Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Finanstilsynet har anmeldt TDC-læk til politiet

Bagmandspolitiet er blevet bedt om at efterforske en uretmæssig videregivelse af information i forbindelse med historien om et muligt TDC-salg.

Finanstilsynet har bedt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) om at se nærmere på sagen om uretmæssig videregivelse af oplysninger i sagen om er overtagelsestilbud i TDC.

Det skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside.

Flere medier skrev i februar sidste år, at de var i besidelse af et brev til TDC's bestyrelsesformand, der viste, at et konsortium ønskede at købe samtlige aktier i TDC.

“Det er Finanstilsynets vurdering, at der skete uretmæssig videregivelse af intern viden i forbindelse med fremsendelsen af e-mail med vedhæftet udkast til brev stilet til TDC’s bestyrelsesformand til en række medier.”

Derfor bad Finanstilsynet SØIK om at gå ind i sagen allerede 22. juni sidste år.

Tilsynet har imidlertid først i dag valgt at offentliggøre anmeldelsen af “efterforskningsmæssige hensyn,” skriver tilsynet.

Efterforskning indstillet

SØIK har dog nu valgt at indstille eftersøgningen på, hvem der kunne have lækket brevet til medierne.

“Finanstilsynet er af SØIK blevet oplyst om, at efterforskningen af sagen er blevet indstillet, idet det ikke har været muligt at identificere afsenderen bag e-mailadressen,” skriver Finanstilsynet.

Medierne skrev i februar på baggrund af det lækkede brev, at et konsortium bestående af de danske pensionskasser ATP, PFA og PKA og den australske investeringsbank Macquarie & Real Assets Europe Limited, planlagde at købe alle aktier i TDC.

Dette køb blev senere gennemført, hvilket du kan læse mere om her: Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte

Læs også:

TDC's nye ejere har forgældet TDC til op over begge ører - kan ramme investeringsplaner

Australske Macquarie sætter sig tungt på TDC's bestyrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere