Artikel top billede

Mere end halvdelen af alle danskere tager ikke backup af deres computere

Kun fire ud af 10 danskere tager jævnligt sikkerhedskopier af sine data. Det viser en undersøgelse fra DK-Cert.

Hvis computeren brænder sammen eller bliver stjålet, så har man heldigvis en backup af feriebilleder, mails og vigtige dokumenter. Eller har man?

Det er nemlig langt fra flertallet af danskere, der er i den situation. For mere end halvdelen vil en stjålet PC nemlig betyde, at alt indhold forsvinder sammen med computeren.

Ifølge en undersøgelse fra DK-Cert, så er det kun fire ud af 10 danskere, der rent faktisk har en backup.

“Blot 41 procent af danskerne fortæller, at de jævnligt foretager en sikkerhedskopi af data på deres computer. Seks ud af ti brugere har således ikke en tidssvarende backup af deres data,” står der i undersøgelsen.

Ikke kun dårligt nyt

Der er dog positive pointer i undersøgelsen. Det er nemlig ikke første gang, at DK-Cert har spurgt danskerne til deres backup-vaner, og der er tallet det højeste man har målt.

Tidligere har det nemlig set endnu værre ud. Det er nemlig første gang siden 2013, at mere end 40 procent af danskerne tager backup.

DK-Cert peger selv på, at årsagen formentlig skal findes i, at muligheden for at tage backup i en cloud-løsning.

“Af de borgere, der tager sikkerhedskopi af pc’en, anvender 66 procent cloud-løsninger på nettet og desuden anvender 68 procent også eksterne enheder til backup,” lyder det i rapporten.

Billedet ændrer sig ikke meget, hvis man ser på antallet af danskere, der tager backup af deres øvrige enheder, som mobil og tablets.

Her svarer 58 procent, at de ikke tager backup af enheden. Her er cloud-backup dog endnu mere populært. Det er nemlig hele 82, der bruger den løsning.

Læs hele undersøgelsen fra DK-Cert.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere