Artikel top billede

Apple vil have USA til at indføre GDPR-lignende love: "Alle har ret til kontrol over deres egne digitale liv"

“Alle har ret til kontrol over deres egne digitale liv. Derfor må vi hegne data-brokerne ind,” lyder det i opsigtsvækkende melding fra Apples topchef, Tim Cook.

Apples topchef, Tim Cook, vil have de amerikanske lovgivere til at indføre det, som han kalder for ‘omfattende pricay lovgivning’ i USA.

Det skriver han i et opsigtsvækkende åbent brev i den amerikanske avis Time under overskriften ‘Du har ret til privacy online. Sådan kan du faktisk få det [‘You deserve pricacy online. Here’s how you could actually get it’]’

Her erklærer han, at forbrugerne ikke skal acceptere endnu et år med virksomheder, der ‘uansvarligt indsamler brugerprofiler’, konsekvenserne af store databrud samt ‘den svindende ret til at kontrollere vores egne, digitale liv.’

“Problemet kan løses. Det er ikke for stort eller for udfordrende. Og det er ikke for sent,” skriver Tim Cook.

Han peger på, at det er afgørende at få sikret brugernes privacy, hvis teknologiernes potentiale for alvor skal forløses.

Usynlige handler

“En af de største privacy-udfordringer er, at mange af krænkelserne er usynlige,” skriver han.

Han henviser til, at online-forhandlere kan videresælge oplysninger om handler til data-borkere, som pakketerer og sælger informationerne visdere.

“Lad os få helt på det rene, at jeg ikke har givet tilladelse til dette. Alle forbrugere bør have retten til at sige ‘Hov et øjeblik. Det er mine data, som du sælger, og jeg har ikke givet lov’,” skriver topchefen.

Apple og Tim Cook mener, at der i USA bør etableres det, som de kalder for et ‘clearing-house,’ hvor alle data-brokere skal registreres.

Det skal gøre det muligt for forbrugerne hele tiden at se, hvordan deres data eventuelt blivr anvendt.

Forbrugerne skal desuden have retten til at kræve deres data slettet - ‘gratis, nemt, online og for altid,’ skriver Tim Cook.

Dermed minder hans forslag i bund og grund en del om GDPR - EU’s snart et år gamle persondata-forordning, der giver forbrugerne ret til netop at håndtere data om dem selv i vid udstrækning.

“Teknologi har potentialet til at fortsætte med at ændre verden mod det bedre. Men vi vil aldrig kunne udfolde potentialet uden den fulde tro og tillid fra de mennesker, der anvender den,” lyder det fra Tim Cook.

Du kan læse hele debatlindlægget fra Tim Cook her: You Deserve Privacy Online. Here’s How You Could Actually Get It.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere