Artikel top billede

Her er Facebooks krypto-planer: Betaling med mobilen og pengeoverførsler på tværs af landegrænser

Facebook investerer massivt i såkaldte ’stable coins’ til WhatsApp-app’en.

Facebook arbejder på at udvikle en kryptovaluta til pengeoverførsler, siger kilder tæt på virksomheden, erfarer Bloomberg.

Planen er at udvikle en såkaldt ’stable-coin’ hvis værdi er bundet op på den amerikanske dollar. Et træk der vil fjerne den udprægede flygtighed der kendetegner de førende kryptovalutaer i dag.

Facebook har længe været interesseret i at kunne tilbyde finansielle services, siden selskabet i 2014 hyrede tidligere PayPal chef David Marcus. Han blev i maj måned chef for selskabets blockchain-gruppe, en enhed der i dag tæller over 40 ansatte.

Den krypto-sikrede valuta skal ifølge meldingerne spille sammen med beskedapp’en WhatsApp, så brugerne der kan overføre penge til hinanden.

Se også: Krypto-kollaps: Det kan ikke længere svare sig at udvinde bitcoins

Mobiloverførsler til udviklingslande

Et særligt fokusområde for mobilbetalinger med Facebooks kryptovaluta bliver Indien, som i dag tæller over 200 millioner WhatsApp-brugere.

Her ser Facebook et stort potentiale for pengeoverførsler på tværs af grænser, særligt ’remittance’ betalinger hvor Indiske borgere udenfor Indien sender penge hjem til familie og venner.

Indien er klodens største modtager af remittance-betalinger. Tal fra Verdensbanken viser, at der igennem 2017 alene er blevet sendt 450 milliarder kroner hjem igennem remittancer.

Lykkedes krypto-satstet for Facebook, vil selskabet, som i dag tæller over 2,5 milliarder brugere igennem sin tre førende produkter, Facebook, Instagram og WhatsApp, hastigt kunne blive en storspiller indenfor mobilbetalinger.

Se også: Kryptovalutaer i kapløb med uret efter krak: Derfor gik det galt for Bitcoin
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere