Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Medie: Facebook har givet private samtaler og data om brugerne til Microsoft, Netflix og Amazon

Endnu engang er der kommet oplysninger frem om at Facebook deler flere oplysninger med deres samarbejdspartnere end man har fortalt brugerne om.

Det allerede skandaleramte sociale medie Facebook har i flere år givet data om sine brugere til store teknologi-giganter som Microsoft, Spotify, Netflix og Amazon.

Det skriver New York Times i en ny rækker afsløringer om den sociale medie platform.

Gennem interviews med mere end 60 personer, der tidligere har været ansat hos Facebook og nogle af selskabets samarbejdspartnere har avisen fundet frem til flere oplysninger som Facebook har givet til sine samarbejdspartnere.

Læs også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Derudover har det amerikanske medie gennemgået hundredvis af dokumenter fra Facebook fra 2017.

Dermed har Facebook undtaget bestemte selskaber fra virksomhedens egne privatlivsregler.

Et af eksemplerne er, at Facebook gav Microsofts søgemaskine, Bing, adgang til navne på stort set alle 2,2 milliarder brugeres venner.

Læs også: Lækkede mail afslører: Her er fem tvivlsomme metoder Facebook benytter til at høste data

Derudover gav Facebook store selskaber som Netflix og Spotify adgang til at læse brugeres private samtaler.

Tech-giganter fik langt mere data end Cambridge Analytica

I marts blev det offentligt kendt, at Facebook havde delt data om 87 millioner brugere med analysefirmaet Cambridge Analytica.

De nye afsløringer fra New York Times viser dog, at det sociale medie har delt oplysninger om langt flere brugere til store tech-selskaber.

Læs også: Englænderne vil sende Zuckerberg et bødeforlæg på 4,2 millioner for Cambridge Analytica-skandalen

Ifølge det amerikanske medie fortalte Facebook aldrig brugerne direkte, at deres data blev videregivet til andre store selskaber.

Facebooks partnerskab med de store tech-giganter ser ud til at gå helt tilbage til 2010. Antallet af partnerskaber steg tilsyneladende så meget, at Facebook ifølge The New York Times byggede et værktøj der skulle holde styr på de mange data-aftaler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere