Artikel top billede

Medie: Facebook har givet private samtaler og data om brugerne til Microsoft, Netflix og Amazon

Endnu engang er der kommet oplysninger frem om at Facebook deler flere oplysninger med deres samarbejdspartnere end man har fortalt brugerne om.

Det allerede skandaleramte sociale medie Facebook har i flere år givet data om sine brugere til store teknologi-giganter som Microsoft, Spotify, Netflix og Amazon.

Det skriver New York Times i en ny rækker afsløringer om den sociale medie platform.

Gennem interviews med mere end 60 personer, der tidligere har været ansat hos Facebook og nogle af selskabets samarbejdspartnere har avisen fundet frem til flere oplysninger som Facebook har givet til sine samarbejdspartnere.

Læs også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Derudover har det amerikanske medie gennemgået hundredvis af dokumenter fra Facebook fra 2017.

Dermed har Facebook undtaget bestemte selskaber fra virksomhedens egne privatlivsregler.

Et af eksemplerne er, at Facebook gav Microsofts søgemaskine, Bing, adgang til navne på stort set alle 2,2 milliarder brugeres venner.

Læs også: Lækkede mail afslører: Her er fem tvivlsomme metoder Facebook benytter til at høste data

Derudover gav Facebook store selskaber som Netflix og Spotify adgang til at læse brugeres private samtaler.

Tech-giganter fik langt mere data end Cambridge Analytica

I marts blev det offentligt kendt, at Facebook havde delt data om 87 millioner brugere med analysefirmaet Cambridge Analytica.

De nye afsløringer fra New York Times viser dog, at det sociale medie har delt oplysninger om langt flere brugere til store tech-selskaber.

Læs også: Englænderne vil sende Zuckerberg et bødeforlæg på 4,2 millioner for Cambridge Analytica-skandalen

Ifølge det amerikanske medie fortalte Facebook aldrig brugerne direkte, at deres data blev videregivet til andre store selskaber.

Facebooks partnerskab med de store tech-giganter ser ud til at gå helt tilbage til 2010. Antallet af partnerskaber steg tilsyneladende så meget, at Facebook ifølge The New York Times byggede et værktøj der skulle holde styr på de mange data-aftaler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere