Artikel top billede

Datatilsynet retter ‘alvorlig kritik’ af Kriminalforsorgen: “Yderst bekymrende og langt fra tilfredsstillende”

Datatilsynet udtaler ‘alvorlig kritik’ af Kriminalforsorgen efter tilsyn i foråret afdækkede mangler i it-sikkerheden. Kriminalforsorgen har stadig ikke rettet op og skal nu aflevere redegørelse inden for 14 dage.

“Datatilsynet finder samlet set anledning til at udtale alvorlig kritik.’

Sådan lyder det fra Datatilsynet i en ny afgørelse til Kriminalforsorgen, efter at Datatilsynet i foråret 2018 her gennemførte et tilsyn.

Det skete med henblik på at få afdækket, hvem der egentligt sidder med dataansvaret i kriminalforsorgen, da der i forsorgen var flere dataansvarlige.

“På baggrund af tilsynsbesøget har Datatilsynet konkluderet, at der på tidspunktet for tilsynsbesøget i Kriminalforsorgen, herunder i Direktoratet for Kriminalforsorgen, ikke var taget endelig stilling til fordelingen af dataansvar,” lyder det fra Datatilsynet.

Ud over uklarheden over, hvem der havde dataansvaret i Kriminalforsorgen, stod det også klart for Datatilsynet, at Kriminalforsorgen ikke har fulgt reglerne, når det handler om oplysningspligt og meddelelse af indsigt.

Stadig ikke afklaring

Kriminalforsorgen meddelte til Datatilsynet, at forsorgen ville være klar med en fordeling af dataansvaret før sommerferien.

Men det skete ikke. Kriminalforsorgen meddelte i midten af oktober, at der stadig ikke var taget stilling til hvem der har dataansvaret.

Det får nu Datatilsynet til at kræve, at Kriminalforsorgen inden for de kommende to uger afleverer en redegørelse for fordelingen af dataansvaret i hele Kriminalforsorgen.

“Tilsynet finder det yderst bekymrende og langt fra tilfredsstillende, at der ikke i Kriminalforsorgen på tidspunktet for tilsynsbesøget var taget endelig stilling til fordelingen af dataansvar, og at der heller ikke seks måneder efter tilsynsbesøget er taget endelig stilling hertil på trods af, at Direktoratet for Kriminalforsorgen under tilsynsbesøget oplyste, at direktoratet forventede, at fordelingen ville være på plads før sommeren 2018,” lyder det fra Datatilsynet.

Du kan læse hele gennemgangen fra Datatilsynet her: Tilsyn med behandling af personoplysninger i Direktoratet for Kriminalforsorgen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere