Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Efter flere år med fremgang og tårnhøje salgsforventninger nedjusterer Apple selskabets forventninger til det kommende kvartal. Aktiekursen styrtdykker.

Det hører til sjældenhederne, at et af verdens mest værdifulde og fremgangsrige virksomheder, Apple, drosler ned for de typiske tårnhøje salgsestimater.

Det vækker derfor opsigt, at Apples topchef, Tim Cook, nu nedjusterer Apples forventninger til salget i det indeværende kvartal.

Ifølge Apple er grunden, at selskabet ikke kan sælge det forventede antal iPhones på det kinesiske kæmpemarked, der ifølge Apple e rramt af økonomisk afmatning.

Det skyldes ikke mindst den for tiden store politiske uklarhed om handelsforholdene mellem USA og Kina.

“Vi havde forventet nogle udfordringer i de vigtigste vækstmarkeder, men vi havde ikke forudset omfanget af den økonomiske opbremsning - især i Kina,” skriver Tim Cook i et brev, som Apple onsdag aften udsendte til sine investorer.

Du kan læse hele brevet her: Letter from Tim Cook to Apple investors.

Tim Cook skriver, at den politiske og økonomiske usikkerhed også er nået frem til kunderne.

“Trafikken til vores butikker og vores partnere i Kina er gået tilbage. Og data viser, at koncentrationen i det kinesiske smartphone-marked har været særligt omfattende,” skriver han.

Apple får fremstillet langt størstedelen af sine iPhones på kinesiske kæmpefabrikker, og det stiller selskabet i en svær position i en tid, hvor USA for alvor er begyndt at trække blankt mod Kina og kinesiske tech-selskaber - blandt andet Huawei.

Huawei-balladen kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Hertil kommer, at Apple har prissat selskabets produkter højt.

I hvert fald peger IDC-analytiker Kiranjeet Kaur overfor Reuters på, at kineserne blandt andet vender ryggen til iPhone, fordi prisen ligger på mere end 1.000 dollar.

Hertil kommer, at Apple er røget ind i ballade med chipproducenten og den mangeårige partner Qualcomm. Det førte i december til fogedforbud i Kina.

Det kan du læse mere om her: Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Tim Cook peger dog på, at Apple fortsat tror på en ‘lys fremtid’ i Kina.

Han skriver, at iOS-udvikler communitiet i Kina er blandt de ‘mest innovative og kreative’ i verden, og at selskabets ‘produkter har mange følgere’ i Kina.

Apples aktiekurs er faldet med otte procent siden meldingen.

Læs også:

Apple stopper for salg af iPhone 7 og iPhone 8 i tyske Apple-butikker

Apple forsøger at redde iPhone-salget i Kina med en hasteopdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere