Artikel top billede

Finanstilsynet har anmeldt TDC-læk til politiet

Bagmandspolitiet er blevet bedt om at efterforske en uretmæssig videregivelse af information i forbindelse med historien om et muligt TDC-salg.

Finanstilsynet har bedt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) om at se nærmere på sagen om uretmæssig videregivelse af oplysninger i sagen om er overtagelsestilbud i TDC.

Det skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside.

Flere medier skrev i februar sidste år, at de var i besidelse af et brev til TDC's bestyrelsesformand, der viste, at et konsortium ønskede at købe samtlige aktier i TDC.

“Det er Finanstilsynets vurdering, at der skete uretmæssig videregivelse af intern viden i forbindelse med fremsendelsen af e-mail med vedhæftet udkast til brev stilet til TDC’s bestyrelsesformand til en række medier.”

Derfor bad Finanstilsynet SØIK om at gå ind i sagen allerede 22. juni sidste år.

Tilsynet har imidlertid først i dag valgt at offentliggøre anmeldelsen af “efterforskningsmæssige hensyn,” skriver tilsynet.

Efterforskning indstillet

SØIK har dog nu valgt at indstille eftersøgningen på, hvem der kunne have lækket brevet til medierne.

“Finanstilsynet er af SØIK blevet oplyst om, at efterforskningen af sagen er blevet indstillet, idet det ikke har været muligt at identificere afsenderen bag e-mailadressen,” skriver Finanstilsynet.

Medierne skrev i februar på baggrund af det lækkede brev, at et konsortium bestående af de danske pensionskasser ATP, PFA og PKA og den australske investeringsbank Macquarie & Real Assets Europe Limited, planlagde at købe alle aktier i TDC.

Dette køb blev senere gennemført, hvilket du kan læse mere om her: Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte

Læs også:

TDC's nye ejere har forgældet TDC til op over begge ører - kan ramme investeringsplaner

Australske Macquarie sætter sig tungt på TDC's bestyrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere