Artikel top billede

På slagteriet i Horsens arbejder man blandt andet med kunstig intelligens i kampen for at optimere.
Foto: Claus Sjödin (Foto: Claus Sjödin)

Danish Crown satser tungt på robotter og kunstig intelligens: "Vi kommer til at arbejde voldsomt meget med det de kommende år"

Når svinene bevæger sig igennem Danish Crowns slagteri i Horsens bliver de i dag ikke bare skåret i stykker af en robot. Kvaliteten bliver også kontrolleret via billedegenkendelse.

Hvert år kører en nærmest uendelig strøm af 100.000 døde svinekroppe gennem Danish Crowns slagteri i Horsens.

Det har altid været betragtet som et hårdt fysisk arbejde for medarbejderne, og i dag gør robotter en større og større det af arbejdet. Nu bakkes robotterne så også op af kunstig intelligens, der tjekker, at kvaliteten er i orden.

Det skriver Finans.

Tidligere har det været en udfordring af holde kvalitetsniveauet i top, når robotterne var på arbejde. Mængden af spild var for stor. Men ved hjælp af IBM's Watson-teknologi arbejder man nu med billedegenkendelse, der sikrer, at alle snit i de danske grise sidder perfekt og spildet mindskes.

Læs mere her: Danish Crown lander milliardaftale med Alibaba

Det er slagterikoncernens it-direktørs opfattelse, at der er et et stort potentiale for brugen af den slags teknologi på de danske slagterier.

"Vi kommer til at arbejde voldsomt meget med det de kommende år, og vi har linet forskellige pilotprojekter op. Alene robotter i vores produktion har et meget stort potentiale," siger Elo Bromer, der it-direktør på Danish Crown med ansvar for at udvikle produktionen med ny teknologi til Finans.

Det er dog langt fra robotterne, der gør alt arbejdet på slagteriet i Horsens. Her arbejder nemlig stadig 1300 medarbejdere, der i stor stil arbejder manuelt.

Læs mere her: Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere