerrådet på ingen måde tydeligt, når man læser Google Pays vilkår, hvor der bliver henvist til fem forskellige servicevilkår.

Derudover mener Forbrugerrådet også, at Google åbner for at forbrugernes betalingsdata kan bruges til tjenester, der er rettet mod tredjepart, hvilket ifølge forbrugerorganisationen også vil være i strid med dansk lov.

”Google har en særlig formulering, som åbner op for, at data kan bruges til tjenester rettet mod tredjeparter. Det er meget klart i den danske lovgivning, at sådanne data kun må bruges til tjenester, der er direkte henvendt til forbrugeren,” siger Troels Hauer Holmberg, seniorøkonomi i Forbrugerrådet til Berlingske.

I en mail til Berlingske slår Google dog fast, at selskabet aldrig sælger data til tredjepart.

”Når data indsamles via Google Pay, sker det først og fremmest for at få produktet til at fungere, som det skal – og Google sælger dem aldrig til tredjepart. Google bruger heller ikke data i annonceøjemed, f.eks. til målretning af annoncer,« skriver Google i en e-mail til avisen.

Google Pay blev lanceret i Danmark den 30. oktober, hvor den tilgængelig for kunder hos Jyske Bank, Nordea og Danske Bank.

Læs også:
Guide: Sådan får du Google Pay på din mobil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere