Artikel top billede

Uber taber ankesag: Chauffører har krav på minimumsløn og betalt ferie

Engelske Uber-chauffører kan se frem til at blive klassificeret som medarbejdere, efter kørselstjenesten har tabt en britisk ankesag. Uber oplyser, at den agter at anke sagen til den britiske højesteret.

Er Uber-chauffører at betragte som selskabets medarbejdere eller selvstændige?

Det er sagens kerne i en britisk ankesag, som Uber netop har tabt.

Afgørelsen betyder, at Uber-chauffører skal klassificeres som medarbejdere og blandt andet have minimumsløn og betalt ferie i Storbritannien.

Det skriver The Guardian.

Læs også: Først vandt Uber appelsag i London: Nu vil tjenesten tilbage til Danmark

Appellerer omgående dommen

Uber er langt fra enige i dommen og meddeler, at den vil anke sagen til den britiske højesteret, der er den sidste appelinstans.

"Denne beslutning var ikke enstemmig og afspejler ikke årsagerne til, at langt de fleste chauffører vælger at bruge Uber-appen. Vi har fået tilladelse til at appellere til højesteret og vil gøre det," lyder det fra en Uber-talsperson til The Guardian.

Sagen begyndte da to Uber-chauffører på vegne af en gruppe på i alt 19 trak Uber i retten med argumentet om, at de var ansat af virksomheden - ikke selvstændige - og dermed havde krav på en række rettigheder.

Afgørelsen gælder ikke for medarbejdere uden for Storbritannien, men vil ifølge The Guardian blive fulgt tæt rundt om i verden, hvor Uber er til stede.

Læs også: Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber

Uber kom til Danmark i 2014, og tjenesten forlod landet igen 18. april 2017 som følge af kravene til den kommende taxilov, som, tjenesten mente, ville gøre det umuligt for Uber at operere i landet.

Det nye taxilovgivning omfattede blandt andet krav om fysiske taxametre i bilerne, videoovervågning og sædefølere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere