Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Aktienedtur får Martin Thorborg til at slå alarm: Nogle techselskabers prissætning er helt hjernedød

Ifølge Martin Thorborg afspejler de seneste års tårnhøje prissætning af it-selskaber, at tech-branchen helt har mistet sin realitetssans.

De seneste ugers nedtur for tech-aktier i hele verden, der især har ramt de såkaldte FAANG-aktier (Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google, red), kan få konsekvens for danske iværksættere med ambitioner om høje værdiansættelser eller lukrative salg.

Det skriver det danske erhvervsmedie Finans.

En af dem, der i øjeblikket ser med bekymring på udviklingen i tech-branchen er den danske serie-iværksætter Martin Thorborg.

”Når jeg ser på nogle nordiske tech-selskabers prissætning, er de helt hjernedøde. Nogle dele af tech-markedet har mistet sin realitetssans,” siger han til Finans med henvisning til, at selv startups med et par millioner i omsætning kan blive vurderet til over 100 millioner kroner.

Lavere salgspriser venter

Flere fra kilder hos de danske banker samt hos analytikere og tech-investorer oplyser til Finans, at de forudser, at danske startups kan forvente lavere salgspriser og mere beskedne værdiansættelser, hvis nedturen fortsætter.

Lignende meldinger lyder fra Nicolai Frisch, partner i Defacto Ventures, og Kurt Kara, aktiechef hos Maj Invest, der ifølge Finans også vurderer, at en fortsat nedtur vil gøre tech-investorerne mere varsomme, hvilket derfor også må forventes at få konsekvenser for værdiansættelser og eventuelle salgspriser.

Læs også: Martin Thorborg om sin nye tilværelse som lønmodtager: "Det er gået helt outstanding - selv om konference-opkaldene er røvsyge"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.