Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Politikere: Sundhedsreform kan blive dødsstødet for Sundhedsplatformen

En kommende sundhedsreform kan blive dødsstødet for den omstridte Sundhedsplatformen, som Region Sjælland og Region H anvender, mener politikere.

Det kan blive dødsstødet for den omstridte Sundhedsplatformen, hvis regeringen gennemfører den sundhedsreform, der for tiden er på tale.

Det kan komme til at ske, hvis reformen kommer til at betyde, at de nuværende regioner afskaffes og der i stedet oprettes 21 lokale sundhedscentre, som skal stå for opgaven med at koordinere behandlinger mellem læger, kommuner og sygehuse.

Meldingen kommer fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselotte Blixt til Folketidende.

“Man skal have fælles it, så det er måske enden på Sundhedsplatformen, som man bøvler med,” siger hun til avisen.

Dansk Folkeparti har flere gange tidligere været fremme med krav om, at Sundhedsplatformen helt skulle skrottes.

Det kan du læse mere om her: DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Samme melding kommer fra Jacob Rosenberg, der sidder i Regionsrådet for LA og selv er læge.

Han kalder det ligefrem for ‘årets julegave.’

“Jeg synes, det er en fremragende nyhed. Det er årets julegave. Man har begået en fejl i Region Østdanmark ved at vælge sundhedsplatformen, og nu får man mulighed for at rette op på den fejl ved at afskaffe Sundhedsplatformen en gang for alle,” siger han til ITWatch.

Han kalder det modsat for ‘fuldstændigt bimmelim,’ hvis en reform skulle betyde, at Sundhedsplatformen modsat skulle udbredes til hele landet.

I dag er Danmark reelt delt op i to, når det gælder EPJ-systemer, i det Region Sjælland og Regions H anvender Sundhedsplatformen, der er leveret af amerikanske Epic og NNIT, mens det vestlige Danmark anvender et system fra Systematic.

Læs også:

EPJ-løsning i Region Syddanmark bliver langt billigere end ventet: "Vi har fået et endnu bedre tilbud, end vi havde turde håbe på".

Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere