Artikel top billede

Enorme forventninger til 5G: Over halvdelen af alle virksomheder har plan klar

Der er kæmpe forventninger til 5G-teknologi, og ifølge en ny analyse har 66 procent af alle virksomheder planer om at hoppe om bord i den højhastighedsnetværk frem mod 2020.

Vi nærmer os hastigt en verden, hvor vi kan se frem til endnu højere internethastigheder som følge af udbredelsen af det lynhurtige 5G-teknologi mobilnetværk.

Selvom der stadig er lidt vej endnu, har mange virksomheder allerede brugt krudt på at gøre sig klar til teknologiens affyring.

Hele 66 procent af virksomheder har planer om 5G i deres strategi frem mod 2020.

Det viser en ny undersøgelse fra Gartner, der har spurgt ind til virksomhedernes planer med teknologien.

Læs også: Læs også: Hvad vil 5G-netværk betyde for forbrugerne? Ingen ved det, for der mangler fortsat gode use-cases

Virksomhederne peger på, at teknologien især forventes at kunne brage igennem i forhold til IoT- og video-området.

Men hvis 5G for alvor skal kunne udfolde sit fulde potentiale, er der stadig udfordringer. Garter pointerer således, at der er behov for endnu større investeringer i udbygninger af det nye netværk, så det kan håndtere de forskellige brugsscenarier og krav, som teknologien i fremtiden måske skal understøtte.

Det kræver at store private spillere får sat gang i arbejdet med den omfattende infrastruktur.

"På kort og mellemlang sigt vil organisationer, der ønsker at udnytte 5G i forhold til områder som IoT-kommunikation, video, kontrol og automatisering, begrænset trådløs adgang og krævende edge analytics, ikke fuldt ud kunne fæste lid til en offentlige 5G-infrastruktur," lyder det fra Sylvian Fabre, senior research direktør hos Gartner.

Se også: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig

De mest populære use cases for 5G

Det er navnlig IoT-kommunikation, virksomhederne peget på, når de skal vælge de mest interessante områder i forhold til 5G. Over halvdelen af virksomhederne i Gartners undersøgelse mener, at det netop er dette område, som 5G-teknologien især kommer til at blive anvendt til.

På en andenplads over, hvad virksomhederne mener, at teknologien kommer til at understøtte, finder vi video-området. Her peges på områder som krævende videoanalyser og samarbejdsløsninger, herunder udbredelsen af 4K og 8K HD.

Herhjemme er sidste bånd ved at blive lagt på 5G-specifikationerne, og en konkret slagplan blev tidligere på året fremlagt af TDC.

Fra og med 2020 vil de første kommercielle løsninger være på plads, lød det den gang.

Der er dog fortsat bump på vejen for den unge teknologi. Udover de store spion-bekymringer og -beskyldninger mod Huawei, som TDC arbejder sammen med om at udbygge netværket til 5G, er en nøgleauktion om 5G-netværket også lige blevet udskudt til næste år.

Det kan du læse mere om her: Nøgleauktion om 5G-netværk bliver forsinket med et halvt år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere