Artikel top billede

Politisk flertal i Folketinget kan være klar til at skrotte Sundhedsplatformen

Der tegner sig nu et politisk flertal for ét samlet it-system på sundhedsområdet. Det kan betyde en afskaffelse af det stærkt kritiserede it-system Sundhedsplatformen.

Sundhedsordførerne fra regereringspartierne Venstre, Konservative og Liberal Alliance samt Dansk Folkeparti ønsker, at man i forbindelse med en ny sundhedsreform får ét samlet it-system på sundhedsområdet.

Det skriver Berlingske.

Dermed kan der tegne sig et politisk flertal for at afskaffe it-systemet Sundhedsplatformen der anvendes i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

I dag bliver der i de danske regioner to forskellige systemer. I Østdanmark bruger Sundhedsplatformen, der udviklet af danske NNIT og amerikanske Epic, mens regionerne i Vestdanmark har kastet deres kærlighed på den aarhusianske it-virksomhed Systematics EPJ-system.

Læs også: Systematic-stifter afventer nærmere udmeldinger om kommende EPJ-strategier for Danmark: "Vi ved endnu ikke, hvad det kommer til at betyde for vores forretning"

Således har Region Midtjylland allerede taget Systematics system i brug, mens man i de kommende år forventer at implementere systemet i Region Syddanmark og Region Nordjylland.

”På sigt skal vi have ét fælles IT-system. Alt andet giver ikke mening. Der er ingen grund til, at fem regioner prøver at opfinde den dybe tallerken. Og der har været så mange problemer med Sundhedsplatformen, at jeg har svært ved at se, at det skulle blive den,” siger Jane Heitmann, Venstres sundhedsordfører, til Berlingske.

Læs også: Professor: Sundhedsplatformen vil kunne udskiftes relativt hurtigt - men det vil blive dyrt og ressourcekrævende

Bliver dyrt og ressourcekrævende

Søren Lauesen, der er professor ved IT-Universitetet og ekspert i offentlige it-projekter, vurderer overfor Computerworld i sidste uge, at det vil være relativt hurtigt at udskifte Sundhedsplatformen. Men han understreger, at det vil blive en både dyr og ressourcekrævende proces.

Ifølge Søren Lauesen vil der formodentligt være store fordele ved at have ét samlet it-system på Sundhedsområdet, men han advarede samtidig mod, at man uden at have foretaget en grundig undersøgelse konkluderede, at Systematics system var det bedste, fordi det ikke var blevet mødt af samme kritik som Sundhedsplatformen

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) har tidligere vurderet, at den samlede regning for at udskifte sundhedsplatformen vil løbe op i 2,8 milliarder kroner.

Læs også: Region Hovedstaden melder om millionbesparelser på Sundhedsplatformen - men regnestykket mangler afgørende udgifter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere