Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Efter flere år med fremgang og tårnhøje salgsforventninger nedjusterer Apple selskabets forventninger til det kommende kvartal. Aktiekursen styrtdykker.

Det hører til sjældenhederne, at et af verdens mest værdifulde og fremgangsrige virksomheder, Apple, drosler ned for de typiske tårnhøje salgsestimater.

Det vækker derfor opsigt, at Apples topchef, Tim Cook, nu nedjusterer Apples forventninger til salget i det indeværende kvartal.

Ifølge Apple er grunden, at selskabet ikke kan sælge det forventede antal iPhones på det kinesiske kæmpemarked, der ifølge Apple e rramt af økonomisk afmatning.

Det skyldes ikke mindst den for tiden store politiske uklarhed om handelsforholdene mellem USA og Kina.

“Vi havde forventet nogle udfordringer i de vigtigste vækstmarkeder, men vi havde ikke forudset omfanget af den økonomiske opbremsning - især i Kina,” skriver Tim Cook i et brev, som Apple onsdag aften udsendte til sine investorer.

Du kan læse hele brevet her: Letter from Tim Cook to Apple investors.

Tim Cook skriver, at den politiske og økonomiske usikkerhed også er nået frem til kunderne.

“Trafikken til vores butikker og vores partnere i Kina er gået tilbage. Og data viser, at koncentrationen i det kinesiske smartphone-marked har været særligt omfattende,” skriver han.

Apple får fremstillet langt størstedelen af sine iPhones på kinesiske kæmpefabrikker, og det stiller selskabet i en svær position i en tid, hvor USA for alvor er begyndt at trække blankt mod Kina og kinesiske tech-selskaber - blandt andet Huawei.

Huawei-balladen kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Hertil kommer, at Apple har prissat selskabets produkter højt.

I hvert fald peger IDC-analytiker Kiranjeet Kaur overfor Reuters på, at kineserne blandt andet vender ryggen til iPhone, fordi prisen ligger på mere end 1.000 dollar.

Hertil kommer, at Apple er røget ind i ballade med chipproducenten og den mangeårige partner Qualcomm. Det førte i december til fogedforbud i Kina.

Det kan du læse mere om her: Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner

Tim Cook peger dog på, at Apple fortsat tror på en ‘lys fremtid’ i Kina.

Han skriver, at iOS-udvikler communitiet i Kina er blandt de ‘mest innovative og kreative’ i verden, og at selskabets ‘produkter har mange følgere’ i Kina.

Apples aktiekurs er faldet med otte procent siden meldingen.

Læs også:

Apple stopper for salg af iPhone 7 og iPhone 8 i tyske Apple-butikker

Apple forsøger at redde iPhone-salget i Kina med en hasteopdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.