Artikel top billede

Forbrugerrådet: Google Pay overtræder loven i Danmark

Googles betalingsløsning overtræder dansk lovgivning på flere punkter, mener Forbrugerrådet Tænk.

Googles betalingsløsning, Google Pay, blev lanceret i Danmark i slutningen af oktober, men ifølge Forbrugerrådet Tænk lever løsningen ikke op til de danske regler for betalingstjenester.

Det skriver Berlingske.

De danske regler på området stillet krav om, at det skal være tydeligt for forbrugerne, hvad deres data bliver brugt til, men det er ifølge Forbrugerrådet på ingen måde tydeligt, når man læser Google Pays vilkår, hvor der bliver henvist til fem forskellige servicevilkår.

Derudover mener Forbrugerrådet også, at Google åbner for at forbrugernes betalingsdata kan bruges til tjenester, der er rettet mod tredjepart, hvilket ifølge forbrugerorganisationen også vil være i strid med dansk lov.

”Google har en særlig formulering, som åbner op for, at data kan bruges til tjenester rettet mod tredjeparter. Det er meget klart i den danske lovgivning, at sådanne data kun må bruges til tjenester, der er direkte henvendt til forbrugeren,” siger Troels Hauer Holmberg, seniorøkonomi i Forbrugerrådet til Berlingske.

I en mail til Berlingske slår Google dog fast, at selskabet aldrig sælger data til tredjepart.

”Når data indsamles via Google Pay, sker det først og fremmest for at få produktet til at fungere, som det skal – og Google sælger dem aldrig til tredjepart. Google bruger heller ikke data i annonceøjemed, f.eks. til målretning af annoncer,« skriver Google i en e-mail til avisen.

Google Pay blev lanceret i Danmark den 30. oktober, hvor den tilgængelig for kunder hos Jyske Bank, Nordea og Danske Bank.

Læs også:
Guide: Sådan får du Google Pay på din mobil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere