Artikel top billede

Politisk flertal i Folketinget kan være klar til at skrotte Sundhedsplatformen

Der tegner sig nu et politisk flertal for ét samlet it-system på sundhedsområdet. Det kan betyde en afskaffelse af det stærkt kritiserede it-system Sundhedsplatformen.

Sundhedsordførerne fra regereringspartierne Venstre, Konservative og Liberal Alliance samt Dansk Folkeparti ønsker, at man i forbindelse med en ny sundhedsreform får ét samlet it-system på sundhedsområdet.

Det skriver Berlingske.

Dermed kan der tegne sig et politisk flertal for at afskaffe it-systemet Sundhedsplatformen der anvendes i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

I dag bliver der i de danske regioner to forskellige systemer. I Østdanmark bruger Sundhedsplatformen, der udviklet af danske NNIT og amerikanske Epic, mens regionerne i Vestdanmark har kastet deres kærlighed på den aarhusianske it-virksomhed Systematics EPJ-system.

Læs også: Systematic-stifter afventer nærmere udmeldinger om kommende EPJ-strategier for Danmark: "Vi ved endnu ikke, hvad det kommer til at betyde for vores forretning"

Således har Region Midtjylland allerede taget Systematics system i brug, mens man i de kommende år forventer at implementere systemet i Region Syddanmark og Region Nordjylland.

”På sigt skal vi have ét fælles IT-system. Alt andet giver ikke mening. Der er ingen grund til, at fem regioner prøver at opfinde den dybe tallerken. Og der har været så mange problemer med Sundhedsplatformen, at jeg har svært ved at se, at det skulle blive den,” siger Jane Heitmann, Venstres sundhedsordfører, til Berlingske.

Læs også: Professor: Sundhedsplatformen vil kunne udskiftes relativt hurtigt - men det vil blive dyrt og ressourcekrævende

Bliver dyrt og ressourcekrævende

Søren Lauesen, der er professor ved IT-Universitetet og ekspert i offentlige it-projekter, vurderer overfor Computerworld i sidste uge, at det vil være relativt hurtigt at udskifte Sundhedsplatformen. Men han understreger, at det vil blive en både dyr og ressourcekrævende proces.

Ifølge Søren Lauesen vil der formodentligt være store fordele ved at have ét samlet it-system på Sundhedsområdet, men han advarede samtidig mod, at man uden at have foretaget en grundig undersøgelse konkluderede, at Systematics system var det bedste, fordi det ikke var blevet mødt af samme kritik som Sundhedsplatformen

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) har tidligere vurderet, at den samlede regning for at udskifte sundhedsplatformen vil løbe op i 2,8 milliarder kroner.

Læs også: Region Hovedstaden melder om millionbesparelser på Sundhedsplatformen - men regnestykket mangler afgørende udgifter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere