Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Digitaliseringsstyrelsen afblæser pludselig kæmpeudbud om Digital Post på grund af fejl

Digitaliseringsstyrelsen afblæser pludselig kæmpeudbuddet om levering af Digital Post-løsning. Hele udbuddet skal nu gå om. Det betyder, at e-Boks og Netcompany, der har været prækvalificeret siden foråret, nu skal byde igen.

Digitaliseringsstyrelsen afblæser pludselig det store udbud om en ny Digital Post-løsning.

Det sker, fordi styrelsen har konstateret unøjagtigheder eller forbehold, der har rejst tvivl om indholdet og de modtagne tilbuds konditionsmæssighed,” meddeler styrelsen nu.

Vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, Adam Lebech, siger til Computerworld, at annulleringen skyldes fejl i det tilbuds-materiale, som Digitaliseringsstyrelsen har fået ind fra de to leverandører, der har budt på opgaven.

Styrelsen prækvalificerede i foråret IBM, e-Boks og Netcompany til opgaven, der har en værdi på 235 millioner kroner og en løbetid på hele 60 måneder.

IBM har siden trukket sig fra udbuddet, hvilket altså betyder, at e-Boks og Netcompany har budt på opgaven.

"Der er tale om meget små fejl i forbindelse med tidsplan og lignende, som er på grænsen til slåfejl, og som jeg nok hellere vil betegne som unøjagtigheder," siger Adam Lebech til Computerworld.

Ifølge ham er der tale om lidt forskellige typer af fejl i de to tilbud, som imidlertid kan føre til det, som han kalder for 'høj konditionsmæssig risiko.'

"Og det får os altså til at annullere nu. Det er meget ærgerligt, men det er vi nødt til at gøre, da der er praksis for, at den slags unøjagtigheder vil føre til, at vi ville skulle annullere på et senere tidspunkt. Og derfor vælger vi at gøre det nu," siger han.

Vicedirektøren vil ikke komme nærmere ind på, hvori konkret de pågældende fejl består.

"Der er tale om små unøjagtigheder i materialet, men jeg vil ikke komme ind på de konkrete ting af hensyn til udbudsmaterialet, for det er utroligt vigtigt, at konkurrencen er lige," siger han.

Adam Lebech ærgrer sig, for Digitaliseringsstyrelsen har ifølge ham fået to gode tilbud fra henholdsvis e-Boks og Netcompany.

"Begge er af meget høj kvalitet, så det er superærgerligt," siger vicedirektøren.

Den nuværende løsning leveres af e-Boks, der har haft opgaven siden 2009.

Skal sendes i udbud igen

Styrelsen vil nu sende den store opgave i genudbud.

“Herved kan tilbudsgiverne på lige vilkår fremsende nye tilbud, der lever op til udbudsbetingelserne,” lyder det fra styrelsen.

Det nye udbud kommer til at tage mindst tre måneder. Den nye Digital Post-løsning skal være klar i 2021.

Der er tale om en af de helt centrale løsninger i kommunikationen mellem det offentlige Danmark og borgerne.

Den nuværende digitale post-løsning omfatter for tiden 4,5 millioner danskere, 750.000 virksomheder og 500 myndigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.