Artikel top billede

20-årig hjemmeboende anholdt i forbindelse med alvorligt hackerangreb

En af bagmændene bag hackerangrebet mod en række højtprofilerede tyske politikere er blevet pågrebet. Der er tale om en ung ustraffet mand, der bor hjemme hos sine forældre.

Når 1000 mennesker heriblandt toppolitikere som Angela Merkel hackes og oplysninger ender frit tilgængeligt på nettet, må der være tale om en dybt professionel hackergruppe med stor ekspertise.

Sådan tænker de fleste nok, men nu har de tyske myndigheder fået et gennembrud i sagen om datalækket, der involverer en række kendte politikere, og det var på ingen måde en hardcore gruppe af kinesiske hackere, de fandt frem til.

Det skriver Reuters.

Derimod kunne de tyske myndigheder i går ransage en adresse i delstaten Hessen, hvor politiet tilbageholdt en 20-årig ung mand. Han er studerende og hjemmeboede, og virker til at ville samarbejde med politiet.

"Den tiltalte indrømmer at have handlet alene i forbindelse med dataovervågning og uautoriseret offentliggørelse af data," lyder det i følge Reuters fra Bundeskriminalamt, der er Tysklands føderale kriminalpoliti, der videre skriver, at den tiltalte siger, at hans motivation har været irritation over offentlige udtalelser fra politikere, journalister og andre offentlige personer, der er blandt de ramte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere