Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Mette Frederiksen klar at gå enegang og indføre ny digital skat: Vil have Google og Facebook til at bidrage mere til statskassen

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen er klar til at gå dansk enegang og indføre en ny digital, der skal ramme virksomheder som Google og Facebook.

Google og Facebook kan muligvis ende med at skulle betale mere i dansk skat, hvis Socialdemokratiet vinder regeringsmagten.

For ifølge nyhedsbureauet Ritzau er socialdemokratiets formand Mette Frederiksen klar til at gå enegang og indføre en ny digital beskatning på it-giganterne.

"Hvis ikke vi kan blive enige om det her på europæisk plan, så er jeg villig til, at vi går enegang. For eksempel sammen med nogle af de ligesindede lande, der tænker det samme,” sagde Mette Frederiksen ifølge Ritzau, da hun mandag deltog i en konference hos Tænketanken Europa.

Her understregede Mette Frederiksen også, at de store tech-virksomheder har en så enorm omsætning, at det ifølge hende kun er rimeligt, at de bidrager mere til statskassen.

EU-landene har indtil uden held forsøgt at nå til enighed om en fælles europæisk skat på it-giganterne.

Derfor har en række lande valgt at gå enegang og af egen drift indføre en skat på it-giganterne. Eksempelvis har Frankrig allerede fra 1. januar indført en digital skat, mens lande som Østrig, Storbritannien, Spanien og Italien ventes at følge trop i de kommende år.

Finansminister Kristian Jensen har dog tidligere advaret mod, at en skat på it-giganter - som primært vil ramme amerikanske selskaber - vil kunne føre til amerikanske sanktioner mod europæiske virksomheder.

Læs også:
Fem europæiske lande er på vej med sær-skat på it-giganter: Få overblikket over landenes planer her
IT-JOB

Zealand Business College

Vi søger en kollega

Billund Lufthavn A/S

Digitaliseringschef

Netcompany

Senior Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere