Artikel top billede

(Foto: Amazon)

Jeff Bezos-skilsmisse kan få enorme konsekvenser

Amazon-stifter Jeff Bezos’ kommende skilsmisse kan få enorme og uoverskuelige konsekvenser for verdens for tiden mest værdifulde selskab og dens mange aktionærer.

Amazon-stifter og verdens for tiden rigeste menneske, Jeff Besoz, meddelte onsdag, at han skal skilles fra sin hustru gennem 25 år, MacKenzie.

Skilsmissen kan få enorme konsekvenser.

For langt størstedelen af Jeff Bezos svimlende formue på 137 milliarder dollar er bundet i Amazon, som i de senere år er buldret ind i en lang række forskellige kategorier.

Og i henhold til amerikansk lov skal denne formue deles mellem rigmanden og hans ægtefælle, når disse går fra hinanden.

Dermed risikerer en væsentlig del af Amazon at tilfalde MacKenzie Bezos, der jo dermed bliver enormt velhavende.

Vigtigere er det, at hun også kommer til at overtage en væsentlig del af den bestemmende ret over Amazon. Og det kan betyde, at selskabet og dets udvikling i den sidste ende kan ændre karakter.

16,3 procent skal deles

Jeff Bezos ejer i dag 16,3 procent af Amazon og er dermed den langt største aktionær i selskabet.

Desuden ejer han Washington Post og ejer også rumraket-selskabet Blue Origin.

Amazon har hovedkvarter i Seattle. Jeff og MacKenzie Bezos - der har fire børn sammen - ejer mindst seks boliger rundt omkring i USA - herunder store ejendomme i Washington, Beverlys Hills i LA og i New York.

Du kan se parrets prangende hjem på Evergreen Point Road i hjembyen Seattle her.

I delstaten Washington - hvor Amazon har hovedkvarter - gælder der en lov om, at ægtepar skal dele alle værdier i tilfælde af skilsmisse, medmindre der er blevet oprettet særeje.

Og det ved man ikke, om Bezos-parret har.

Ifølge amerikanske CNBC har der kun været et enkelt fortilfælde, hvor økonomien i skilsmisse på nogen måde kan sammenlignes med den, som Bezos-parret nu står over for.

Og det var da mediemogulen Rupert Murdoch i 1999 blev skilt fra sine hustru gennem 30 år, Anna Murdoch.

Rupert Murdoch havde her angiveligt oprettet særeje.

Ny struktur

Skilmissen kan ifølge juraprofessor Jordan Neyland komme til at betyde, at ‘Amazon skal finde en nye måde struktur for at sikre, at Jeff Bezos fortsat har nok stemmer’ til at kunne få indflydelse nok på virksomhedens udvikling.

Det kan eksempelvis være indførelsen af forskellige aktie-klasser.

Overfor CNBC spekulerer andre i, at Bezos-parret givet allerede har fundet frem til en løsning på problematikken, inden de offentliggjorde deres beslutning at blive skilt.

Dette vil enten betyde, at MacKenzie Bezos har fravalgt aktier og istedet modtaget andre former for værdier eller at hun har indvilget i at opgive det stemmebærende element i sine aktier.

Vi ved ikke, hvad det ender med. Men store dele af erhvervslivet er vældigt interesseret i svaret på spørgsmålet, som der vil blive kastet lys over inden alt for længe, når Bezos-parret skal registrere deres nye fordeling hos de amerikanske myndigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere