Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Huawei fyrer polsk chef efter anklager om spionage: Hans handlinger har ingen relation til virksomheden

Den kinesiske tele-virksomhed Huawei har valgt at fyre den polske chef der fredag blev anholdt for at udføre spionage for den kinesiske regering.

Huawei fyrer sin polske salgs-chef efter, at han fredag i sidste uge, blevet anholdt efter mistanke om spionage på vegne af de kinesiske regering.

Læs mere her: Huawei-chef og politiagent anholdt for spionage i Polen

Den kinesiske tech-virksomhed tilføjer samtidig, at den nu tidligere ansatte Wang Weijing ikke handlede på vegne af virksomheden.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Den tidligere salgs-chef for Huawei i Polen har “miskrediteret” virksomheden og hans handlinger “havde ingen relation til selskabet,” lyder det ifølge CNBC fra Huawei efter fyringen.

Derudover understregede Huawei, der er verdens næststørste smartphone-producent, endnu engang, at selskabet følger loven i alle lande.

Læs også: Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

Umiddelbart efter anholdelsen af Weijing fredag lød det fra Huawei, at man 'er opmærksom på situationen, som nu undersøges.’

Anholdelsen kommer efter mange spekulationer i flere vestlige lande, herunder Danmark, om Huawei bliver brugt af den kinesiske regering til at spionere på vestlige lande.

Det har også fået flere lande til at udelukke det kinesiske selskab fra arbejdet på den kommende 5G-forbindelse.

Huawei er i dag leverandør for TDC og flere politikere er imod at samarbejdet fortsætter om det kommende 5G-netværk i Danmark.

Indtil nu har Center for Cybersikkerhed dog fastholdt at man ikke ser grund til at stoppe samarbejdet med den kinesiske virksomhed.

Læs også: Huawei er på danske ‘sikkerhedsmyndigheders radar’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere