Artikel top billede

(Foto: Michel Harder)

GDPR får dansk region til at øge overvågningen af medarbejderne

Region Midtjylland skærper reglerne for opsynet med sundhedspersonales opslag i it-systemerne.

Den europæiske persondataforordning betyder, at Region Midtjylland nu øger indsatsen mod læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale, der kan være fristet til at slå personfølsomme oplysninger om patienter op i regionens it-systemer.

Det skriver it-mediet Version2, der oplyser, at regionen fra nytår har iværksæt en mere systematisk opfølgning på opslag fra personalet i systemerne, der kan virke mistænkelige.

”Regionen ønsker at iværksætte en mere systematisk opfølgning på mistænkelige opslag med henblik på at sikre, at lovgivningens krav vedrørende kontrol med behandling af personoplysninger i it-systemer opfyldes for hermed at kunne påvise og stoppe eventuelt misbrug af persondata, som Region Midtjylland er dataansvarlig for. Med indførelsen af databeskyttelsesforordningen er reglerne for dokumentation af beskyttelsen af persondata skærpet,” skriver Lena Danvøgg, juridisk specialkonsulent i Region Midtjylland, i en mail til Version2.

I mailen understreger regionen dog også, at der hidtil er blevet fulgt op på alle mistænkelig opslag i it-systemerne, hvis Regionen er blevet bekendt med det.

Personale på Rigshospitalet lækkede oplysninger

Ændringen kommer fordi GDPR betyder ændrerde regler, for hvordan regionen skal følge op på logninger, der viser mistænkelige opslag, skriver Version2.

Men ændringerne kommer ifølge Version2 også efter en periode med stigende fokus på blandt andet sundhedspersonalets opslag i it-systemet.

Eksempelvis kunne TV2 i 2014 afsløre, at Se & Hør havde betalte kilder på Rigshospitalet i København, der udleverede oplysninger om kendissers graviditetsscanninger.

Således kunne Se & Hør blandt andet have en fotograf liggende på lur, da den danske journalist og radiovært Anders Lund Madsen mødte op til en graviditetsscanning med sin kæreste. En sag der betød, at Se & Hør måtte betale en erstatning på 100.000 kroner til radioværten.

Læs også: Ekspert: Se og Hør-sag kunne være undgået med mindre kontrol
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere