Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Politikere: Sundhedsreform kan blive dødsstødet for Sundhedsplatformen

En kommende sundhedsreform kan blive dødsstødet for den omstridte Sundhedsplatformen, som Region Sjælland og Region H anvender, mener politikere.

Det kan blive dødsstødet for den omstridte Sundhedsplatformen, hvis regeringen gennemfører den sundhedsreform, der for tiden er på tale.

Det kan komme til at ske, hvis reformen kommer til at betyde, at de nuværende regioner afskaffes og der i stedet oprettes 21 lokale sundhedscentre, som skal stå for opgaven med at koordinere behandlinger mellem læger, kommuner og sygehuse.

Meldingen kommer fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselotte Blixt til Folketidende.

“Man skal have fælles it, så det er måske enden på Sundhedsplatformen, som man bøvler med,” siger hun til avisen.

Dansk Folkeparti har flere gange tidligere været fremme med krav om, at Sundhedsplatformen helt skulle skrottes.

Det kan du læse mere om her: DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Samme melding kommer fra Jacob Rosenberg, der sidder i Regionsrådet for LA og selv er læge.

Han kalder det ligefrem for ‘årets julegave.’

“Jeg synes, det er en fremragende nyhed. Det er årets julegave. Man har begået en fejl i Region Østdanmark ved at vælge sundhedsplatformen, og nu får man mulighed for at rette op på den fejl ved at afskaffe Sundhedsplatformen en gang for alle,” siger han til ITWatch.

Han kalder det modsat for ‘fuldstændigt bimmelim,’ hvis en reform skulle betyde, at Sundhedsplatformen modsat skulle udbredes til hele landet.

I dag er Danmark reelt delt op i to, når det gælder EPJ-systemer, i det Region Sjælland og Regions H anvender Sundhedsplatformen, der er leveret af amerikanske Epic og NNIT, mens det vestlige Danmark anvender et system fra Systematic.

Læs også:

EPJ-løsning i Region Syddanmark bliver langt billigere end ventet: "Vi har fået et endnu bedre tilbud, end vi havde turde håbe på".

Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere