Artikel top billede

Globalt pc-salg falder: Her er årsagerne

Det globale pc-salg falder, efter flere kvartaler med vækst. Årsagen skal især findes i to tendenser.

Der blev i fjerde kvartal 2018 i alt i verden solgt 68,6 millioner pc’er, viser nye tal fra analysehuset Gartner.

Det svarer til en nedgang på 4,3 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i 2017.

I alt blev der i 2018 solgt 259,4 millioner pc’er, hvilket svarer til en nedgang på 1,3 procent i forhold til 2017.

Ifølge analysehuset er der dog spirende tegn på fremgang i 2018.

Faktisk var der vækst i pc-salget i både andet og tredje kvartal fulgt af nedgang i fjerde kvartal - ikke mindst på grund af en stor bølge af indkøb i erhvervslivet, som er for tiden er godt i gang med at opgraderes deres pc’er.

“Lige da efterspørgslen i pc-markedet begyndte at stige, løb vi ind i supply chain-udfordringer, da leverandørerne ikke kunne levere den ønskede mængde CPU’er,” lyder det fra Gartner.

Selskabet forventer, at efterspørgslen vil fortsætte på højt niveau et godt stykke ind i 2019.

Pc-salget blev herudover påvirket af uro på den politiske verdenssene-

“Politisk og økonomisk usikkerhed i visse lande har haft en kølende effekt på pc-efterspørgslen,” lyder det fra Gartner.

Selskabet peger på, at der ‘endda’ har været usikkerhed på det ellers stærke amerikanske marked, hvor små og mellemstore virksomheder nu regnes for at tilhøre gruppen af ‘sårbare kundegrupper.’

Desuden er julesalget ikke længere så stærk en faktor, som det hidtil har været.

Gartner peger på, at fjerde kvartal typisk er kvartalet, hvor små virksomheder i det såkaldte SOHO-segment (small office/home office), da de har brug for at brænde penge af, inden skatteårets afslutning til nytår.

Men i år har SOHO-køberne været tilbageholdende med at investere i nye produkter på grund af den politiske og økonomiske usikkerhed.

Læs også:

CPU-tørke rammer for alvor: Pc-producent indstiller produktionen i månedsvis

Intel kan ikke følge med: Mangel på CPU'er får pc-priserne til at stige på det værst tænkelige tidspunkt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.