Artikel top billede

(Foto: Fotograf Sine Fiig Læssøesgade 14,bagh.3sal 2200 København N. mail:fotograf@sinefiig.dk mobil:21492627 / Sine Fiig)

Datatilsynet retter ‘alvorlig kritik’ af Kriminalforsorgen: “Yderst bekymrende og langt fra tilfredsstillende”

Datatilsynet udtaler ‘alvorlig kritik’ af Kriminalforsorgen efter tilsyn i foråret afdækkede mangler i it-sikkerheden. Kriminalforsorgen har stadig ikke rettet op og skal nu aflevere redegørelse inden for 14 dage.

“Datatilsynet finder samlet set anledning til at udtale alvorlig kritik.’

Sådan lyder det fra Datatilsynet i en ny afgørelse til Kriminalforsorgen, efter at Datatilsynet i foråret 2018 her gennemførte et tilsyn.

Det skete med henblik på at få afdækket, hvem der egentligt sidder med dataansvaret i kriminalforsorgen, da der i forsorgen var flere dataansvarlige.

“På baggrund af tilsynsbesøget har Datatilsynet konkluderet, at der på tidspunktet for tilsynsbesøget i Kriminalforsorgen, herunder i Direktoratet for Kriminalforsorgen, ikke var taget endelig stilling til fordelingen af dataansvar,” lyder det fra Datatilsynet.

Ud over uklarheden over, hvem der havde dataansvaret i Kriminalforsorgen, stod det også klart for Datatilsynet, at Kriminalforsorgen ikke har fulgt reglerne, når det handler om oplysningspligt og meddelelse af indsigt.

Stadig ikke afklaring

Kriminalforsorgen meddelte til Datatilsynet, at forsorgen ville være klar med en fordeling af dataansvaret før sommerferien.

Men det skete ikke. Kriminalforsorgen meddelte i midten af oktober, at der stadig ikke var taget stilling til hvem der har dataansvaret.

Det får nu Datatilsynet til at kræve, at Kriminalforsorgen inden for de kommende to uger afleverer en redegørelse for fordelingen af dataansvaret i hele Kriminalforsorgen.

“Tilsynet finder det yderst bekymrende og langt fra tilfredsstillende, at der ikke i Kriminalforsorgen på tidspunktet for tilsynsbesøget var taget endelig stilling til fordelingen af dataansvar, og at der heller ikke seks måneder efter tilsynsbesøget er taget endelig stilling hertil på trods af, at Direktoratet for Kriminalforsorgen under tilsynsbesøget oplyste, at direktoratet forventede, at fordelingen ville være på plads før sommeren 2018,” lyder det fra Datatilsynet.

Du kan læse hele gennemgangen fra Datatilsynet her: Tilsyn med behandling af personoplysninger i Direktoratet for Kriminalforsorgen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere