Artikel top billede

Cloud-markedet voksede med enorme 32 procent i 2018 - disse ni leverandører sidder på mere end halvdelen af markedet

Det globale cloud-marked voksede med 32 procent i 2018. Se her, hvor svimlende mange penge, der bliver købt cloud-services for nu - og hvilke ni selskaber, der sidder på mere end halvdelen af markedet.

Cloud-markedet rundede i 2018 svimlende 250 milliarder dollar, viser en oversigt fra analysehuset Synergi Research.

Det svarer til en vækst på 32 procent i forhold til året før.

Analysehuset har kigget på tal på tværs af syv cloud-markeder.

Den langt kraftigste vækst har fundet sted på to områder, nemlig infrastructure-as-a-service (IaaS) og platform-as-a-service (PaaS).

Begge disse markedsområder har haft vækstrater på den høje side af 50 procent i 2018.

Markedet for hybride cloud-løsninger er vokset med 41 procent.

Du kan læse mere om forskellene på de forskellige cloud-typer her:

Ifølge Synergy Research Group er markederne for software-as-a-service til erhvervslivet vokset med 30 procent. Det samme er public cloud-markedet, mens cloud-løsninger til privat-markedet er vokset med 29 procent.

Alt i alt er der tale om vækstrater i alle segmenter, der for alvor understreger, at cloud er blevet mainstream.

“Cloud begyndte at blive mainstram fra 2014 til 2016, og 2017 blev året, hvor cloud blev ‘the new normal,’” lyder det fra analysehuset.
2016 blev ifølge Synergy det første år, hvor salget af cloud services overhalede salget af de klassiske it-løsninger.

Siden har cloud-markedet i den grad lagt fra land og lagt afstand til det klassiske it-marked.

Og væksten fortsætter med meget stor hastighed.
“Cloud-teknologiorne genererer massiv omsætning for både cloud service-leverandører og teknologi-selskaber,” lyder det fra Synergy.

Analysehuset peger på, at vækstraterne på et tidspunkt vil begynde at flade ud. Det vil i sagens natur ske, når markedet når en vis størrelse, da de procentmæssige stigninger her vil blive udhulet alene af volumen.

“Men det overordnede marked vil ikke desto mindre blive fordoblet i løbet af de kommende fire år,” lyder det fra selskabet.

“I 2018 begyndte cloud at dominere it-investeringerne i bestemte områder og begyndte at suge potentialle vækstmuligheder op for ikke-cloud-teknologoer og -services,” lyder det fra analysehuset.

De dominerende leverandører

De dominerende cloud-leverandører er ifølge Synergy for tiden (i nævnte rækkefølge):

- Microsoft.

- Amazon Web Services.

- Dell EMC.

- IBM.

- Salesforce.

- Cisco.

- Hewlett Packard Enterprise.

- Adobe.

- VMware.

Disse ni selskaber lander mere end halvdelen af alle de penge, der for tiden investeres i cloud, hedder det.

Synergy peger desuden på, at teknologi-selskaber i 2018 investerede mere end 100 milliarder dollar på at bygge infrastruktur til cloud-markedet.

Læs også:

AWS har enorme vækstrater - men cloud-eventyret er dårligt nok begyndt: “Der er så mange kunder, der virkelig har brug for vores hjælp”

Danske kommuner satser stort på cloud computing: "Det kan ikke længere betale sig for os at have servere stående selv"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.