Artikel top billede

(Foto: Fotograf Sine Fiig Læssøesgade 14,bagh.3sal 2200 København N. mail:fotograf@sinefiig.dk mobil:21492627 / Sine Fiig)

Datatilsynet retter ‘alvorlig kritik’ af Kriminalforsorgen: “Yderst bekymrende og langt fra tilfredsstillende”

Datatilsynet udtaler ‘alvorlig kritik’ af Kriminalforsorgen efter tilsyn i foråret afdækkede mangler i it-sikkerheden. Kriminalforsorgen har stadig ikke rettet op og skal nu aflevere redegørelse inden for 14 dage.

“Datatilsynet finder samlet set anledning til at udtale alvorlig kritik.’

Sådan lyder det fra Datatilsynet i en ny afgørelse til Kriminalforsorgen, efter at Datatilsynet i foråret 2018 her gennemførte et tilsyn.

Det skete med henblik på at få afdækket, hvem der egentligt sidder med dataansvaret i kriminalforsorgen, da der i forsorgen var flere dataansvarlige.

“På baggrund af tilsynsbesøget har Datatilsynet konkluderet, at der på tidspunktet for tilsynsbesøget i Kriminalforsorgen, herunder i Direktoratet for Kriminalforsorgen, ikke var taget endelig stilling til fordelingen af dataansvar,” lyder det fra Datatilsynet.

Ud over uklarheden over, hvem der havde dataansvaret i Kriminalforsorgen, stod det også klart for Datatilsynet, at Kriminalforsorgen ikke har fulgt reglerne, når det handler om oplysningspligt og meddelelse af indsigt.

Stadig ikke afklaring

Kriminalforsorgen meddelte til Datatilsynet, at forsorgen ville være klar med en fordeling af dataansvaret før sommerferien.

Men det skete ikke. Kriminalforsorgen meddelte i midten af oktober, at der stadig ikke var taget stilling til hvem der har dataansvaret.

Det får nu Datatilsynet til at kræve, at Kriminalforsorgen inden for de kommende to uger afleverer en redegørelse for fordelingen af dataansvaret i hele Kriminalforsorgen.

“Tilsynet finder det yderst bekymrende og langt fra tilfredsstillende, at der ikke i Kriminalforsorgen på tidspunktet for tilsynsbesøget var taget endelig stilling til fordelingen af dataansvar, og at der heller ikke seks måneder efter tilsynsbesøget er taget endelig stilling hertil på trods af, at Direktoratet for Kriminalforsorgen under tilsynsbesøget oplyste, at direktoratet forventede, at fordelingen ville være på plads før sommeren 2018,” lyder det fra Datatilsynet.

Du kan læse hele gennemgangen fra Datatilsynet her: Tilsyn med behandling af personoplysninger i Direktoratet for Kriminalforsorgen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere