Artikel top billede

Mette Frederiksen klar at gå enegang og indføre ny digital skat: Vil have Google og Facebook til at bidrage mere til statskassen

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen er klar til at gå dansk enegang og indføre en ny digital, der skal ramme virksomheder som Google og Facebook.

Google og Facebook kan muligvis ende med at skulle betale mere i dansk skat, hvis Socialdemokratiet vinder regeringsmagten.

For ifølge nyhedsbureauet Ritzau er socialdemokratiets formand Mette Frederiksen klar til at gå enegang og indføre en ny digital beskatning på it-giganterne.

"Hvis ikke vi kan blive enige om det her på europæisk plan, så er jeg villig til, at vi går enegang. For eksempel sammen med nogle af de ligesindede lande, der tænker det samme,” sagde Mette Frederiksen ifølge Ritzau, da hun mandag deltog i en konference hos Tænketanken Europa.

Her understregede Mette Frederiksen også, at de store tech-virksomheder har en så enorm omsætning, at det ifølge hende kun er rimeligt, at de bidrager mere til statskassen.

EU-landene har indtil uden held forsøgt at nå til enighed om en fælles europæisk skat på it-giganterne.

Derfor har en række lande valgt at gå enegang og af egen drift indføre en skat på it-giganterne. Eksempelvis har Frankrig allerede fra 1. januar indført en digital skat, mens lande som Østrig, Storbritannien, Spanien og Italien ventes at følge trop i de kommende år.

Finansminister Kristian Jensen har dog tidligere advaret mod, at en skat på it-giganter - som primært vil ramme amerikanske selskaber - vil kunne føre til amerikanske sanktioner mod europæiske virksomheder.

Læs også:
Fem europæiske lande er på vej med sær-skat på it-giganter: Få overblikket over landenes planer her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere