Artikel top billede

Skatteminister Karsten Lauritzen har senest udsat de nye ejendomsvurderinger til juli 2020.

Statens It-råd har i fire år forgæves efterlyst budget og tidsplan fra problemfyldt og milliard-dyrt offentligt it-projekt

Prisen på it-projektet har rundet en milliard og løsningen virker først fra 2020. Alligevel har Statens It-råd i fire år måtte kigge forgæves efter både tidsplan og budget.

De fleste vil nok indrømme, at det er svært at komme succesfuldt i mål med et it-projekt uden et budget eller en rimelig tidsplan.

Alligevel mangler Statens It-råd, som følger alle større it-projekter, begge dele fra det problemfyldte nye system til ejendomsvurderinger.

Det skriver Politiken, som fremhæver at kravet om at indsende en business case med budget og tidsplan kommer fra Finansministeriet i et forsøg på at fange offentlige it-projekter før de eventuelt kører af sporet.

Rådet klassificerede, ifølge Politiken, allerede i 2015 det dyre og omfattende system som et såkaldt højrisikoprojekt. Alligevel har Skatteministeriet, ifølge Politiken, ikke fremsendt de nødvendige oplysninger, som lader Statens it-råd kigge nærmere på projektet.

Ifølge Politikens oplysninger har Skatteministeriet for nyligt oplyst, at ”de væsentligste dele af et solidt vurderingssystem er bygget”. Men samtidig gør ministeriet det klart, at systemet ikke kan bestå væsentlige tests, herunder at oplyse hvordan den enkelte ejendomsvurdering er skruet sammen.

Samlet set forventes prisen for det nye ejendomsvurderingssystem at runde en milliard kroner. Og de første juridisk bindende vurderinger at nå boligejerne i juli 2020.

Læs også: Prisen på forsinket it-system bag ejendomsvurderinger runder en milliard kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere