Artikel top billede

På slagteriet i Horsens arbejder man blandt andet med kunstig intelligens i kampen for at optimere.
Foto: Claus Sjödin (Foto: Claus Sjödin)

Danish Crown satser tungt på robotter og kunstig intelligens: "Vi kommer til at arbejde voldsomt meget med det de kommende år"

Når svinene bevæger sig igennem Danish Crowns slagteri i Horsens bliver de i dag ikke bare skåret i stykker af en robot. Kvaliteten bliver også kontrolleret via billedegenkendelse.

Hvert år kører en nærmest uendelig strøm af 100.000 døde svinekroppe gennem Danish Crowns slagteri i Horsens.

Det har altid været betragtet som et hårdt fysisk arbejde for medarbejderne, og i dag gør robotter en større og større det af arbejdet. Nu bakkes robotterne så også op af kunstig intelligens, der tjekker, at kvaliteten er i orden.

Det skriver Finans.

Tidligere har det været en udfordring af holde kvalitetsniveauet i top, når robotterne var på arbejde. Mængden af spild var for stor. Men ved hjælp af IBM's Watson-teknologi arbejder man nu med billedegenkendelse, der sikrer, at alle snit i de danske grise sidder perfekt og spildet mindskes.

Læs mere her: Danish Crown lander milliardaftale med Alibaba

Det er slagterikoncernens it-direktørs opfattelse, at der er et et stort potentiale for brugen af den slags teknologi på de danske slagterier.

"Vi kommer til at arbejde voldsomt meget med det de kommende år, og vi har linet forskellige pilotprojekter op. Alene robotter i vores produktion har et meget stort potentiale," siger Elo Bromer, der it-direktør på Danish Crown med ansvar for at udvikle produktionen med ny teknologi til Finans.

Det er dog langt fra robotterne, der gør alt arbejdet på slagteriet i Horsens. Her arbejder nemlig stadig 1300 medarbejdere, der i stor stil arbejder manuelt.

Læs mere her: Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere