Artikel top billede

Nøgleauktion om 5G-netværk bliver forsinket med et halvt år

Energiminister Lars Christian Lilleholt udskyder auktionerne om de danske 5G frekvenser til næste år – i modsætning til regeringens egen 5G-handlingsplan.

Det første spadestik til, hvad der skulle blive Danmarks kommende 5G-netværk blev med et udskudt, dengang Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) udskød de planlagte auktioner om de kommende 5G-frekvenser.

Dagen før de planlagte auktioner i september, hvor landets teleselskaber skulle byde på de ledige 700, 900 og 2.300 MHz bånd, blev auktionerne aflyst på ubestemt tid.

Ifølge regeringens handlingsplan for 5G-mobilnettet, en plan som er udarbejdet i samspil med telebranchen, går udskydelsen stik imod de ambitioner der lægges for dagen. Det skriver Finans.

Nu bliver auktionerne forhalede til februar 2019, fremgår det af planen.

Se også: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig

I modsætning til 5G-handlingsplan

Af handlingsplanen fremgår det samtidigt, at frekvenserne skal udbydes rettidigt og at forudsigelighed og gennemsigtighed i processen er afgørende for de investeringer som den danske telebranche skal foretage.

Med et halvt års udskydelse til 5G-frekvensernes udlodning, skaber det undren i telebranchen. En undren som skærpes af, at Lars Christian Lilleholt ikke har givet nogen begrundelse til udsættelsen.

”Med den ene hånd udskyder Energiministeriet frekvensauktionen, og med den anden hånd understreger de i handlingsplanen, at forsinkelser er et problem. Det virker selvmodsigende. Men det største problem er, at det skaber enorm usikkerhed og en masse spekulationer om årsagen,” siger Jakob Willer, direktør for Teleindustrien.

Den kommende 5G-auktion i februar bliver et spil om, hvilke teleselskaber får lov til at bygge den 5G-infrastruktur.

5G er en nøgleteknologi der med op til 100 gange højere overførselshastigheder, 20 gange lavere responstid og markant større kapacitet vil muliggøre helt nye tjenester omkring det kommende mobilnetværk.

Læs også: Hvad vil 5G-netværk betyde for forbrugerne? Ingen ved det, for der mangler fortsat gode use-cases
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere