Artikel top billede

Intel lancerer i al stilhed ny serie af ’KF’-processorer

Intel slipper tre nye 9. generations Core CPU’er ud på markedet. Her er det nye Intel ’KF’-line-up.

Processorgiganten Intel døjer på flere fronter disse dage. Dels er ærkerivalen AMD mere konkurrencedygtig end det har været i mange år, mens Intel samtidig har svært ved både at følge med efterspørgslen og få ved at få den næste proces-teknik til at masseproducere CPU’er.

Det adresserer Intel, i en vis grad, ved at introducere nye varianter af deres eksisterende Core i9, i7 og i5 processorer.

Fælles for dem er ’KF’ betegnelsen, som indikerer, at de både har en ulåst ’multiplier’, som muliggør overclocking (noget som kendetegner K-CPU’er) samt, at der ikke er nogen integreret GPU ombord (kendetegnet ved F-betegnelsen)

I alt tre nye KF-modeller slippes ud: En Core i9-9900KF octa-core med Hyperthreading, en Core i7-9700KF octa-core uden Hyper-threading samt en Core i5-9600KF hexa-core uden Hyper-threading.

Se også: Intel kan ikke følge med: Mangel på CPU'er får pc-priserne til at stige på det værst tænkelige tidspunkt

Processorerne er ikke officielt ude endnu, men er allerede nu at finde hos forhandlere online, blandt andre amerikanske Newegg og finske Data-Systems.fi, skriver amerikanske Anandtech.

Ingen af de nye varer er på lager endnu, men på de oplyste teknikblade vil den nye kollektion matche deres respektive K-varianter når det gælder frekvenser og funktioner – med undtagelse af den mangelden grafiske chip ombord. KF-processorerne vil altså kræve et dedikeret grafikkort i systemet.

Intels nye kollektion er ikke officielt annonceret endnu, hvorfor priserne ikke er oplyst endnu, men med den afskårne funktionalitet, bør Intels nye processorer kunne ramme et lavere prisleje end deres eksisterende pendanter.

Priser og tilgængelighed på de nye processorer bliver sandsynligvis offentliggjort ved den forestående CES-elektronikmesse i Las Vegas som åbner portene 8. januar 2019.

Læs også: Intel offentliggør GPU-planer: Massivt ydelsesboost i 2019 - og i 2020 slippes fuldt ’Xe’-lineup løs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere