Artikel top billede

Banedanmark river kontrakt om nyt Huawei-udstyr i stykker

Et stigende fokus på cybersikkerhed hos Banedanmark betyder, at en seks årig kontrakt om levering af netværksudstyr fra Huawei til den danske jernbane er blevet revet i stykker.

I fredags valgte Banedanmark at rive en helt ny seks-årig kontrakt om levering af Huawei-udstyr i stykker.

Det skriver Politiken.

Ifølge avisen skulle Huaweis største danske partner, Netnordic, levere fiberoptisk netværksudstyr til Banedanmark. Udstyr der spiller så central en rolle for den danske togdrift, at det bliver klassificeret som kritisk infrastruktur.

Ikke krav til cybersikkerhed i kontrakten

Kontrakten blev underskrevet så sent som i november 2018, men der var ifølge Politiken ikke indskrevet krav til cybersikkerheden i kontrakten.

Annulleringen af kontrakten kommer efter, at der i Banedanmark har været et stigende fokus på cybersikkerhed.

”I takt med at vi måtte finde kontrakter og udbud, som ikke lever op til Banedanmarks krav, vil vi afgøre, om kontrakten eventuelt skal annulleres, eller om et udbud skal gå om. Indtil videre er en enkelt kontrakt til en dansk leverandør blevet annulleret,” siger Søren Boysen, direktør for signalsystemer i Banedanmark, til Politiken.

Huawei mødes af spion-frygt

Den kinesiske producent Huawei er ved flere lejligheder blevet beskyldt for at kunne udgøre en sikkerhedstrussel, fordi selskabet ifølge kritikere ville kunne spionere på vegne af den kinesiske stat.

I forbindelse med det kommende 5G-udbud i Danmark har der gennem den seneste tid været et stort fokus på om det vil være forsvarligt at lade Huawei levere udstyr til netværk.

Men så sent som tirsdag eftermiddag slog forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen fast, at det ikke ville være muligt for Danmark at udelukke Huawei fra et kommende 5G-udbud.

Læs også:
Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Tyskland overvejer drastiske skridt for at udelukke Huawei fra 5G-auktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere