Artikel top billede

Apple vil have USA til at indføre GDPR-lignende love: "Alle har ret til kontrol over deres egne digitale liv"

“Alle har ret til kontrol over deres egne digitale liv. Derfor må vi hegne data-brokerne ind,” lyder det i opsigtsvækkende melding fra Apples topchef, Tim Cook.

Apples topchef, Tim Cook, vil have de amerikanske lovgivere til at indføre det, som han kalder for ‘omfattende pricay lovgivning’ i USA.

Det skriver han i et opsigtsvækkende åbent brev i den amerikanske avis Time under overskriften ‘Du har ret til privacy online. Sådan kan du faktisk få det [‘You deserve pricacy online. Here’s how you could actually get it’]’

Her erklærer han, at forbrugerne ikke skal acceptere endnu et år med virksomheder, der ‘uansvarligt indsamler brugerprofiler’, konsekvenserne af store databrud samt ‘den svindende ret til at kontrollere vores egne, digitale liv.’

“Problemet kan løses. Det er ikke for stort eller for udfordrende. Og det er ikke for sent,” skriver Tim Cook.

Han peger på, at det er afgørende at få sikret brugernes privacy, hvis teknologiernes potentiale for alvor skal forløses.

Usynlige handler

“En af de største privacy-udfordringer er, at mange af krænkelserne er usynlige,” skriver han.

Han henviser til, at online-forhandlere kan videresælge oplysninger om handler til data-borkere, som pakketerer og sælger informationerne visdere.

“Lad os få helt på det rene, at jeg ikke har givet tilladelse til dette. Alle forbrugere bør have retten til at sige ‘Hov et øjeblik. Det er mine data, som du sælger, og jeg har ikke givet lov’,” skriver topchefen.

Apple og Tim Cook mener, at der i USA bør etableres det, som de kalder for et ‘clearing-house,’ hvor alle data-brokere skal registreres.

Det skal gøre det muligt for forbrugerne hele tiden at se, hvordan deres data eventuelt blivr anvendt.

Forbrugerne skal desuden have retten til at kræve deres data slettet - ‘gratis, nemt, online og for altid,’ skriver Tim Cook.

Dermed minder hans forslag i bund og grund en del om GDPR - EU’s snart et år gamle persondata-forordning, der giver forbrugerne ret til netop at håndtere data om dem selv i vid udstrækning.

“Teknologi har potentialet til at fortsætte med at ændre verden mod det bedre. Men vi vil aldrig kunne udfolde potentialet uden den fulde tro og tillid fra de mennesker, der anvender den,” lyder det fra Tim Cook.

Du kan læse hele debatlindlægget fra Tim Cook her: You Deserve Privacy Online. Here’s How You Could Actually Get It.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere