Artikel top billede

Intel lancerer i al stilhed ny serie af ’KF’-processorer

Intel slipper tre nye 9. generations Core CPU’er ud på markedet. Her er det nye Intel ’KF’-line-up.

Processorgiganten Intel døjer på flere fronter disse dage. Dels er ærkerivalen AMD mere konkurrencedygtig end det har været i mange år, mens Intel samtidig har svært ved både at følge med efterspørgslen og få ved at få den næste proces-teknik til at masseproducere CPU’er.

Det adresserer Intel, i en vis grad, ved at introducere nye varianter af deres eksisterende Core i9, i7 og i5 processorer.

Fælles for dem er ’KF’ betegnelsen, som indikerer, at de både har en ulåst ’multiplier’, som muliggør overclocking (noget som kendetegner K-CPU’er) samt, at der ikke er nogen integreret GPU ombord (kendetegnet ved F-betegnelsen)

I alt tre nye KF-modeller slippes ud: En Core i9-9900KF octa-core med Hyperthreading, en Core i7-9700KF octa-core uden Hyper-threading samt en Core i5-9600KF hexa-core uden Hyper-threading.

Se også: Intel kan ikke følge med: Mangel på CPU'er får pc-priserne til at stige på det værst tænkelige tidspunkt

Processorerne er ikke officielt ude endnu, men er allerede nu at finde hos forhandlere online, blandt andre amerikanske Newegg og finske Data-Systems.fi, skriver amerikanske Anandtech.

Ingen af de nye varer er på lager endnu, men på de oplyste teknikblade vil den nye kollektion matche deres respektive K-varianter når det gælder frekvenser og funktioner – med undtagelse af den mangelden grafiske chip ombord. KF-processorerne vil altså kræve et dedikeret grafikkort i systemet.

Intels nye kollektion er ikke officielt annonceret endnu, hvorfor priserne ikke er oplyst endnu, men med den afskårne funktionalitet, bør Intels nye processorer kunne ramme et lavere prisleje end deres eksisterende pendanter.

Priser og tilgængelighed på de nye processorer bliver sandsynligvis offentliggjort ved den forestående CES-elektronikmesse i Las Vegas som åbner portene 8. januar 2019.

Læs også: Intel offentliggør GPU-planer: Massivt ydelsesboost i 2019 - og i 2020 slippes fuldt ’Xe’-lineup løs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommune optimerede adgangen til digitale tjenester, styrkede sikkerheden – og mindskede omkostningerne
Med en samlet netværks- og sikkerhedsløsning giver Viborg Kommune medarbejderne lettere, hurtigere og sikrere adgang til digitale tjenester.