Artikel top billede

På slagteriet i Horsens arbejder man blandt andet med kunstig intelligens i kampen for at optimere.
Foto: Claus Sjödin

Danish Crown satser tungt på robotter og kunstig intelligens: "Vi kommer til at arbejde voldsomt meget med det de kommende år"

Når svinene bevæger sig igennem Danish Crowns slagteri i Horsens bliver de i dag ikke bare skåret i stykker af en robot. Kvaliteten bliver også kontrolleret via billedegenkendelse.

Hvert år kører en nærmest uendelig strøm af 100.000 døde svinekroppe gennem Danish Crowns slagteri i Horsens.

Det har altid været betragtet som et hårdt fysisk arbejde for medarbejderne, og i dag gør robotter en større og større det af arbejdet. Nu bakkes robotterne så også op af kunstig intelligens, der tjekker, at kvaliteten er i orden.

Det skriver Finans.

Tidligere har det været en udfordring af holde kvalitetsniveauet i top, når robotterne var på arbejde. Mængden af spild var for stor. Men ved hjælp af IBM's Watson-teknologi arbejder man nu med billedegenkendelse, der sikrer, at alle snit i de danske grise sidder perfekt og spildet mindskes.

Læs mere her: Danish Crown lander milliardaftale med Alibaba

Det er slagterikoncernens it-direktørs opfattelse, at der er et et stort potentiale for brugen af den slags teknologi på de danske slagterier.

"Vi kommer til at arbejde voldsomt meget med det de kommende år, og vi har linet forskellige pilotprojekter op. Alene robotter i vores produktion har et meget stort potentiale," siger Elo Bromer, der it-direktør på Danish Crown med ansvar for at udvikle produktionen med ny teknologi til Finans.

Det er dog langt fra robotterne, der gør alt arbejdet på slagteriet i Horsens. Her arbejder nemlig stadig 1300 medarbejdere, der i stor stil arbejder manuelt.

Læs mere her: Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere