Artikel top billede

Huawei fyrer polsk chef efter anklager om spionage: Hans handlinger har ingen relation til virksomheden

Den kinesiske tele-virksomhed Huawei har valgt at fyre den polske chef der fredag blev anholdt for at udføre spionage for den kinesiske regering.

Huawei fyrer sin polske salgs-chef efter, at han fredag i sidste uge, blevet anholdt efter mistanke om spionage på vegne af de kinesiske regering.

Læs mere her: Huawei-chef og politiagent anholdt for spionage i Polen

Den kinesiske tech-virksomhed tilføjer samtidig, at den nu tidligere ansatte Wang Weijing ikke handlede på vegne af virksomheden.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Den tidligere salgs-chef for Huawei i Polen har “miskrediteret” virksomheden og hans handlinger “havde ingen relation til selskabet,” lyder det ifølge CNBC fra Huawei efter fyringen.

Derudover understregede Huawei, der er verdens næststørste smartphone-producent, endnu engang, at selskabet følger loven i alle lande.

Læs også: Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

Umiddelbart efter anholdelsen af Weijing fredag lød det fra Huawei, at man 'er opmærksom på situationen, som nu undersøges.’

Anholdelsen kommer efter mange spekulationer i flere vestlige lande, herunder Danmark, om Huawei bliver brugt af den kinesiske regering til at spionere på vestlige lande.

Det har også fået flere lande til at udelukke det kinesiske selskab fra arbejdet på den kommende 5G-forbindelse.

Huawei er i dag leverandør for TDC og flere politikere er imod at samarbejdet fortsætter om det kommende 5G-netværk i Danmark.

Indtil nu har Center for Cybersikkerhed dog fastholdt at man ikke ser grund til at stoppe samarbejdet med den kinesiske virksomhed.

Læs også: Huawei er på danske ‘sikkerhedsmyndigheders radar’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.