Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Kan ny reform blive dødsstødet for Sundhedsplatformen? Regeringen vil samle al sundheds-it i helt ny statslig myndighed

Regeringens nye sundhedsuspil lægger op til at samle al sundheds-it i det nye organ, Sundhedsvæsen Danmark.

Regeringen vil gøre op med den eksisterende struktur i det danske sundhedsvæsen, hvor hver enkelt region har ansvaret for sit eget it-system.

Det fremgår af regeringens nye udspil til en sundhedsreform.

Her lægger regeringen op til at afskaffe regionerne og samle al sundheds-it i en nyt statslig myndighed, der får navnet 'Sundhedsvæsen Danmark.'

Det hidtidige struktur har blandt andet ført til skandale-sagen om it-systemet Sundhedplatformen, der bliver anvendt på hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Problematiske it-systemer

I udspillet erkender regeringen også, at den hidtige struktur især har været problematisk på it-området.

”Men der er flere opgaver, hvor der i dag ikke er tilstrækkelig koordination og fremdrift. Det gælder eksempelvis sygehusenes it-systemer, akutområdet, fælles indkøb og overholdelse af patientrettighederne,” står der i udspillet.

Den nye myndighed Sundhedsvæsen Danmark, som Regeringen ønsker placeret i Aarhus, skal ifølge udspillet godkende alle nye større it-projekter i sundhedsforvandlingerne, og planen er at der skal etableres ét nyt integreret system.

"Sundhedsreformen vil skabe en stærkere organisa- torisk ramme, som blandt andet skal forhindre, at der igen opstår de problemer med udrulningen af it-systemer, som brugerne af Sundhedsplatformen har oplevet," står der i udspillet.

Dansk Folkeparti: Kan blive dødstødet for Sundhedsplatformen
Dansk Folkeparts sundhedsordfører, Liselotte Blixt, har for nylig sagt til lokalavisen Folketidende, at hun forventer at sundhedsreformens opgør med regionerne kan blive dødstødet for Sundhedsplatform, der anvendes på hospitaler i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

”Nogle af de ting skal op i landsdækkende regi. Man skal have fælles it, så det er måske enden på Sundhedsplatformen, som man bøvler med,” siger Liselott Blixt til Folketidende.

Det kan du læse mere om her: Politikere: Sundhedsreform kan blive dødsstødet for Sundhedsplatformen

Det er dog værd at bemærke, at regeringens udspil ikke kan ikke blive gennemført før folketingsvalget, der ventes at komme i løbet af foråret.

Det er fortsat åbent spørgsmål om der vil være flertal for reformen efter et valg.

Læs også:

DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere