Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Kan ny reform blive dødsstødet for Sundhedsplatformen? Regeringen vil samle al sundheds-it i helt ny statslig myndighed

Regeringens nye sundhedsuspil lægger op til at samle al sundheds-it i det nye organ, Sundhedsvæsen Danmark.

Regeringen vil gøre op med den eksisterende struktur i det danske sundhedsvæsen, hvor hver enkelt region har ansvaret for sit eget it-system.

Det fremgår af regeringens nye udspil til en sundhedsreform.

Her lægger regeringen op til at afskaffe regionerne og samle al sundheds-it i en nyt statslig myndighed, der får navnet 'Sundhedsvæsen Danmark.'

Det hidtidige struktur har blandt andet ført til skandale-sagen om it-systemet Sundhedplatformen, der bliver anvendt på hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Problematiske it-systemer

I udspillet erkender regeringen også, at den hidtige struktur især har været problematisk på it-området.

”Men der er flere opgaver, hvor der i dag ikke er tilstrækkelig koordination og fremdrift. Det gælder eksempelvis sygehusenes it-systemer, akutområdet, fælles indkøb og overholdelse af patientrettighederne,” står der i udspillet.

Den nye myndighed Sundhedsvæsen Danmark, som Regeringen ønsker placeret i Aarhus, skal ifølge udspillet godkende alle nye større it-projekter i sundhedsforvandlingerne, og planen er at der skal etableres ét nyt integreret system.

"Sundhedsreformen vil skabe en stærkere organisa- torisk ramme, som blandt andet skal forhindre, at der igen opstår de problemer med udrulningen af it-systemer, som brugerne af Sundhedsplatformen har oplevet," står der i udspillet.

Dansk Folkeparti: Kan blive dødstødet for Sundhedsplatformen
Dansk Folkeparts sundhedsordfører, Liselotte Blixt, har for nylig sagt til lokalavisen Folketidende, at hun forventer at sundhedsreformens opgør med regionerne kan blive dødstødet for Sundhedsplatform, der anvendes på hospitaler i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

”Nogle af de ting skal op i landsdækkende regi. Man skal have fælles it, så det er måske enden på Sundhedsplatformen, som man bøvler med,” siger Liselott Blixt til Folketidende.

Det kan du læse mere om her: Politikere: Sundhedsreform kan blive dødsstødet for Sundhedsplatformen

Det er dog værd at bemærke, at regeringens udspil ikke kan ikke blive gennemført før folketingsvalget, der ventes at komme i løbet af foråret.

Det er fortsat åbent spørgsmål om der vil være flertal for reformen efter et valg.

Læs også:

DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere