Artikel top billede

Her er Facebooks krypto-planer: Betaling med mobilen og pengeoverførsler på tværs af landegrænser

Facebook investerer massivt i såkaldte ’stable coins’ til WhatsApp-app’en.

Facebook arbejder på at udvikle en kryptovaluta til pengeoverførsler, siger kilder tæt på virksomheden, erfarer Bloomberg.

Planen er at udvikle en såkaldt ’stable-coin’ hvis værdi er bundet op på den amerikanske dollar. Et træk der vil fjerne den udprægede flygtighed der kendetegner de førende kryptovalutaer i dag.

Facebook har længe været interesseret i at kunne tilbyde finansielle services, siden selskabet i 2014 hyrede tidligere PayPal chef David Marcus. Han blev i maj måned chef for selskabets blockchain-gruppe, en enhed der i dag tæller over 40 ansatte.

Den krypto-sikrede valuta skal ifølge meldingerne spille sammen med beskedapp’en WhatsApp, så brugerne der kan overføre penge til hinanden.

Se også: Krypto-kollaps: Det kan ikke længere svare sig at udvinde bitcoins

Mobiloverførsler til udviklingslande

Et særligt fokusområde for mobilbetalinger med Facebooks kryptovaluta bliver Indien, som i dag tæller over 200 millioner WhatsApp-brugere.

Her ser Facebook et stort potentiale for pengeoverførsler på tværs af grænser, særligt ’remittance’ betalinger hvor Indiske borgere udenfor Indien sender penge hjem til familie og venner.

Indien er klodens største modtager af remittance-betalinger. Tal fra Verdensbanken viser, at der igennem 2017 alene er blevet sendt 450 milliarder kroner hjem igennem remittancer.

Lykkedes krypto-satstet for Facebook, vil selskabet, som i dag tæller over 2,5 milliarder brugere igennem sin tre førende produkter, Facebook, Instagram og WhatsApp, hastigt kunne blive en storspiller indenfor mobilbetalinger.

Se også: Kryptovalutaer i kapløb med uret efter krak: Derfor gik det galt for Bitcoin
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere