Artikel top billede

Tyskland overvejer drastiske skridt for at udelukke Huawei fra 5G-auktion

Tyskland overvejer at indføre regler, der vil betyde, at kinesiske Huawei kan udelukkes fra at deltage i den kommende 5G-auktion i landet.

Tyskland overvejer aktivt en række forskellige muligheder med henblik på at udelukke kinesiske Huawei fra at kunne deltage i den kommende tyske kæmpe-auktion over infrastruktur til 5G.

Det skriver tyske Handelsblatt, der citerer kilder fra det tyske embedsværk.

Ifølge bladet overvejer den tyske regering blandt andet at indføre en række nye sikkerheds-standarder, som Huawei i kraft af selskabets opbygning ikke vil kunne opnå.

Dette vil effektivt kunne blokere for Huaweis deltagelse i auktionen.

Ligeledes overvejes det at ændre i den tyske telekommunikations-lov med henblik på at udelukke Huawei fra auktionen.

Sagde ja i oktober

Det er ellers kun få måneder siden, at den tyske regering meddelte, at den ikke så nogen hindringer for, at alle netværks-udbydere - herunder Huawei - kunne deltage i den kommende 5G-auktion.

Ifølge Handelsblatt mener den tyske regering nu, at sikkerheden i 5G-netværket er ‘ekstremt relevant’ og at netop sikkerheds-området vil blive retningsangivende for Tysklands valg af leverandør til den kommende tele-infrastruktur.

Huawei har været i vælten i de senere måneder, hvor det har fyget med beskyldninger om, at det kinesiske selskab spionerer på vegne af den kinesiske regering.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Læs også:

Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Huawei-grundlægger afviser blankt spionanklager - og hylder Trump

Huawei fyrer polsk chef efter anklager om spionage: Hans handlinger har ingen relation til virksomheden

Norge overvejer at udelukke Huawei fra 5G-netværk

SF vil have Huawei udelukket fra dansk 5GPremium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.