Artikel top billede

LG vil rulle fjernsynet sammen, når det ikke er i brug. Her er selskabets første prototype på et rullende 65 tommers OLED-fjernsyn.

LG vil revolutionere fjernsynet: I 2019 vil tv’et kunne foldes som et rullegardin

Næste år vil stuealteret kunne gemme sig selv, når der ikke er behov for det.

LG vil gøre op med trenden med at fjernsynet skal fylde mere og mere på stuevæggen.

Fra og med næste år, vil LG masseproducere fjernsyn der kan rulles sammen på samme vis som et rullegardin. Det skriver Bloomberg.

LG’s revolutionære fjernsyn vil bygge på OLED-teknologi, som muliggør, at det smalle display kan rulle sig sammen i en boks under tv’et. En særlig mekanisme sikrer, at fjernsynet kan skydes sig selv op fra sin boks ved et tryk med fjernbetjeningen.

En fungerende prototype på et 65 tommers tv er allerede blevet fremvist på selskabets research-afdeling i sydkoreanske Seoul.

Det særlige tv vil give LG en fordel i et marked, hvor selskabet døjer med hårdere konkurrence fra kinesiske konkurrenter og en faldende pristrend.

Se også: OnePlus præsenterer nyt produkt: Vil nu sælge fjernsyn

I skrivende stund udgør OLED-fjernsyn bare 1,1 procent af markedet, mens analyseinstituttet Statista vurderer at markedet for OLED-tv vil vokse med 70 procent i det kommende år.

En anden trend indenfor fjernsyn i de kommende år bliver 8K, hvor stadigt flere producenter vil satse på hyperskarpe fjernsyn til forbrugerne.

Læs også: Nu kommer 8K-TV bølgen – men hvad med pris og anvendelighed?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere