Morgen-briefing: JN Data møblerer om i ejerkredsen / Ny danskstartet milliardvirksomhed under opsejling bygger på dataanalyse / Fysisk sikkerhed og hackerangreb overskygger truslen fra insidere, advarer PET

Morgen-briefing: JN Data møblerer om i ejerkredsen / Ny danskstartet milliardvirksomhed under opsejling bygger på dataanalyse / Fysisk sikkerhed og hackerangreb overskygger truslen fra insidere, advarer PET / Forslag om en e-krone konto i Nationalbanken til alle danskere / Frankrig går enegang med beskatning af digitale giganter

Mornings fra Computerworld og lytteposten på Amager. Her overblikket over de vigtigste it-nyheder denne onsdag morgen tæt på juleferien.

JN Data møblerer om i ejerkredsen
Bankdata, BEC og SDC overtager en del af aktierne i JN Data, som i forvejen ejes af Jyske Bank og Nykredit, fortæller JN Data i en pressemeddelelse.

JN Data, der har 660 ansatte, leverer it-drift til netop Jyske Bank, Nykredit, Silkeborg Data, Bankdata, BEC og SDC og de finansielle virksomheder, der står bag disse tre datacentraler. JN Data betjener omkring 1/3 af arbejdspladserne i den finansielle sektor, og omkring 200 pengeinstitutter kører på selskabets infrastruktur.

Bestyrelsen for JN Data består nu af David Hellemann, Nykredit (formand); Peter Schleidt, Jyske Bank (næstformand); Claus Hjort Bjerre, Bankdata; Kurt Nørrisgaard, BEC og Jesper Scharff, SDC samt Henrik Holm og Kaj Thyrrestrup, der er medarbejderrepræsentanter. Det oplyses ikke, hvor stor en andel af aktierne de tre datacentraler overtager, eller hvad prisen er.

Ny danskstartet milliardvirksomhed under opsejling bygger på dataanalyse
René Rechtman er manden bag en ny underholdningsgigant inden for digitalt indhold til børn, fortæller Børsen.

Han har netop rejst en milliard kroner i investeringskapital til sin virksomhed Moonbug, som køber indhold til børn, som ved hjælp af data-analyser videreudvikles og derefter sælges til eksempelvis Netflix.

René Rechtman har indtil årsskiftet arbejdet for Disney, som han i 2015 solgte Maker Studios til for omkring 3 milliarder kroner. Efter kapitaltilførslen til Moonbug ejer han fortsat en femtedel af virksomheden, som en ekspert over for Børsen vurderer har potentiale til at ende med en valuation på en milliard dollars.

Fysisk sikkerhed og hackerangreb overskygger truslen fra insidere, advarer PET
Virksomhederne skal i højere grad koncentrere sig om truslen fra insidere, når de skal beskytte virksomheden, mener PET ifølge Børsen.

"Vi har sådan en tendens til at tænke trusler som noget, vi kan opdage og holde væk, hvis der er en mur rundt om bygningen, og hvis vi har en god firewall og it-sikkerhed. Der er i vores øjne ikke tilstrækkeligt fokus på den humane kilde – insideren," siger forebyggelseschef i PET, Henrik Bjelke Hansen.

Ifølge Børsen bygger PET’s vurdering på et samarbejde med en kontaktgruppe på cirka 100 danske virksomheder og myndigheder. En undersøgelse foretaget af Dansk Industri i 2017 blandt 225 medlemsvirksomheder viser samme billede.

Forslag om en e-krone konto i Nationalbanken til alle danskere
Sagerne om hvidvask og spekulation i den danske banksektor har fået danskerne til at miste lysten til at sætte penge i bankerne. Derfor er der brug for, at danskerne kan få en konto i Nationalbanken, hvor vi kan gemme vores penge i form af en digital valuta kaldet e-krone, mener Alternativet ifølge TV 2-nyhederne.

Tanken er, at e-kronen skal udstedes og garanteres af Nationalbanken. E-kronen skal udelukkende være digital, så man skal altså ikke kunne hive kontanter ud af Nationalbanken. Det vil gøre det sværere at snyde med e-kronen, mener partiet.

Erhvervsordfører Anders Johansson fra de konservative mener, at det er en kommunistisk tanke og en helt forkert vej at gå

“Vi skal passe på med at eksperimentere med den danske økonomi. Den står i dag stærkere end nogensinde før, men det er klart, at hvis vi begynder at trække danskernes opsparinger ud af de danske banker, står de overfor en kæmpe udfordring”, siger han til TV2.

Frankrig går enegang med beskatning af digitale giganter
Frankrig indfører nu med ultrakort varsel en ny beskatning af den indtjening, som de digitale giganter som Google og Facebook har i Frankrig. Skatten vil indbringe den franske statskasse i omegnen af 3,7 milliarder kroner, skriver Finans.

Det franske initiativ kommer efter de nylige kuldsejlede planer om at indføre en samlet EU-skat på de digitale giganter.

Danmark er blandt de lande, som er stærke modstandere af at pålægge eksempelvis Google en omsætningsbeskatning fordi det ifølge regeringen vil knæsætte et beskatningsprincip, som angiveligt vil gå ud over danske eksportvirksomheder. I stedet satser den danske regering på, at OECD kan klare skærene for os. Men det vil franskmændene týdeligvis ikke vente på.

Google betalte sidste år godt fire millioner kroner i selskabsskat i Danmark baseret på en opgivet omsætning på 227 millioner kroner. Googles omsætning i Danmark, der primært består af digitale annoncer, er vurderet til at være et milliardbeløb, skriver Finans.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Få en personlig demo af det moderne intranet anno 2019
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Er et nyt intranet på virksomhedens tegnebræt for 2019 er dette din mulighed for at få en personlig demo af Colibo.