Finanstilsynet har anmeldt TDC-læk til politiet

Bagmandspolitiet er blevet bedt om at efterforske en uretmæssig videregivelse af information i forbindelse med historien om et muligt TDC-salg.

Finanstilsynet har bedt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) om at se nærmere på sagen om uretmæssig videregivelse af oplysninger i sagen om er overtagelsestilbud i TDC.

Det skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside.

Flere medier skrev i februar sidste år, at de var i besidelse af et brev til TDC's bestyrelsesformand, der viste, at et konsortium ønskede at købe samtlige aktier i TDC.

“Det er Finanstilsynets vurdering, at der skete uretmæssig videregivelse af intern viden i forbindelse med fremsendelsen af e-mail med vedhæftet udkast til brev stilet til TDC’s bestyrelsesformand til en række medier.”

Derfor bad Finanstilsynet SØIK om at gå ind i sagen allerede 22. juni sidste år.

Tilsynet har imidlertid først i dag valgt at offentliggøre anmeldelsen af “efterforskningsmæssige hensyn,” skriver tilsynet.

Efterforskning indstillet
SØIK har dog nu valgt at indstille eftersøgningen på, hvem der kunne have lækket brevet til medierne.

“Finanstilsynet er af SØIK blevet oplyst om, at efterforskningen af sagen er blevet indstillet, idet det ikke har været muligt at identificere afsenderen bag e-mailadressen,” skriver Finanstilsynet.

Medierne skrev i februar på baggrund af det lækkede brev, at et konsortium bestående af de danske pensionskasser ATP, PFA og PKA og den australske investeringsbank Macquarie & Real Assets Europe Limited, planlagde at købe alle aktier i TDC.

Dette køb blev senere gennemført, hvilket du kan læse mere om her: Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte


Læs også:

TDC's nye ejere har forgældet TDC til op over begge ører - kan ramme investeringsplaner

Australske Macquarie sætter sig tungt på TDC's bestyrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.