Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-uddannelse åbner for nyt it-sikkerhedsfag / Tjek din SparNord-konto på Sonos-højtaleren / Tidligere Facebook-chef investerer millioner i dansk startup

It-uddannelse åbner for nyt it-sikkerhedsfag. Tjek din SparNord-konto på Sonos-højtaleren. Tidligere Facebook-chef investere millioner i dansk startup. Tryg vil forsikre mindre virksomheder mod cyber-angreb. Næsten hver tredje solgte bil i Norge er en el-bil.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du overblikket over dagens it-nyheder.

It-uddannelse åbner for nyt it-sikkerhedsfag

Det københavnske erhvervsakademi KEA har åbnet 2019 med at tilbyde et nyt valgfag til de studerende på it-teknologiuddannelsen.

I samarbejde med et af verdens største it-sikkerhedsfirmaer, israelske Check Point, har KEA valgt at åbne et nyt valgfag, der skal lære de it-studerende om sikkerhed.

”I og it-sikkerhed er et område hvor det går rigtig stærkt. Derfor giver det god mening at udvikle valgfaget i tæt samarbejde med erhvervslivet for at sikre praksis. Med dette it-sikkerhedsvalgfag til de studerende på ITteknologuddannelsen satser vi på at vi i fremtiden kan imødekomme efterspørgslen på ITsikkerhedseksperter,” siger Ole Richter, uddannelseschef på KEA Teknik, i en pressemeddelelse.

Valgfaget varer omkring fire uger og er, som navnet antyder, et supplement til den to-årige erhvervsakademiske uddannelse for de it-studerende.

Check Point har leveret undervisningsmateriale til KEA og giver de studerende mulighed for at prøve kræfter med opbygning af sikkerhedsarkitektur samt opsætning og drift af sikkerhedsløsninger.

Tjek din SparNord-konto på Sonos-højtaleren

Et nyt samarbejde mellem SparNord og virksomheden IFTTT giver nu bankens kunder mulighed for, at hundredvis af såkaldte ’smart’ enheder som højtalere, pærer, termostater og meget andet kan koples sammen med kontoen i banken.

Ifølge SparNord bliver det altså muligt for kunderne automatisk, som de første i Norden, at spille deres yndlingsnummer på anlægget, når der går løn ind på kontoen eller bade stuen i rødt lys, hvis der kommer overtræk på kontoen.

”Beslutningen om at åbne for en integration mellem bankens kunders konti og en hel verden af digitale tjenester er en vigtig milepæl i vores Open Banking-strategi, hvor vi arbejder på at give vores kunder adgang til sikre digitale løsninger, som personliggør deres interaktion med banken,” siger direktør for Kommunikation og Innovation i Spar Nord Ole Madsen i en pressemeddelelse.

Det er ifølge banken selv kun fantasien, der sætter grænser for mulighederne bag det nye samarbejde, men banken oplister selv en række nye muligheder for kunderne.

  • Hvis en konto er i overtræk, inddækkes beløbet automatisk fra anden konto, samtidig med at der oprettes en opgave på telefonen navngivet ”Ajourfør budget”.
  • Motiver kortindehaveren til at spare op gennem notifikationer om målsætninger, der opnås.
  • Automatisk ajourføring af budget i Google Sheets med seneste posteringer eller specifikke områder som eksempelvis bil og mad.
  • Spær betalingskortet, hvis indehaveren befinder sig i et specifikt område, eller fortæl indehaveren om saldoen på madkontoen, når vedkommende befinder sig i eksempelvis Bilka.

Tidligere Facebook-chef investerer millioner i dansk startup

Sammen med flere andre investorer har den tidligere kommunikationschef i Facebook, Mike Buckley, investeret to millioner kroner i den danske virksomhed Cylindo.

Det skriver Børsen.

Den danske startup producerer et 3D-værktøj der visualiserer produkter særligt inden for møbelbranchen.

Og ifølge avisen skal investeringen bruges på at udvikle på produktet.

"Som startup gælder det om at finde sin plads i markedet. De første år brugte vi på at udvikle produktet, og de sidste par år har vi sat ind på markedsføringen og investeret mere i salget. Det er det, vi ser resultatet af nu," siger Janus Jagd, administrerende direktør i Cylindo.

Tryg vil forsikre mindre virksomheder mod cyber-angreb

Danmarks største forsikringsselskab, Tryg, vil fokusere på at forsikre de mindre virksomheder mod hackerangreb.

Det fortæller virksomhedens topchef, Morten Hübbe, til erhvervsmediet Finans.

"Jeg synes, at forsikringssektoren globalt set har fokuseret på at forsikre de meget store virksomheder mod cyberkriminalitet. Men i virkeligheden har små virksomheder og privatpersoner mest brug for hjælp. Og den opgave synes jeg ikke, der er nogen forsikringsselskaber, som har løst indtil videre," siger han til Finans.

Det øget fokus på cyberforsikringer, til særligt de mindre virksomheder, er en del af et nyt fokus på den teknologiske udvikling, som Tryg har fået på sin egen kerneforretning.

Faktisk mener direktøren, at Tryg i 2020 vil have en milliardforretning på områder, som man selt ikke kender i dag.

Næsten hver tredje solgte bil i Norge er en el-bil

Hos Danmarks nordlige nabo går salget af el-biler noget bedre end herhjemme. Faktisk sætter Norge ny rekord ved, at knap hver tredje solgt bil i Norge nu er en el-bil.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Salget af elbiler er oppe på 31,2 procent af det samlede antal biler, der blev solgt i 2018. i 2013 lå det tal på bare 5,5 procent.

Norge har en ambition om, at der fra 2025 kun skal sælges biler, der bruger vedvarende energi.

Herhjemme går det fortsat noget mere sløvt med salget af elbiler. Ifølge Dansk Elbils Alliance udgjorde salget af elbiler og opladningshybridbiler 1,7 procent af det samlede bilsalg i de første seks måneder sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere