Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Tyske myndigheder kan tvinge Facebook til store ændringer: Skal stoppe den omfattende dataindsamling

De tyske konkurrencemyndigheder kan være på vej med et forbud, der kan ramme dele af Facebook omfattende dataindsamling.

Efter tre års efterforskning planlægger den tyske konkurrencemyndighed Bundeskartellamt nu at udstede en ordre, der skal sætte en stopper for Facebooks indsamling af visse brugerdata.

Det skriver den tyske avis Bild am Sonntag.

Ifølge den tyske avis vil Bundeskartellamt snart informere Facebook om sine konklusioner samt oplyse selskabet om, hvad det skal gøre for at efterkomme ordren.

Bild am Sonntag oplyser samtidig, at det endnu ikke er fastlagt, hvor omfattende ændringer Facebook bliver tvunget til at foretage, og det er heller ikke klart, hvor lang tid Facebook får til at efterkomme ordren.

Den tyske vagthund er især kritisk overfor Facebooks praksis med at indsamle data via tredjepartstjenester som Instagram og WhatsApp (som Facebook selv ejer, red) og diverse hjemmeside og online-spil.

De tyske myndigheder har herunder også fokus på Facebooks indsamling af data via blandt andet de såkaldte like-knapper, der bliver brugt på mange hjemmeside. En dataindsamling der også rammer folk, der ikke nødvendigvis er Facebook-brugere.

Facebook oplyser til den tyske avis, at selskabet bestrider de konklusioner, som de tyske myndigheder er kommet frem til.

Ifølge Bild Am Sonntag kan Facebook risikere en bøde på op til 10 millioner euro, hvis selskabet ikke efterkommer de tyske myndigheders ordre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere