Artikel top billede

Aktienedtur får Martin Thorborg til at slå alarm: Nogle techselskabers prissætning er helt hjernedød

Ifølge Martin Thorborg afspejler de seneste års tårnhøje prissætning af it-selskaber, at tech-branchen helt har mistet sin realitetssans.

De seneste ugers nedtur for tech-aktier i hele verden, der især har ramt de såkaldte FAANG-aktier (Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google, red), kan få konsekvens for danske iværksættere med ambitioner om høje værdiansættelser eller lukrative salg.

Det skriver det danske erhvervsmedie Finans.

En af dem, der i øjeblikket ser med bekymring på udviklingen i tech-branchen er den danske serie-iværksætter Martin Thorborg.

”Når jeg ser på nogle nordiske tech-selskabers prissætning, er de helt hjernedøde. Nogle dele af tech-markedet har mistet sin realitetssans,” siger han til Finans med henvisning til, at selv startups med et par millioner i omsætning kan blive vurderet til over 100 millioner kroner.

Lavere salgspriser venter

Flere fra kilder hos de danske banker samt hos analytikere og tech-investorer oplyser til Finans, at de forudser, at danske startups kan forvente lavere salgspriser og mere beskedne værdiansættelser, hvis nedturen fortsætter.

Lignende meldinger lyder fra Nicolai Frisch, partner i Defacto Ventures, og Kurt Kara, aktiechef hos Maj Invest, der ifølge Finans også vurderer, at en fortsat nedtur vil gøre tech-investorerne mere varsomme, hvilket derfor også må forventes at få konsekvenser for værdiansættelser og eventuelle salgspriser.

Læs også: Martin Thorborg om sin nye tilværelse som lønmodtager: "Det er gået helt outstanding - selv om konference-opkaldene er røvsyge"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere