Artikel top billede

Kriminalforsorgen efter hård kritik fra Datatilsynet: “Ikke godt nok, vi beklager”

Kriminalforsorgens it-ledelse lægger sig fladt ned efter hård kritik fra Datatilsynet.

Kriminalforsorgen lægger sig fladt ned, efter Datatilsynet på årets første arbejdsdag udtalte skarp kritik af Kriminalforsorgens håndtering af ikke mindst placeringen af det såkaldte dataansvar.

Datatilsynet kalder det både ‘yderst bekymrende’ og ‘langt fra tilfredsstillende’, at Kriminalforsorgen trods mere end et halvt års arbejde endnu ikke har placeret ansvaret for data.

Det kan du læse mere om her: Datatilsynet retter ‘alvorlig kritik’ af Kriminalforsorgen: “Yderst bekymrende og langt fra tilfredsstillende”

Kriminalforsorgen erkender nu blankt, at arbejdet ikke er blevet udført.

“Vi har ikke været tidligt nok ude med en afklaring af dataansvar i kriminalforsorgen. Det er ikke godt nok, og det beklager vi,” meddeler Kriminalforsorgens digitaliseringschef, Anne Birgitte Bagge Barsballe, i en mail til Computerworld.

Hun tiltrådte i stillingen i sommer, efter at Kriminalforsorgen siden foråret havde søgt efter en ny digitaliseringschef til at stå for it-afdelingens produktionsapparat og altså dermed sørge for, at strategier, handleplaner, interne processer og lignende er på plads.

Det var netop i denne periode, at Datatilsynet gennemførte tilsyn.

Kriminalforsorgen meddelte i foråret til Datatilsynet, at organisationen ville være klar med en fordeling af dataansvaret før sommerferien.

Men det skete ikke, og Kriminalforsorgen meddelte i midten af oktober, at der stadig ikke var taget stilling til, hvem der har dataansvaret.

Men det er der nu, meddeler Anne Birgitte Bagge Barsballe.

“Kriminalforsorgens koncernledelse har 18. december 2018 fastlagt dataansvaret, og vi har tilpasset informationerne på hjemmesiden. Vi arbejder med tilretning af brevskabeloner m.v,” skriver hun.

Datatilsynet har krævet en fuld redegørelse over fordelingen af dataansvaret i hele Kriminalforsorgen, som skal afleveres 16. januar - altså om under to uger.

Kriminalforsorgen meddeler til Computerworld, at denne redegørelse vil indeholde yderligere oplysninger om ansvarsfordelingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.