Artikel top billede

Uber taber ankesag: Chauffører har krav på minimumsløn og betalt ferie

Engelske Uber-chauffører kan se frem til at blive klassificeret som medarbejdere, efter kørselstjenesten har tabt en britisk ankesag. Uber oplyser, at den agter at anke sagen til den britiske højesteret.

Er Uber-chauffører at betragte som selskabets medarbejdere eller selvstændige?

Det er sagens kerne i en britisk ankesag, som Uber netop har tabt.

Afgørelsen betyder, at Uber-chauffører skal klassificeres som medarbejdere og blandt andet have minimumsløn og betalt ferie i Storbritannien.

Det skriver The Guardian.

Læs også: Først vandt Uber appelsag i London: Nu vil tjenesten tilbage til Danmark

Appellerer omgående dommen

Uber er langt fra enige i dommen og meddeler, at den vil anke sagen til den britiske højesteret, der er den sidste appelinstans.

"Denne beslutning var ikke enstemmig og afspejler ikke årsagerne til, at langt de fleste chauffører vælger at bruge Uber-appen. Vi har fået tilladelse til at appellere til højesteret og vil gøre det," lyder det fra en Uber-talsperson til The Guardian.

Sagen begyndte da to Uber-chauffører på vegne af en gruppe på i alt 19 trak Uber i retten med argumentet om, at de var ansat af virksomheden - ikke selvstændige - og dermed havde krav på en række rettigheder.

Afgørelsen gælder ikke for medarbejdere uden for Storbritannien, men vil ifølge The Guardian blive fulgt tæt rundt om i verden, hvor Uber er til stede.

Læs også: Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber

Uber kom til Danmark i 2014, og tjenesten forlod landet igen 18. april 2017 som følge af kravene til den kommende taxilov, som, tjenesten mente, ville gøre det umuligt for Uber at operere i landet.

Det nye taxilovgivning omfattede blandt andet krav om fysiske taxametre i bilerne, videoovervågning og sædefølere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere