Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Mere end halvdelen af alle danskere tager ikke backup af deres computere

Kun fire ud af 10 danskere tager jævnligt sikkerhedskopier af sine data. Det viser en undersøgelse fra DK-Cert.

Hvis computeren brænder sammen eller bliver stjålet, så har man heldigvis en backup af feriebilleder, mails og vigtige dokumenter. Eller har man?

Det er nemlig langt fra flertallet af danskere, der er i den situation. For mere end halvdelen vil en stjålet PC nemlig betyde, at alt indhold forsvinder sammen med computeren.

Ifølge en undersøgelse fra DK-Cert, så er det kun fire ud af 10 danskere, der rent faktisk har en backup.

“Blot 41 procent af danskerne fortæller, at de jævnligt foretager en sikkerhedskopi af data på deres computer. Seks ud af ti brugere har således ikke en tidssvarende backup af deres data,” står der i undersøgelsen.

Ikke kun dårligt nyt

Der er dog positive pointer i undersøgelsen. Det er nemlig ikke første gang, at DK-Cert har spurgt danskerne til deres backup-vaner, og der er tallet det højeste man har målt.

Tidligere har det nemlig set endnu værre ud. Det er nemlig første gang siden 2013, at mere end 40 procent af danskerne tager backup.

DK-Cert peger selv på, at årsagen formentlig skal findes i, at muligheden for at tage backup i en cloud-løsning.

“Af de borgere, der tager sikkerhedskopi af pc’en, anvender 66 procent cloud-løsninger på nettet og desuden anvender 68 procent også eksterne enheder til backup,” lyder det i rapporten.

Billedet ændrer sig ikke meget, hvis man ser på antallet af danskere, der tager backup af deres øvrige enheder, som mobil og tablets.

Her svarer 58 procent, at de ikke tager backup af enheden. Her er cloud-backup dog endnu mere populært. Det er nemlig hele 82, der bruger den løsning.

Læs hele undersøgelsen fra DK-Cert.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.