Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Photo by rawpixel on Unsplash (Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Om mindre end et år trækker Microsoft stikket til Windows 7: Anvendes stadigvæk af 40 procent af alle computer-brugere

Op mod 40 procent af alle internetbrugere kører stadigvæk med Windows, selvom Microsoft om mindre end et år vil stoppe med at understøtte systemet. Og ifølge en ekspert er det mellem 30 og 40 procent af de danske virksomheder, der stadigvæk anvender Windows 7.

Der er mindre end et år til, at Microsoft stopper understøttelsen af Windows 7.

Alligevel var det i 2018 knap 40 procent af computerbrugerne på globalt plan, der brugte det mere end 10 år gamle styresystem, når de tilgik internettet.

Det viser tal fra internet-analyse-selskabet Netmarketshare.

Ifølge Netmarkshares tal faldt brugen af Windows 7 henover året, og i december 2018 var brugen af det aldrende styresystem således faldet til 36,9 procent af de globale computerbrugere.

Læs også: Nedtællingen er i gang: Om præcist et år afliver Microsoft Windows 7 - men du kan stadig købe en særlig licens

Stadig populært i Danmark

I et interview med Computerworld har Kenneth Hansen, der er teknisk chef for det danske Microsoft-konsulenthus IT Forum anslået, at andelen af Windows 7 maskiner i det danske erhvervsliv er markant.

"Et skud fra hoften er, at 30 til 40 procent af de danske virksomheder stadig kører Windows 7 i større eller mindre omfang. Der er stadig computere, der er gamle, specielt i mange produktionsvirksomheder, hvor man ikke bare kan skifte den ud på grund af det software, der er installeret," sagde han for nylig til Computerworld.

I et interview med Computerworlds svenske søstermagasin Computersweden anslår Bo Bauhn, der er formand for Microsofts partnerorganisation IAMCP at situationen er nogenlunde den samme i Sverige.

”Det er en væsentlig del, der bruger Windows 7, også blandt virksomhederne i Sverige. Måske lidt lavere end den globale figur, men stadig meget, siger Bo Bauhn til Computersweden.

Læs også: Microsoft udsteder endelig dødsdom over Windows 10 Mobile: Fra denne dato skal du skifte til iPhone eller Android

Deadline i januar 2020

Andelen er Windows 7 maskiner er vigtig, fordi Microsoft har annonceret at selskabet fra 14. januar 2020 ikke længere vil understøtte systemet.

Derfor har Microsoft også for nylig lancerert værktøjet App Assure, der er en vifte af gratis services og værktøjer, som skal sikre, at alle apps, der fungerer i ældre versioner af Windows, også fungerer i Windows 10.

Programmet er tilgængelig for alle, der abonnerer på Windows 10 eller Microsoft i en volumen på mindst 150 licenser.

Læs også: Microsoft stiller kompatibilitets-garanti til alle brugere: Vi løser alle migrerings-problemer fra Windows 7 til Windows 10 gratis for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere