Artikel top billede

Apple vil have USA til at indføre GDPR-lignende love: "Alle har ret til kontrol over deres egne digitale liv"

“Alle har ret til kontrol over deres egne digitale liv. Derfor må vi hegne data-brokerne ind,” lyder det i opsigtsvækkende melding fra Apples topchef, Tim Cook.

Apples topchef, Tim Cook, vil have de amerikanske lovgivere til at indføre det, som han kalder for ‘omfattende pricay lovgivning’ i USA.

Det skriver han i et opsigtsvækkende åbent brev i den amerikanske avis Time under overskriften ‘Du har ret til privacy online. Sådan kan du faktisk få det [‘You deserve pricacy online. Here’s how you could actually get it’]’

Her erklærer han, at forbrugerne ikke skal acceptere endnu et år med virksomheder, der ‘uansvarligt indsamler brugerprofiler’, konsekvenserne af store databrud samt ‘den svindende ret til at kontrollere vores egne, digitale liv.’

“Problemet kan løses. Det er ikke for stort eller for udfordrende. Og det er ikke for sent,” skriver Tim Cook.

Han peger på, at det er afgørende at få sikret brugernes privacy, hvis teknologiernes potentiale for alvor skal forløses.

Usynlige handler

“En af de største privacy-udfordringer er, at mange af krænkelserne er usynlige,” skriver han.

Han henviser til, at online-forhandlere kan videresælge oplysninger om handler til data-borkere, som pakketerer og sælger informationerne visdere.

“Lad os få helt på det rene, at jeg ikke har givet tilladelse til dette. Alle forbrugere bør have retten til at sige ‘Hov et øjeblik. Det er mine data, som du sælger, og jeg har ikke givet lov’,” skriver topchefen.

Apple og Tim Cook mener, at der i USA bør etableres det, som de kalder for et ‘clearing-house,’ hvor alle data-brokere skal registreres.

Det skal gøre det muligt for forbrugerne hele tiden at se, hvordan deres data eventuelt blivr anvendt.

Forbrugerne skal desuden have retten til at kræve deres data slettet - ‘gratis, nemt, online og for altid,’ skriver Tim Cook.

Dermed minder hans forslag i bund og grund en del om GDPR - EU’s snart et år gamle persondata-forordning, der giver forbrugerne ret til netop at håndtere data om dem selv i vid udstrækning.

“Teknologi har potentialet til at fortsætte med at ændre verden mod det bedre. Men vi vil aldrig kunne udfolde potentialet uden den fulde tro og tillid fra de mennesker, der anvender den,” lyder det fra Tim Cook.

Du kan læse hele debatlindlægget fra Tim Cook her: You Deserve Privacy Online. Here’s How You Could Actually Get It.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere