Artikel top billede

Skatteminister Karsten Lauritzen har senest udsat de nye ejendomsvurderinger til juli 2020.

Statens It-råd har i fire år forgæves efterlyst budget og tidsplan fra problemfyldt og milliard-dyrt offentligt it-projekt

Prisen på it-projektet har rundet en milliard og løsningen virker først fra 2020. Alligevel har Statens It-råd i fire år måtte kigge forgæves efter både tidsplan og budget.

De fleste vil nok indrømme, at det er svært at komme succesfuldt i mål med et it-projekt uden et budget eller en rimelig tidsplan.

Alligevel mangler Statens It-råd, som følger alle større it-projekter, begge dele fra det problemfyldte nye system til ejendomsvurderinger.

Det skriver Politiken, som fremhæver at kravet om at indsende en business case med budget og tidsplan kommer fra Finansministeriet i et forsøg på at fange offentlige it-projekter før de eventuelt kører af sporet.

Rådet klassificerede, ifølge Politiken, allerede i 2015 det dyre og omfattende system som et såkaldt højrisikoprojekt. Alligevel har Skatteministeriet, ifølge Politiken, ikke fremsendt de nødvendige oplysninger, som lader Statens it-råd kigge nærmere på projektet.

Ifølge Politikens oplysninger har Skatteministeriet for nyligt oplyst, at ”de væsentligste dele af et solidt vurderingssystem er bygget”. Men samtidig gør ministeriet det klart, at systemet ikke kan bestå væsentlige tests, herunder at oplyse hvordan den enkelte ejendomsvurdering er skruet sammen.

Samlet set forventes prisen for det nye ejendomsvurderingssystem at runde en milliard kroner. Og de første juridisk bindende vurderinger at nå boligejerne i juli 2020.

Læs også: Prisen på forsinket it-system bag ejendomsvurderinger runder en milliard kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere