Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Tyske myndigheder kan tvinge Facebook til store ændringer: Skal stoppe den omfattende dataindsamling

De tyske konkurrencemyndigheder kan være på vej med et forbud, der kan ramme dele af Facebook omfattende dataindsamling.

Efter tre års efterforskning planlægger den tyske konkurrencemyndighed Bundeskartellamt nu at udstede en ordre, der skal sætte en stopper for Facebooks indsamling af visse brugerdata.

Det skriver den tyske avis Bild am Sonntag.

Ifølge den tyske avis vil Bundeskartellamt snart informere Facebook om sine konklusioner samt oplyse selskabet om, hvad det skal gøre for at efterkomme ordren.

Bild am Sonntag oplyser samtidig, at det endnu ikke er fastlagt, hvor omfattende ændringer Facebook bliver tvunget til at foretage, og det er heller ikke klart, hvor lang tid Facebook får til at efterkomme ordren.

Den tyske vagthund er især kritisk overfor Facebooks praksis med at indsamle data via tredjepartstjenester som Instagram og WhatsApp (som Facebook selv ejer, red) og diverse hjemmeside og online-spil.

De tyske myndigheder har herunder også fokus på Facebooks indsamling af data via blandt andet de såkaldte like-knapper, der bliver brugt på mange hjemmeside. En dataindsamling der også rammer folk, der ikke nødvendigvis er Facebook-brugere.

Facebook oplyser til den tyske avis, at selskabet bestrider de konklusioner, som de tyske myndigheder er kommet frem til.

Ifølge Bild Am Sonntag kan Facebook risikere en bøde på op til 10 millioner euro, hvis selskabet ikke efterkommer de tyske myndigheders ordre.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”