Artikel top billede

Politikere: Sundhedsreform kan blive dødsstødet for Sundhedsplatformen

En kommende sundhedsreform kan blive dødsstødet for den omstridte Sundhedsplatformen, som Region Sjælland og Region H anvender, mener politikere.

Det kan blive dødsstødet for den omstridte Sundhedsplatformen, hvis regeringen gennemfører den sundhedsreform, der for tiden er på tale.

Det kan komme til at ske, hvis reformen kommer til at betyde, at de nuværende regioner afskaffes og der i stedet oprettes 21 lokale sundhedscentre, som skal stå for opgaven med at koordinere behandlinger mellem læger, kommuner og sygehuse.

Meldingen kommer fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselotte Blixt til Folketidende.

“Man skal have fælles it, så det er måske enden på Sundhedsplatformen, som man bøvler med,” siger hun til avisen.

Dansk Folkeparti har flere gange tidligere været fremme med krav om, at Sundhedsplatformen helt skulle skrottes.

Det kan du læse mere om her: DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Samme melding kommer fra Jacob Rosenberg, der sidder i Regionsrådet for LA og selv er læge.

Han kalder det ligefrem for ‘årets julegave.’

“Jeg synes, det er en fremragende nyhed. Det er årets julegave. Man har begået en fejl i Region Østdanmark ved at vælge sundhedsplatformen, og nu får man mulighed for at rette op på den fejl ved at afskaffe Sundhedsplatformen en gang for alle,” siger han til ITWatch.

Han kalder det modsat for ‘fuldstændigt bimmelim,’ hvis en reform skulle betyde, at Sundhedsplatformen modsat skulle udbredes til hele landet.

I dag er Danmark reelt delt op i to, når det gælder EPJ-systemer, i det Region Sjælland og Regions H anvender Sundhedsplatformen, der er leveret af amerikanske Epic og NNIT, mens det vestlige Danmark anvender et system fra Systematic.

Læs også:

EPJ-løsning i Region Syddanmark bliver langt billigere end ventet: "Vi har fået et endnu bedre tilbud, end vi havde turde håbe på".

Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere