Artikel top billede

Aktienedtur får Martin Thorborg til at slå alarm: Nogle techselskabers prissætning er helt hjernedød

Ifølge Martin Thorborg afspejler de seneste års tårnhøje prissætning af it-selskaber, at tech-branchen helt har mistet sin realitetssans.

De seneste ugers nedtur for tech-aktier i hele verden, der især har ramt de såkaldte FAANG-aktier (Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google, red), kan få konsekvens for danske iværksættere med ambitioner om høje værdiansættelser eller lukrative salg.

Det skriver det danske erhvervsmedie Finans.

En af dem, der i øjeblikket ser med bekymring på udviklingen i tech-branchen er den danske serie-iværksætter Martin Thorborg.

”Når jeg ser på nogle nordiske tech-selskabers prissætning, er de helt hjernedøde. Nogle dele af tech-markedet har mistet sin realitetssans,” siger han til Finans med henvisning til, at selv startups med et par millioner i omsætning kan blive vurderet til over 100 millioner kroner.

Lavere salgspriser venter

Flere fra kilder hos de danske banker samt hos analytikere og tech-investorer oplyser til Finans, at de forudser, at danske startups kan forvente lavere salgspriser og mere beskedne værdiansættelser, hvis nedturen fortsætter.

Lignende meldinger lyder fra Nicolai Frisch, partner i Defacto Ventures, og Kurt Kara, aktiechef hos Maj Invest, der ifølge Finans også vurderer, at en fortsat nedtur vil gøre tech-investorerne mere varsomme, hvilket derfor også må forventes at få konsekvenser for værdiansættelser og eventuelle salgspriser.

Læs også: Martin Thorborg om sin nye tilværelse som lønmodtager: "Det er gået helt outstanding - selv om konference-opkaldene er røvsyge"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere