Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Fotograf Sine Fiig Læssøesgade 14,bagh.3sal 2200 København N. mail:fotograf@sinefiig.dk mobil:21492627 / Sine Fiig)

Datatilsynet retter ‘alvorlig kritik’ af Kriminalforsorgen: “Yderst bekymrende og langt fra tilfredsstillende”

Datatilsynet udtaler ‘alvorlig kritik’ af Kriminalforsorgen efter tilsyn i foråret afdækkede mangler i it-sikkerheden. Kriminalforsorgen har stadig ikke rettet op og skal nu aflevere redegørelse inden for 14 dage.

“Datatilsynet finder samlet set anledning til at udtale alvorlig kritik.’

Sådan lyder det fra Datatilsynet i en ny afgørelse til Kriminalforsorgen, efter at Datatilsynet i foråret 2018 her gennemførte et tilsyn.

Det skete med henblik på at få afdækket, hvem der egentligt sidder med dataansvaret i kriminalforsorgen, da der i forsorgen var flere dataansvarlige.

“På baggrund af tilsynsbesøget har Datatilsynet konkluderet, at der på tidspunktet for tilsynsbesøget i Kriminalforsorgen, herunder i Direktoratet for Kriminalforsorgen, ikke var taget endelig stilling til fordelingen af dataansvar,” lyder det fra Datatilsynet.

Ud over uklarheden over, hvem der havde dataansvaret i Kriminalforsorgen, stod det også klart for Datatilsynet, at Kriminalforsorgen ikke har fulgt reglerne, når det handler om oplysningspligt og meddelelse af indsigt.

Stadig ikke afklaring

Kriminalforsorgen meddelte til Datatilsynet, at forsorgen ville være klar med en fordeling af dataansvaret før sommerferien.

Men det skete ikke. Kriminalforsorgen meddelte i midten af oktober, at der stadig ikke var taget stilling til hvem der har dataansvaret.

Det får nu Datatilsynet til at kræve, at Kriminalforsorgen inden for de kommende to uger afleverer en redegørelse for fordelingen af dataansvaret i hele Kriminalforsorgen.

“Tilsynet finder det yderst bekymrende og langt fra tilfredsstillende, at der ikke i Kriminalforsorgen på tidspunktet for tilsynsbesøget var taget endelig stilling til fordelingen af dataansvar, og at der heller ikke seks måneder efter tilsynsbesøget er taget endelig stilling hertil på trods af, at Direktoratet for Kriminalforsorgen under tilsynsbesøget oplyste, at direktoratet forventede, at fordelingen ville være på plads før sommeren 2018,” lyder det fra Datatilsynet.

Du kan læse hele gennemgangen fra Datatilsynet her: Tilsyn med behandling af personoplysninger i Direktoratet for Kriminalforsorgen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere