Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: JN Data møblerer om i ejerkredsen / Ny danskstartet milliardvirksomhed under opsejling bygger på dataanalyse / Fysisk sikkerhed og hackerangreb overskygger truslen fra insidere, advarer PET

Morgen-briefing: JN Data møblerer om i ejerkredsen / Ny danskstartet milliardvirksomhed under opsejling bygger på dataanalyse / Fysisk sikkerhed og hackerangreb overskygger truslen fra insidere, advarer PET / Forslag om en e-krone konto i Nationalbanken til alle danskere / Frankrig går enegang med beskatning af digitale giganter

Mornings fra Computerworld og lytteposten på Amager. Her overblikket over de vigtigste it-nyheder denne onsdag morgen tæt på juleferien.

JN Data møblerer om i ejerkredsen

Bankdata, BEC og SDC overtager en del af aktierne i JN Data, som i forvejen ejes af Jyske Bank og Nykredit, fortæller JN Data i en pressemeddelelse.

JN Data, der har 660 ansatte, leverer it-drift til netop Jyske Bank, Nykredit, Silkeborg Data, Bankdata, BEC og SDC og de finansielle virksomheder, der står bag disse tre datacentraler. JN Data betjener omkring 1/3 af arbejdspladserne i den finansielle sektor, og omkring 200 pengeinstitutter kører på selskabets infrastruktur.

Bestyrelsen for JN Data består nu af David Hellemann, Nykredit (formand); Peter Schleidt, Jyske Bank (næstformand); Claus Hjort Bjerre, Bankdata; Kurt Nørrisgaard, BEC og Jesper Scharff, SDC samt Henrik Holm og Kaj Thyrrestrup, der er medarbejderrepræsentanter. Det oplyses ikke, hvor stor en andel af aktierne de tre datacentraler overtager, eller hvad prisen er.

Ny danskstartet milliardvirksomhed under opsejling bygger på dataanalyse

René Rechtman er manden bag en ny underholdningsgigant inden for digitalt indhold til børn, fortæller Børsen.

Han har netop rejst en milliard kroner i investeringskapital til sin virksomhed Moonbug, som køber indhold til børn, som ved hjælp af data-analyser videreudvikles og derefter sælges til eksempelvis Netflix.

René Rechtman har indtil årsskiftet arbejdet for Disney, som han i 2015 solgte Maker Studios til for omkring 3 milliarder kroner. Efter kapitaltilførslen til Moonbug ejer han fortsat en femtedel af virksomheden, som en ekspert over for Børsen vurderer har potentiale til at ende med en valuation på en milliard dollars.

Fysisk sikkerhed og hackerangreb overskygger truslen fra insidere, advarer PET

Virksomhederne skal i højere grad koncentrere sig om truslen fra insidere, når de skal beskytte virksomheden, mener PET ifølge Børsen.

"Vi har sådan en tendens til at tænke trusler som noget, vi kan opdage og holde væk, hvis der er en mur rundt om bygningen, og hvis vi har en god firewall og it-sikkerhed. Der er i vores øjne ikke tilstrækkeligt fokus på den humane kilde – insideren," siger forebyggelseschef i PET, Henrik Bjelke Hansen.

Ifølge Børsen bygger PET’s vurdering på et samarbejde med en kontaktgruppe på cirka 100 danske virksomheder og myndigheder. En undersøgelse foretaget af Dansk Industri i 2017 blandt 225 medlemsvirksomheder viser samme billede.

Forslag om en e-krone konto i Nationalbanken til alle danskere

Sagerne om hvidvask og spekulation i den danske banksektor har fået danskerne til at miste lysten til at sætte penge i bankerne. Derfor er der brug for, at danskerne kan få en konto i Nationalbanken, hvor vi kan gemme vores penge i form af en digital valuta kaldet e-krone, mener Alternativet ifølge TV 2-nyhederne.

Tanken er, at e-kronen skal udstedes og garanteres af Nationalbanken. E-kronen skal udelukkende være digital, så man skal altså ikke kunne hive kontanter ud af Nationalbanken. Det vil gøre det sværere at snyde med e-kronen, mener partiet.

Erhvervsordfører Anders Johansson fra de konservative mener, at det er en kommunistisk tanke og en helt forkert vej at gå

“Vi skal passe på med at eksperimentere med den danske økonomi. Den står i dag stærkere end nogensinde før, men det er klart, at hvis vi begynder at trække danskernes opsparinger ud af de danske banker, står de overfor en kæmpe udfordring”, siger han til TV2.

Frankrig går enegang med beskatning af digitale giganter

Frankrig indfører nu med ultrakort varsel en ny beskatning af den indtjening, som de digitale giganter som Google og Facebook har i Frankrig. Skatten vil indbringe den franske statskasse i omegnen af 3,7 milliarder kroner, skriver Finans.

Det franske initiativ kommer efter de nylige kuldsejlede planer om at indføre en samlet EU-skat på de digitale giganter.

Danmark er blandt de lande, som er stærke modstandere af at pålægge eksempelvis Google en omsætningsbeskatning fordi det ifølge regeringen vil knæsætte et beskatningsprincip, som angiveligt vil gå ud over danske eksportvirksomheder. I stedet satser den danske regering på, at OECD kan klare skærene for os. Men det vil franskmændene týdeligvis ikke vente på.

Google betalte sidste år godt fire millioner kroner i selskabsskat i Danmark baseret på en opgivet omsætning på 227 millioner kroner. Googles omsætning i Danmark, der primært består af digitale annoncer, er vurderet til at være et milliardbeløb, skriver Finans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere