Artikel top billede

Nøgleauktion om 5G-netværk bliver forsinket med et halvt år

Energiminister Lars Christian Lilleholt udskyder auktionerne om de danske 5G frekvenser til næste år – i modsætning til regeringens egen 5G-handlingsplan.

Det første spadestik til, hvad der skulle blive Danmarks kommende 5G-netværk blev med et udskudt, dengang Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) udskød de planlagte auktioner om de kommende 5G-frekvenser.

Dagen før de planlagte auktioner i september, hvor landets teleselskaber skulle byde på de ledige 700, 900 og 2.300 MHz bånd, blev auktionerne aflyst på ubestemt tid.

Ifølge regeringens handlingsplan for 5G-mobilnettet, en plan som er udarbejdet i samspil med telebranchen, går udskydelsen stik imod de ambitioner der lægges for dagen. Det skriver Finans.

Nu bliver auktionerne forhalede til februar 2019, fremgår det af planen.

Se også: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig

I modsætning til 5G-handlingsplan

Af handlingsplanen fremgår det samtidigt, at frekvenserne skal udbydes rettidigt og at forudsigelighed og gennemsigtighed i processen er afgørende for de investeringer som den danske telebranche skal foretage.

Med et halvt års udskydelse til 5G-frekvensernes udlodning, skaber det undren i telebranchen. En undren som skærpes af, at Lars Christian Lilleholt ikke har givet nogen begrundelse til udsættelsen.

”Med den ene hånd udskyder Energiministeriet frekvensauktionen, og med den anden hånd understreger de i handlingsplanen, at forsinkelser er et problem. Det virker selvmodsigende. Men det største problem er, at det skaber enorm usikkerhed og en masse spekulationer om årsagen,” siger Jakob Willer, direktør for Teleindustrien.

Den kommende 5G-auktion i februar bliver et spil om, hvilke teleselskaber får lov til at bygge den 5G-infrastruktur.

5G er en nøgleteknologi der med op til 100 gange højere overførselshastigheder, 20 gange lavere responstid og markant større kapacitet vil muliggøre helt nye tjenester omkring det kommende mobilnetværk.

Læs også: Hvad vil 5G-netværk betyde for forbrugerne? Ingen ved det, for der mangler fortsat gode use-cases
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.