Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Digitaliseringsstyrelsen afblæser pludselig kæmpeudbud om Digital Post på grund af fejl

Digitaliseringsstyrelsen afblæser pludselig kæmpeudbuddet om levering af Digital Post-løsning. Hele udbuddet skal nu gå om. Det betyder, at e-Boks og Netcompany, der har været prækvalificeret siden foråret, nu skal byde igen.

Digitaliseringsstyrelsen afblæser pludselig det store udbud om en ny Digital Post-løsning.

Det sker, fordi styrelsen har konstateret unøjagtigheder eller forbehold, der har rejst tvivl om indholdet og de modtagne tilbuds konditionsmæssighed,” meddeler styrelsen nu.

Vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, Adam Lebech, siger til Computerworld, at annulleringen skyldes fejl i det tilbuds-materiale, som Digitaliseringsstyrelsen har fået ind fra de to leverandører, der har budt på opgaven.

Styrelsen prækvalificerede i foråret IBM, e-Boks og Netcompany til opgaven, der har en værdi på 235 millioner kroner og en løbetid på hele 60 måneder.

IBM har siden trukket sig fra udbuddet, hvilket altså betyder, at e-Boks og Netcompany har budt på opgaven.

"Der er tale om meget små fejl i forbindelse med tidsplan og lignende, som er på grænsen til slåfejl, og som jeg nok hellere vil betegne som unøjagtigheder," siger Adam Lebech til Computerworld.

Ifølge ham er der tale om lidt forskellige typer af fejl i de to tilbud, som imidlertid kan føre til det, som han kalder for 'høj konditionsmæssig risiko.'

"Og det får os altså til at annullere nu. Det er meget ærgerligt, men det er vi nødt til at gøre, da der er praksis for, at den slags unøjagtigheder vil føre til, at vi ville skulle annullere på et senere tidspunkt. Og derfor vælger vi at gøre det nu," siger han.

Vicedirektøren vil ikke komme nærmere ind på, hvori konkret de pågældende fejl består.

"Der er tale om små unøjagtigheder i materialet, men jeg vil ikke komme ind på de konkrete ting af hensyn til udbudsmaterialet, for det er utroligt vigtigt, at konkurrencen er lige," siger han.

Adam Lebech ærgrer sig, for Digitaliseringsstyrelsen har ifølge ham fået to gode tilbud fra henholdsvis e-Boks og Netcompany.

"Begge er af meget høj kvalitet, så det er superærgerligt," siger vicedirektøren.

Den nuværende løsning leveres af e-Boks, der har haft opgaven siden 2009.

Skal sendes i udbud igen

Styrelsen vil nu sende den store opgave i genudbud.

“Herved kan tilbudsgiverne på lige vilkår fremsende nye tilbud, der lever op til udbudsbetingelserne,” lyder det fra styrelsen.

Det nye udbud kommer til at tage mindst tre måneder. Den nye Digital Post-løsning skal være klar i 2021.

Der er tale om en af de helt centrale løsninger i kommunikationen mellem det offentlige Danmark og borgerne.

Den nuværende digitale post-løsning omfatter for tiden 4,5 millioner danskere, 750.000 virksomheder og 500 myndigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere