Artikel top billede

Uber taber ankesag: Chauffører har krav på minimumsløn og betalt ferie

Engelske Uber-chauffører kan se frem til at blive klassificeret som medarbejdere, efter kørselstjenesten har tabt en britisk ankesag. Uber oplyser, at den agter at anke sagen til den britiske højesteret.

Er Uber-chauffører at betragte som selskabets medarbejdere eller selvstændige?

Det er sagens kerne i en britisk ankesag, som Uber netop har tabt.

Afgørelsen betyder, at Uber-chauffører skal klassificeres som medarbejdere og blandt andet have minimumsløn og betalt ferie i Storbritannien.

Det skriver The Guardian.

Læs også: Først vandt Uber appelsag i London: Nu vil tjenesten tilbage til Danmark

Appellerer omgående dommen

Uber er langt fra enige i dommen og meddeler, at den vil anke sagen til den britiske højesteret, der er den sidste appelinstans.

"Denne beslutning var ikke enstemmig og afspejler ikke årsagerne til, at langt de fleste chauffører vælger at bruge Uber-appen. Vi har fået tilladelse til at appellere til højesteret og vil gøre det," lyder det fra en Uber-talsperson til The Guardian.

Sagen begyndte da to Uber-chauffører på vegne af en gruppe på i alt 19 trak Uber i retten med argumentet om, at de var ansat af virksomheden - ikke selvstændige - og dermed havde krav på en række rettigheder.

Afgørelsen gælder ikke for medarbejdere uden for Storbritannien, men vil ifølge The Guardian blive fulgt tæt rundt om i verden, hvor Uber er til stede.

Læs også: Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber

Uber kom til Danmark i 2014, og tjenesten forlod landet igen 18. april 2017 som følge af kravene til den kommende taxilov, som, tjenesten mente, ville gøre det umuligt for Uber at operere i landet.

Det nye taxilovgivning omfattede blandt andet krav om fysiske taxametre i bilerne, videoovervågning og sædefølere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere