Artikel top billede

Huawei fyrer polsk chef efter anklager om spionage: Hans handlinger har ingen relation til virksomheden

Den kinesiske tele-virksomhed Huawei har valgt at fyre den polske chef der fredag blev anholdt for at udføre spionage for den kinesiske regering.

Huawei fyrer sin polske salgs-chef efter, at han fredag i sidste uge, blevet anholdt efter mistanke om spionage på vegne af de kinesiske regering.

Læs mere her: Huawei-chef og politiagent anholdt for spionage i Polen

Den kinesiske tech-virksomhed tilføjer samtidig, at den nu tidligere ansatte Wang Weijing ikke handlede på vegne af virksomheden.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Den tidligere salgs-chef for Huawei i Polen har “miskrediteret” virksomheden og hans handlinger “havde ingen relation til selskabet,” lyder det ifølge CNBC fra Huawei efter fyringen.

Derudover understregede Huawei, der er verdens næststørste smartphone-producent, endnu engang, at selskabet følger loven i alle lande.

Læs også: Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

Umiddelbart efter anholdelsen af Weijing fredag lød det fra Huawei, at man 'er opmærksom på situationen, som nu undersøges.’

Anholdelsen kommer efter mange spekulationer i flere vestlige lande, herunder Danmark, om Huawei bliver brugt af den kinesiske regering til at spionere på vestlige lande.

Det har også fået flere lande til at udelukke det kinesiske selskab fra arbejdet på den kommende 5G-forbindelse.

Huawei er i dag leverandør for TDC og flere politikere er imod at samarbejdet fortsætter om det kommende 5G-netværk i Danmark.

Indtil nu har Center for Cybersikkerhed dog fastholdt at man ikke ser grund til at stoppe samarbejdet med den kinesiske virksomhed.

Læs også: Huawei er på danske ‘sikkerhedsmyndigheders radar’
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?