Artikel top billede

GDPR får dansk region til at øge overvågningen af medarbejderne

Region Midtjylland skærper reglerne for opsynet med sundhedspersonales opslag i it-systemerne.

Den europæiske persondataforordning betyder, at Region Midtjylland nu øger indsatsen mod læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale, der kan være fristet til at slå personfølsomme oplysninger om patienter op i regionens it-systemer.

Det skriver it-mediet Version2, der oplyser, at regionen fra nytår har iværksæt en mere systematisk opfølgning på opslag fra personalet i systemerne, der kan virke mistænkelige.

”Regionen ønsker at iværksætte en mere systematisk opfølgning på mistænkelige opslag med henblik på at sikre, at lovgivningens krav vedrørende kontrol med behandling af personoplysninger i it-systemer opfyldes for hermed at kunne påvise og stoppe eventuelt misbrug af persondata, som Region Midtjylland er dataansvarlig for. Med indførelsen af databeskyttelsesforordningen er reglerne for dokumentation af beskyttelsen af persondata skærpet,” skriver Lena Danvøgg, juridisk specialkonsulent i Region Midtjylland, i en mail til Version2.

I mailen understreger regionen dog også, at der hidtil er blevet fulgt op på alle mistænkelig opslag i it-systemerne, hvis Regionen er blevet bekendt med det.

Personale på Rigshospitalet lækkede oplysninger

Ændringen kommer fordi GDPR betyder ændrerde regler, for hvordan regionen skal følge op på logninger, der viser mistænkelige opslag, skriver Version2.

Men ændringerne kommer ifølge Version2 også efter en periode med stigende fokus på blandt andet sundhedspersonalets opslag i it-systemet.

Eksempelvis kunne TV2 i 2014 afsløre, at Se & Hør havde betalte kilder på Rigshospitalet i København, der udleverede oplysninger om kendissers graviditetsscanninger.

Således kunne Se & Hør blandt andet have en fotograf liggende på lur, da den danske journalist og radiovært Anders Lund Madsen mødte op til en graviditetsscanning med sin kæreste. En sag der betød, at Se & Hør måtte betale en erstatning på 100.000 kroner til radioværten.

Læs også: Ekspert: Se og Hør-sag kunne være undgået med mindre kontrol
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.