Artikel top billede

Jubii, tre aviser og én tv-kanal blev ramt af stort server-nedbrud: "Det burde egentlig ikke kunne ske"

Det burde ikke kun ske, men alligevel fik et nedbrud i den centrale serverstruktur hos Nordjyske Medier stor konsekvenser for en lang række medier. Her i blandt den danske internetportal Jubii.

Et nedbrud i den centrale serverstruktur hos den nordjyske medie-imperium Nordjyske Medier fik onsdag store konsekvenser for en lang række danske medier.

Det skriver Nordjyske i en pressemeddelelse.

Ifølge mediet betød nedbruddet, at Nordjyske Stiftstidende, Morsø Folkeblad og Dagbladet Licitation ikke udkom onsdag.

Derudover oplyser Nordjyske, at nedbruddet også fik konsekvenser for tv-stationen 24Nordjyske samt den kendte danske internetportal Jubii, der i 90'erne var en af Danmarks førende internet-virksomheder.

"Det burde egentlig ikke kunne ske"

Nordjyske oplyser, at selskabet endnu ikke kan oplyse, hvilke økonomiske konsekvenser nedbruddet får, og ifølge Morten Vinther Jensen der er administrerende direktør i Nordjyske Medier burde denne type nedbrud ikke kunne ske.

”Problemet skyldtes et nedbrud i den centrale serverstruktur, hvilket på sin vis kan sammenlignes med it-systemets hjerte. Virker det ikke, giver det komplikationer i hele systemet. Det burde egentlig ikke kunne ske med vores systemer, og derfor er det også vigtigt at forstå, at det er et meget usædvanligt nedbrud, som vi nu er i tæt dialog med vores it-leverandører om at opklare,” siger den administrerende direktør ifølge pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen bliver det oplyst, at nedbruddet stod på det meste af onsdagen, men at alle systemer var oppe at køre igen torsdag.

Morten Vinther Jense oplyser desuden, at han ikke kan afvise, at et nedbrud af denne type kan finde sted igen.

”Vi må til gengæld også erkende, at intet er umuligt, selvom vi gør vores yderste. Vi gør alt hvad vi kan, for at være tilstede døgnet rundt med nyheder til nordjyderne, og det mener jeg stadig, at vi har et rigtig godt setup til. Desværre er der nogle gange nogle hændelser, vi bliver udsat for, som er så usædvanlige, at det tager længere tid - og helt undgås kan det nok ikke i et erhverv, der beror sig på it,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Sammenbrud hos stort hosting-selskab: Tusindvis af danske hjemmesider er nede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.