Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk familieejet softwarefirma solgt for trecifret millionbeløb / Dansk fintech-selskab udsteder egen kryptovaluta for at hente investeringsmillioner / Den fynske robotklynge vokser vildt

Morgen-briefing: Dansk familieejet softwarefirma solgt for trecifret millionbeløb / Dansk fintech-selskab udsteder egen kryptovaluta for at hente investeringsmillioner / Den fynske robotklynge vokser vildt / Dansk topchef: Cyberkrimininalitet er den mindst risikable kriminaltetsform / Momondo opkøber og udvider / Digitalt bureau vokser og satser på Amazon

Mornings fra Computerworld. Her ugens sidste hurtige it-nyhedsoverblik.

Dansk familieejet softwarefirma solgt for trecifret millionbeløb

Softwareselskabet Scanmarket fra Aarhus er solgt for et mindre trecifret millionbeløb til den norske kapitalfond Verdane, skriver Børsen.

Scanmarket er et familieejet firma, og produktet er et indkøbsværktøj, der hjælper virksomheder med udbudsprocesser blandt leverandører over hele verden. Kunderne er især store selskaber, og blandt de udenlandske kunder finder man bilproducenten Nissan og filmgiganten Paramount, skriver Børsen.

Scanmarket blev startet i 1999 af Vagn Nielsen, og i dag er det hans børn Betina Nygaard og Ole Nielsen, som driver firmaet. Begge fortsætter ledelsen af selskabet og ejer fremover 10 procent af det, skriver Børsen.

Dansk fintech-selskab udsteder egen kryptovaluta for at hente investeringsmillioner

Det danske fintechselskab Aryze har brugt en kontroversiel alternativ finansieringsform til at hente en investering i firmaet på over 10 millioner kroner.

Selskabet har ifølge Børsen ved hjælp af en såkaldt ICO udstedt en såkaldt Ryzetoken, som giver køberne en del af selskabets løbende overskud.

Overskuddet bruges nemlig til at tilbagekøbe Ryzetokens, som på grund af udbud og efterspørgsel derfor stiger i værdi.

Den første ICO var kun for udvalgte deltagere, men Aryze planlægger en ny ICO tilgængelig for alle i år, som skal hente en trecifret millionindsprøjtning til selskabet. Aryze arbejder på en blockchain-baseret betalingsløsning, og investeringen i selskabet skal blandt andte bruges til at etablere partnerskaber verden over.

ICO som finansieringsform har tidligere været ramt af svindelsager, men ifølge Børsen er finansieringsformen nu inde i en positiv udvikling.

Den fynske robotklynge vokser vildt

Robotvirksomhederne omkring Odense udviser markant vækst. I løbet af de seneste tre år er antallet af ansatte vokset hele 65 procent, så der nu er cirka 3.600 ansatte, skriver Finans.

Og væksten ser ud til at fortsætte, for robotklyngen venter at vokse til 4.900 ansatte i løbet af de næste to år.

Klyngen består nu af af 129 virksomheder, som til sammen omsatte for seks milliarder kroner i 2018 - to tredjedele på eksportmarkederne.

Alene i 2018 blev klyngen udvidet med 27 nye robotvirksomheder. Universal Robots og Mobile Industrial Robots er de store vækstmotorer i klyngen.

Dansk topchef: Cyberkrimininalitet er den mindst risikable kriminaltetsform

Opklaringsraterne for cyberkriminalitet skal regnes i promiller, og det er derfor klart den mindst risikable form for kriminalitet overhovedet. Det siger Troels Ørting Jørgensen, direktør for World Economic Forums Center for Cybersikkerhed til Finans.

World Economic Forum har netop sendt rapporten Global Risks Report 2019 på gaden, og her er tyveri af data og cyberangreb blandt de fem største riscici.

“Ingen behøver jo at rejse til Danmark for at stjæle vores penge, identitet eller digitale bibliotek. Det kan de gøre fra hvor som helst, og netop den form for kriminalitet er politiet globalt ikke god til at opklare”, siger Troels Ørting Jørgensen.

Momondo opkøber og udvider

Hotel- og rejsesøgemaskinen Momondo har købt konsulenthuset Busk & Co og etablerer en helt ny afdeling med de nye medarbejdere, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”Vores primære værktøj til vækst er marketing, og derfor kigger vi hele tiden på, hvordan vi kan udvikle os og blive bedre til dette,” siger Tore Pein Jensen, Global CMO for KAYAK, der driver Momondo.

“Overtagelsen af virksomheder med henblik på ansættelse - også kaldet acqui-hiring - er en tendens internationalt, og noget vi hos Momondo orienterer os mod. I tilfældet Busk & Co vurderede vi, at teamet besidder de højt specialiserede færdigheder inden for strategi og datadrevet marketing, som kan videreføre vores position på markedet.”

Digitalt bureau vokser og satser på Amazon

Det digitale bureau QuantAds med 50 ansatte oplevede vækst i 2018. Omsætningen voksede med 13 procent til godt 20 millioner kroner, og resultatet landede på 5,6 millioner kroner, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”Vores umiddelbare outlook er en vækst på 20-30 pct. på top og bund i 2019. Primært drevet af øget krydssalg med vores nye ejere i Dept-gruppen og det faktum, at vores nye Amazon-afdeling ser ud til at få rigtig travlt i et år, hvor Amazon efter alle forventninger åbner officielt op i Danmark”, siger direktør og partner Lasse Rasmussen.

Ifølge Lasse Rasmussen vil der i løbet af de næste to-tre år blive ansat mellem 20 og 30 medarbejdere på Amazon-kontoret i København til at håndtere de nordiske virksomheder.
Internationalt krydssalg

I sommer blev han og bureauet på Christianshavn en del af det globale, digitale bureau, Dept Agency, der beskæftiger 1.200 medarbejdere i 10 europæiske lande og USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.