Artikel top billede

Margrethe Vestager (R), konkurrencekommissær i EU, vil give flere selskaber adgang til it-giganternes data. Foto: Christoffer Lund-Hansen

Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"

Interview: Margrethe Vestager (R) vil gøre op med de internationale teknologigiganters eneret til at eje de data, der skabes på selskabernes digitale platforme. Data skal i stedet gives fri til alle. "For mig er det essentielle, at du selv ejer de data, du producerer. Det er ikke algoritmen, der producerer data," siger hun til Computerworld.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i den storpolitiske diskussion om, hvilke selskaber der har ret til forbrugernes data
  • Se hvorfor Margrethe Vestager mener, at det er forbrugerne - og ikke it-giganterne - der ejer retten til data
  • Bliv klogere på udsigten til nye regulativer på området
  • Læs om perspektiveringer til lignende sager i andre branche
1.205
6:15 min
Google, Apple, Facebook og andre globale it-giganter kommer i fremtiden til at stille data til rådighed for selskabernes konkurrenter - i hvert fald hvis det står til EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R).

Hun spår, at teknologimastodonternes eksklusive ejerskab af de data, som verdens brugere producerer på selskabernes digitale platforme, vil blive reguleret allerede i løbet af den næste valgperiode i Europa-Parlamentet.

Dermed gør Margrethe

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter