Politikere: Sundhedsreform kan blive dødsstødet for Sundhedsplatformen

En kommende sundhedsreform kan blive dødsstødet for den omstridte Sundhedsplatformen, som Region Sjælland og Region H anvender, mener politikere.

Det kan blive dødsstødet for den omstridte Sundhedsplatformen, hvis regeringen gennemfører den sundhedsreform, der for tiden er på tale.

Det kan komme til at ske, hvis reformen kommer til at betyde, at de nuværende regioner afskaffes og der i stedet oprettes 21 lokale sundhedscentre, som skal stå for opgaven med at koordinere behandlinger mellem læger, kommuner og sygehuse.

Meldingen kommer fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselotte Blixt til Folketidende.

“Man skal have fælles it, så det er måske enden på Sundhedsplatformen, som man bøvler med,” siger hun til avisen.

Dansk Folkeparti har flere gange tidligere været fremme med krav om, at Sundhedsplatformen helt skulle skrottes.

Det kan du læse mere om her: DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Samme melding kommer fra Jacob Rosenberg, der sidder i Regionsrådet for LA og selv er læge.

Han kalder det ligefrem for ‘årets julegave.’

“Jeg synes, det er en fremragende nyhed. Det er årets julegave. Man har begået en fejl i Region Østdanmark ved at vælge sundhedsplatformen, og nu får man mulighed for at rette op på den fejl ved at afskaffe Sundhedsplatformen en gang for alle,” siger han til ITWatch.

Han kalder det modsat for ‘fuldstændigt bimmelim,’ hvis en reform skulle betyde, at Sundhedsplatformen modsat skulle udbredes til hele landet.

I dag er Danmark reelt delt op i to, når det gælder EPJ-systemer, i det Region Sjælland og Regions H anvender Sundhedsplatformen, der er leveret af amerikanske Epic og NNIT, mens det vestlige Danmark anvender et system fra Systematic.

Læs også:

EPJ-løsning i Region Syddanmark bliver langt billigere end ventet: "Vi har fået et endnu bedre tilbud, end vi havde turde håbe på".

Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.