Artikel top billede

Huawei fyrer polsk chef efter anklager om spionage: Hans handlinger har ingen relation til virksomheden

Den kinesiske tele-virksomhed Huawei har valgt at fyre den polske chef der fredag blev anholdt for at udføre spionage for den kinesiske regering.

Huawei fyrer sin polske salgs-chef efter, at han fredag i sidste uge, blevet anholdt efter mistanke om spionage på vegne af de kinesiske regering.

Læs mere her: Huawei-chef og politiagent anholdt for spionage i Polen

Den kinesiske tech-virksomhed tilføjer samtidig, at den nu tidligere ansatte Wang Weijing ikke handlede på vegne af virksomheden.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Den tidligere salgs-chef for Huawei i Polen har “miskrediteret” virksomheden og hans handlinger “havde ingen relation til selskabet,” lyder det ifølge CNBC fra Huawei efter fyringen.

Derudover understregede Huawei, der er verdens næststørste smartphone-producent, endnu engang, at selskabet følger loven i alle lande.

Læs også: Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

Umiddelbart efter anholdelsen af Weijing fredag lød det fra Huawei, at man 'er opmærksom på situationen, som nu undersøges.’

Anholdelsen kommer efter mange spekulationer i flere vestlige lande, herunder Danmark, om Huawei bliver brugt af den kinesiske regering til at spionere på vestlige lande.

Det har også fået flere lande til at udelukke det kinesiske selskab fra arbejdet på den kommende 5G-forbindelse.

Huawei er i dag leverandør for TDC og flere politikere er imod at samarbejdet fortsætter om det kommende 5G-netværk i Danmark.

Indtil nu har Center for Cybersikkerhed dog fastholdt at man ikke ser grund til at stoppe samarbejdet med den kinesiske virksomhed.

Læs også: Huawei er på danske ‘sikkerhedsmyndigheders radar’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere