Artikel top billede

Tyskland overvejer drastiske skridt for at udelukke Huawei fra 5G-auktion

Tyskland overvejer at indføre regler, der vil betyde, at kinesiske Huawei kan udelukkes fra at deltage i den kommende 5G-auktion i landet.

Tyskland overvejer aktivt en række forskellige muligheder med henblik på at udelukke kinesiske Huawei fra at kunne deltage i den kommende tyske kæmpe-auktion over infrastruktur til 5G.

Det skriver tyske Handelsblatt, der citerer kilder fra det tyske embedsværk.

Ifølge bladet overvejer den tyske regering blandt andet at indføre en række nye sikkerheds-standarder, som Huawei i kraft af selskabets opbygning ikke vil kunne opnå.

Dette vil effektivt kunne blokere for Huaweis deltagelse i auktionen.

Ligeledes overvejes det at ændre i den tyske telekommunikations-lov med henblik på at udelukke Huawei fra auktionen.

Sagde ja i oktober

Det er ellers kun få måneder siden, at den tyske regering meddelte, at den ikke så nogen hindringer for, at alle netværks-udbydere - herunder Huawei - kunne deltage i den kommende 5G-auktion.

Ifølge Handelsblatt mener den tyske regering nu, at sikkerheden i 5G-netværket er ‘ekstremt relevant’ og at netop sikkerheds-området vil blive retningsangivende for Tysklands valg af leverandør til den kommende tele-infrastruktur.

Huawei har været i vælten i de senere måneder, hvor det har fyget med beskyldninger om, at det kinesiske selskab spionerer på vegne af den kinesiske regering.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Læs også:

Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Huawei-grundlægger afviser blankt spionanklager - og hylder Trump

Huawei fyrer polsk chef efter anklager om spionage: Hans handlinger har ingen relation til virksomheden

Norge overvejer at udelukke Huawei fra 5G-netværk

SF vil have Huawei udelukket fra dansk 5G