(Foto: Dan Jensen)

Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Efter flere år med fremgang og tårnhøje salgsforventninger nedjusterer Apple selskabets forventninger til det kommende kvartal. Aktiekursen styrtdykker.

Det hører til sjældenhederne, at et af verdens mest værdifulde og fremgangsrige virksomheder, Apple, drosler ned for de typiske tårnhøje salgsestimater.

Det vækker derfor opsigt, at Apples topchef, Tim Cook, nu nedjusterer Apples forventninger til salget i det indeværende kvartal.

Ifølge Apple er grunden, at selskabet ikke kan sælge det forventede antal iPhones på det kinesiske kæmpemarked, der ifølge Apple e rramt af økonomisk afmatning.

Det skyldes ikke mindst den for tiden store politiske uklarhed om handelsforholdene mellem USA og Kina.

“Vi havde forventet nogle udfordringer i de vigtigste vækstmarkeder, men vi havde ikke forudset omfanget af den økonomiske opbremsning - især i Kina,” skriver Tim Cook i et brev, som Apple onsdag aften udsendte til sine investorer.

Du kan læse hele brevet her: Letter from Tim Cook to Apple investors.

Tim Cook skriver, at den politiske og økonomiske usikkerhed også er nået frem til kunderne.

“Trafikken til vores butikker og vores partnere i Kina er gået tilbage. Og data viser, at koncentrationen i det kinesiske smartphone-marked har været særligt omfattende,” skriver han.

Apple får fremstillet langt størstedelen af sine iPhones på kinesiske kæmpefabrikker, og det stiller selskabet i en svær position i en tid, hvor USA for alvor er begyndt at trække blankt mod Kina og kinesiske tech-selskaber - blandt andet Huawei.

Huawei-balladen kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Hertil kommer, at Apple har prissat selskabets produkter højt.

I hvert fald peger IDC-analytiker Kiranjeet Kaur overfor Reuters på, at kineserne blandt andet vender ryggen til iPhone, fordi prisen ligger på mere end 1.000 dollar.

Hertil kommer, at Apple er røget ind i ballade med chipproducenten og den mangeårige partner Qualcomm. Det førte i december til fogedforbud i Kina.

Det kan du læse mere om her: Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Tim Cook peger dog på, at Apple fortsat tror på en ‘lys fremtid’ i Kina.

Han skriver, at iOS-udvikler communitiet i Kina er blandt de ‘mest innovative og kreative’ i verden, og at selskabets ‘produkter har mange følgere’ i Kina.

Apples aktiekurs er faldet med otte procent siden meldingen.

Læs også:

Apple stopper for salg af iPhone 7 og iPhone 8 i tyske Apple-butikker

Apple forsøger at redde iPhone-salget i Kina med en hasteopdatering


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
IBM opretter nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere
IBM opretter nyt selskab i Danmark som led i stor opsplitning af selskabet i hele verden. En stort antal medarbejdere skal flyttes over i IBM Ocean.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.