Artikel top billede

20-årig hjemmeboende anholdt i forbindelse med alvorligt hackerangreb

En af bagmændene bag hackerangrebet mod en række højtprofilerede tyske politikere er blevet pågrebet. Der er tale om en ung ustraffet mand, der bor hjemme hos sine forældre.

Når 1000 mennesker heriblandt toppolitikere som Angela Merkel hackes og oplysninger ender frit tilgængeligt på nettet, må der være tale om en dybt professionel hackergruppe med stor ekspertise.

Sådan tænker de fleste nok, men nu har de tyske myndigheder fået et gennembrud i sagen om datalækket, der involverer en række kendte politikere, og det var på ingen måde en hardcore gruppe af kinesiske hackere, de fandt frem til.

Det skriver Reuters.

Derimod kunne de tyske myndigheder i går ransage en adresse i delstaten Hessen, hvor politiet tilbageholdt en 20-årig ung mand. Han er studerende og hjemmeboede, og virker til at ville samarbejde med politiet.

"Den tiltalte indrømmer at have handlet alene i forbindelse med dataovervågning og uautoriseret offentliggørelse af data," lyder det i følge Reuters fra Bundeskriminalamt, der er Tysklands føderale kriminalpoliti, der videre skriver, at den tiltalte siger, at hans motivation har været irritation over offentlige udtalelser fra politikere, journalister og andre offentlige personer, der er blandt de ramte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere