Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Efter flere år med fremgang og tårnhøje salgsforventninger nedjusterer Apple selskabets forventninger til det kommende kvartal. Aktiekursen styrtdykker.

Det hører til sjældenhederne, at et af verdens mest værdifulde og fremgangsrige virksomheder, Apple, drosler ned for de typiske tårnhøje salgsestimater.

Det vækker derfor opsigt, at Apples topchef, Tim Cook, nu nedjusterer Apples forventninger til salget i det indeværende kvartal.

Ifølge Apple er grunden, at selskabet ikke kan sælge det forventede antal iPhones på det kinesiske kæmpemarked, der ifølge Apple e rramt af økonomisk afmatning.

Det skyldes ikke mindst den for tiden store politiske uklarhed om handelsforholdene mellem USA og Kina.

“Vi havde forventet nogle udfordringer i de vigtigste vækstmarkeder, men vi havde ikke forudset omfanget af den økonomiske opbremsning - især i Kina,” skriver Tim Cook i et brev, som Apple onsdag aften udsendte til sine investorer.

Du kan læse hele brevet her: Letter from Tim Cook to Apple investors.

Tim Cook skriver, at den politiske og økonomiske usikkerhed også er nået frem til kunderne.

“Trafikken til vores butikker og vores partnere i Kina er gået tilbage. Og data viser, at koncentrationen i det kinesiske smartphone-marked har været særligt omfattende,” skriver han.

Apple får fremstillet langt størstedelen af sine iPhones på kinesiske kæmpefabrikker, og det stiller selskabet i en svær position i en tid, hvor USA for alvor er begyndt at trække blankt mod Kina og kinesiske tech-selskaber - blandt andet Huawei.

Huawei-balladen kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Hertil kommer, at Apple har prissat selskabets produkter højt.

I hvert fald peger IDC-analytiker Kiranjeet Kaur overfor Reuters på, at kineserne blandt andet vender ryggen til iPhone, fordi prisen ligger på mere end 1.000 dollar.

Hertil kommer, at Apple er røget ind i ballade med chipproducenten og den mangeårige partner Qualcomm. Det førte i december til fogedforbud i Kina.

Det kan du læse mere om her: Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Tim Cook peger dog på, at Apple fortsat tror på en ‘lys fremtid’ i Kina.

Han skriver, at iOS-udvikler communitiet i Kina er blandt de ‘mest innovative og kreative’ i verden, og at selskabets ‘produkter har mange følgere’ i Kina.

Apples aktiekurs er faldet med otte procent siden meldingen.

Læs også:

Apple stopper for salg af iPhone 7 og iPhone 8 i tyske Apple-butikker

Apple forsøger at redde iPhone-salget i Kina med en hasteopdatering
IT-JOB

Billund Kommune

IT- og digitaliseringschef

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU)

Senior Vice President Digitalisation

Sentia Denmark A/S

IT Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere