Artikel top billede

Jeff Bezos-skilsmisse kan få enorme konsekvenser

Amazon-stifter Jeff Bezos’ kommende skilsmisse kan få enorme og uoverskuelige konsekvenser for verdens for tiden mest værdifulde selskab og dens mange aktionærer.

Amazon-stifter og verdens for tiden rigeste menneske, Jeff Besoz, meddelte onsdag, at han skal skilles fra sin hustru gennem 25 år, MacKenzie.

Skilsmissen kan få enorme konsekvenser.

For langt størstedelen af Jeff Bezos svimlende formue på 137 milliarder dollar er bundet i Amazon, som i de senere år er buldret ind i en lang række forskellige kategorier.

Og i henhold til amerikansk lov skal denne formue deles mellem rigmanden og hans ægtefælle, når disse går fra hinanden.

Dermed risikerer en væsentlig del af Amazon at tilfalde MacKenzie Bezos, der jo dermed bliver enormt velhavende.

Vigtigere er det, at hun også kommer til at overtage en væsentlig del af den bestemmende ret over Amazon. Og det kan betyde, at selskabet og dets udvikling i den sidste ende kan ændre karakter.

16,3 procent skal deles

Jeff Bezos ejer i dag 16,3 procent af Amazon og er dermed den langt største aktionær i selskabet.

Desuden ejer han Washington Post og ejer også rumraket-selskabet Blue Origin.

Amazon har hovedkvarter i Seattle. Jeff og MacKenzie Bezos - der har fire børn sammen - ejer mindst seks boliger rundt omkring i USA - herunder store ejendomme i Washington, Beverlys Hills i LA og i New York.

Du kan se parrets prangende hjem på Evergreen Point Road i hjembyen Seattle her.

I delstaten Washington - hvor Amazon har hovedkvarter - gælder der en lov om, at ægtepar skal dele alle værdier i tilfælde af skilsmisse, medmindre der er blevet oprettet særeje.

Og det ved man ikke, om Bezos-parret har.

Ifølge amerikanske CNBC har der kun været et enkelt fortilfælde, hvor økonomien i skilsmisse på nogen måde kan sammenlignes med den, som Bezos-parret nu står over for.

Og det var da mediemogulen Rupert Murdoch i 1999 blev skilt fra sine hustru gennem 30 år, Anna Murdoch.

Rupert Murdoch havde her angiveligt oprettet særeje.

Ny struktur

Skilmissen kan ifølge juraprofessor Jordan Neyland komme til at betyde, at ‘Amazon skal finde en nye måde struktur for at sikre, at Jeff Bezos fortsat har nok stemmer’ til at kunne få indflydelse nok på virksomhedens udvikling.

Det kan eksempelvis være indførelsen af forskellige aktie-klasser.

Overfor CNBC spekulerer andre i, at Bezos-parret givet allerede har fundet frem til en løsning på problematikken, inden de offentliggjorde deres beslutning at blive skilt.

Dette vil enten betyde, at MacKenzie Bezos har fravalgt aktier og istedet modtaget andre former for værdier eller at hun har indvilget i at opgive det stemmebærende element i sine aktier.

Vi ved ikke, hvad det ender med. Men store dele af erhvervslivet er vældigt interesseret i svaret på spørgsmålet, som der vil blive kastet lys over inden alt for længe, når Bezos-parret skal registrere deres nye fordeling hos de amerikanske myndigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.