Artikel top billede

Mette Frederiksen klar at gå enegang og indføre ny digital skat: Vil have Google og Facebook til at bidrage mere til statskassen

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen er klar til at gå dansk enegang og indføre en ny digital, der skal ramme virksomheder som Google og Facebook.

Google og Facebook kan muligvis ende med at skulle betale mere i dansk skat, hvis Socialdemokratiet vinder regeringsmagten.

For ifølge nyhedsbureauet Ritzau er socialdemokratiets formand Mette Frederiksen klar til at gå enegang og indføre en ny digital beskatning på it-giganterne.

"Hvis ikke vi kan blive enige om det her på europæisk plan, så er jeg villig til, at vi går enegang. For eksempel sammen med nogle af de ligesindede lande, der tænker det samme,” sagde Mette Frederiksen ifølge Ritzau, da hun mandag deltog i en konference hos Tænketanken Europa.

Her understregede Mette Frederiksen også, at de store tech-virksomheder har en så enorm omsætning, at det ifølge hende kun er rimeligt, at de bidrager mere til statskassen.

EU-landene har indtil uden held forsøgt at nå til enighed om en fælles europæisk skat på it-giganterne.

Derfor har en række lande valgt at gå enegang og af egen drift indføre en skat på it-giganterne. Eksempelvis har Frankrig allerede fra 1. januar indført en digital skat, mens lande som Østrig, Storbritannien, Spanien og Italien ventes at følge trop i de kommende år.

Finansminister Kristian Jensen har dog tidligere advaret mod, at en skat på it-giganter - som primært vil ramme amerikanske selskaber - vil kunne føre til amerikanske sanktioner mod europæiske virksomheder.

Læs også:
Fem europæiske lande er på vej med sær-skat på it-giganter: Få overblikket over landenes planer her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?