Artikel top billede

Her er Facebooks krypto-planer: Betaling med mobilen og pengeoverførsler på tværs af landegrænser

Facebook investerer massivt i såkaldte ’stable coins’ til WhatsApp-app’en.

Facebook arbejder på at udvikle en kryptovaluta til pengeoverførsler, siger kilder tæt på virksomheden, erfarer Bloomberg.

Planen er at udvikle en såkaldt ’stable-coin’ hvis værdi er bundet op på den amerikanske dollar. Et træk der vil fjerne den udprægede flygtighed der kendetegner de førende kryptovalutaer i dag.

Facebook har længe været interesseret i at kunne tilbyde finansielle services, siden selskabet i 2014 hyrede tidligere PayPal chef David Marcus. Han blev i maj måned chef for selskabets blockchain-gruppe, en enhed der i dag tæller over 40 ansatte.

Den krypto-sikrede valuta skal ifølge meldingerne spille sammen med beskedapp’en WhatsApp, så brugerne der kan overføre penge til hinanden.

Se også: Krypto-kollaps: Det kan ikke længere svare sig at udvinde bitcoins

Mobiloverførsler til udviklingslande

Et særligt fokusområde for mobilbetalinger med Facebooks kryptovaluta bliver Indien, som i dag tæller over 200 millioner WhatsApp-brugere.

Her ser Facebook et stort potentiale for pengeoverførsler på tværs af grænser, særligt ’remittance’ betalinger hvor Indiske borgere udenfor Indien sender penge hjem til familie og venner.

Indien er klodens største modtager af remittance-betalinger. Tal fra Verdensbanken viser, at der igennem 2017 alene er blevet sendt 450 milliarder kroner hjem igennem remittancer.

Lykkedes krypto-satstet for Facebook, vil selskabet, som i dag tæller over 2,5 milliarder brugere igennem sin tre førende produkter, Facebook, Instagram og WhatsApp, hastigt kunne blive en storspiller indenfor mobilbetalinger.

Se også: Kryptovalutaer i kapløb med uret efter krak: Derfor gik det galt for Bitcoin
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere