Artikel top billede

Intel lancerer i al stilhed ny serie af ’KF’-processorer

Intel slipper tre nye 9. generations Core CPU’er ud på markedet. Her er det nye Intel ’KF’-line-up.

Processorgiganten Intel døjer på flere fronter disse dage. Dels er ærkerivalen AMD mere konkurrencedygtig end det har været i mange år, mens Intel samtidig har svært ved både at følge med efterspørgslen og få ved at få den næste proces-teknik til at masseproducere CPU’er.

Det adresserer Intel, i en vis grad, ved at introducere nye varianter af deres eksisterende Core i9, i7 og i5 processorer.

Fælles for dem er ’KF’ betegnelsen, som indikerer, at de både har en ulåst ’multiplier’, som muliggør overclocking (noget som kendetegner K-CPU’er) samt, at der ikke er nogen integreret GPU ombord (kendetegnet ved F-betegnelsen)

I alt tre nye KF-modeller slippes ud: En Core i9-9900KF octa-core med Hyperthreading, en Core i7-9700KF octa-core uden Hyper-threading samt en Core i5-9600KF hexa-core uden Hyper-threading.

Se også: Intel kan ikke følge med: Mangel på CPU'er får pc-priserne til at stige på det værst tænkelige tidspunkt

Processorerne er ikke officielt ude endnu, men er allerede nu at finde hos forhandlere online, blandt andre amerikanske Newegg og finske Data-Systems.fi, skriver amerikanske Anandtech.

Ingen af de nye varer er på lager endnu, men på de oplyste teknikblade vil den nye kollektion matche deres respektive K-varianter når det gælder frekvenser og funktioner – med undtagelse af den mangelden grafiske chip ombord. KF-processorerne vil altså kræve et dedikeret grafikkort i systemet.

Intels nye kollektion er ikke officielt annonceret endnu, hvorfor priserne ikke er oplyst endnu, men med den afskårne funktionalitet, bør Intels nye processorer kunne ramme et lavere prisleje end deres eksisterende pendanter.

Priser og tilgængelighed på de nye processorer bliver sandsynligvis offentliggjort ved den forestående CES-elektronikmesse i Las Vegas som åbner portene 8. januar 2019.

Læs også: Intel offentliggør GPU-planer: Massivt ydelsesboost i 2019 - og i 2020 slippes fuldt ’Xe’-lineup løs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere