Artikel top billede

Mere end halvdelen af alle danskere tager ikke backup af deres computere

Kun fire ud af 10 danskere tager jævnligt sikkerhedskopier af sine data. Det viser en undersøgelse fra DK-Cert.

Hvis computeren brænder sammen eller bliver stjålet, så har man heldigvis en backup af feriebilleder, mails og vigtige dokumenter. Eller har man?

Det er nemlig langt fra flertallet af danskere, der er i den situation. For mere end halvdelen vil en stjålet PC nemlig betyde, at alt indhold forsvinder sammen med computeren.

Ifølge en undersøgelse fra DK-Cert, så er det kun fire ud af 10 danskere, der rent faktisk har en backup.

“Blot 41 procent af danskerne fortæller, at de jævnligt foretager en sikkerhedskopi af data på deres computer. Seks ud af ti brugere har således ikke en tidssvarende backup af deres data,” står der i undersøgelsen.

Ikke kun dårligt nyt

Der er dog positive pointer i undersøgelsen. Det er nemlig ikke første gang, at DK-Cert har spurgt danskerne til deres backup-vaner, og der er tallet det højeste man har målt.

Tidligere har det nemlig set endnu værre ud. Det er nemlig første gang siden 2013, at mere end 40 procent af danskerne tager backup.

DK-Cert peger selv på, at årsagen formentlig skal findes i, at muligheden for at tage backup i en cloud-løsning.

“Af de borgere, der tager sikkerhedskopi af pc’en, anvender 66 procent cloud-løsninger på nettet og desuden anvender 68 procent også eksterne enheder til backup,” lyder det i rapporten.

Billedet ændrer sig ikke meget, hvis man ser på antallet af danskere, der tager backup af deres øvrige enheder, som mobil og tablets.

Her svarer 58 procent, at de ikke tager backup af enheden. Her er cloud-backup dog endnu mere populært. Det er nemlig hele 82, der bruger den løsning.

Læs hele undersøgelsen fra DK-Cert.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere