Artikel top billede

Banedanmark river kontrakt om nyt Huawei-udstyr i stykker

Et stigende fokus på cybersikkerhed hos Banedanmark betyder, at en seks årig kontrakt om levering af netværksudstyr fra Huawei til den danske jernbane er blevet revet i stykker.

I fredags valgte Banedanmark at rive en helt ny seks-årig kontrakt om levering af Huawei-udstyr i stykker.

Det skriver Politiken.

Ifølge avisen skulle Huaweis største danske partner, Netnordic, levere fiberoptisk netværksudstyr til Banedanmark. Udstyr der spiller så central en rolle for den danske togdrift, at det bliver klassificeret som kritisk infrastruktur.

Ikke krav til cybersikkerhed i kontrakten

Kontrakten blev underskrevet så sent som i november 2018, men der var ifølge Politiken ikke indskrevet krav til cybersikkerheden i kontrakten.

Annulleringen af kontrakten kommer efter, at der i Banedanmark har været et stigende fokus på cybersikkerhed.

”I takt med at vi måtte finde kontrakter og udbud, som ikke lever op til Banedanmarks krav, vil vi afgøre, om kontrakten eventuelt skal annulleres, eller om et udbud skal gå om. Indtil videre er en enkelt kontrakt til en dansk leverandør blevet annulleret,” siger Søren Boysen, direktør for signalsystemer i Banedanmark, til Politiken.

Huawei mødes af spion-frygt

Den kinesiske producent Huawei er ved flere lejligheder blevet beskyldt for at kunne udgøre en sikkerhedstrussel, fordi selskabet ifølge kritikere ville kunne spionere på vegne af den kinesiske stat.

I forbindelse med det kommende 5G-udbud i Danmark har der gennem den seneste tid været et stort fokus på om det vil være forsvarligt at lade Huawei levere udstyr til netværk.

Men så sent som tirsdag eftermiddag slog forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen fast, at det ikke ville være muligt for Danmark at udelukke Huawei fra et kommende 5G-udbud.

Læs også:
Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Tyskland overvejer drastiske skridt for at udelukke Huawei fra 5G-auktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere