På slagteriet i Horsens arbejder man blandt andet med kunstig intelligens i kampen for at optimere.
Foto: Claus Sjödin

Danish Crown satser tungt på robotter og kunstig intelligens: "Vi kommer til at arbejde voldsomt meget med det de kommende år"

Når svinene bevæger sig igennem Danish Crowns slagteri i Horsens bliver de i dag ikke bare skåret i stykker af en robot. Kvaliteten bliver også kontrolleret via billedegenkendelse.

Hvert år kører en nærmest uendelig strøm af 100.000 døde svinekroppe gennem Danish Crowns slagteri i Horsens.

Det har altid været betragtet som et hårdt fysisk arbejde for medarbejderne, og i dag gør robotter en større og større det af arbejdet. Nu bakkes robotterne så også op af kunstig intelligens, der tjekker, at kvaliteten er i orden.

Det skriver Finans.

Tidligere har det været en udfordring af holde kvalitetsniveauet i top, når robotterne var på arbejde. Mængden af spild var for stor. Men ved hjælp af IBM's Watson-teknologi arbejder man nu med billedegenkendelse, der sikrer, at alle snit i de danske grise sidder perfekt og spildet mindskes.

Læs mere her: Danish Crown lander milliardaftale med Alibaba

Det er slagterikoncernens it-direktørs opfattelse, at der er et et stort potentiale for brugen af den slags teknologi på de danske slagterier.

"Vi kommer til at arbejde voldsomt meget med det de kommende år, og vi har linet forskellige pilotprojekter op. Alene robotter i vores produktion har et meget stort potentiale," siger Elo Bromer, der it-direktør på Danish Crown med ansvar for at udvikle produktionen med ny teknologi til Finans.

Det er dog langt fra robotterne, der gør alt arbejdet på slagteriet i Horsens. Her arbejder nemlig stadig 1300 medarbejdere, der i stor stil arbejder manuelt.

L
æs mere her: Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske it-kometer kommer flyvende fra start i 2021: Planday, Humio og Peakon solgt i milliardhandler
Kun to måneder inde i 2021 har vækstlaget i den danske it-sektor oplevet en stærk interesse fra internationale investorer. En række danske it-successer - som Planday, Peakon og Humio - er blevet solgt for milliarder og endnu flere har fået habile millioninvesteringer skudt ind.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.