Artikel top billede

Photo by rawpixel on Unsplash

Om mindre end et år trækker Microsoft stikket til Windows 7: Anvendes stadigvæk af 40 procent af alle computer-brugere

Op mod 40 procent af alle internetbrugere kører stadigvæk med Windows, selvom Microsoft om mindre end et år vil stoppe med at understøtte systemet. Og ifølge en ekspert er det mellem 30 og 40 procent af de danske virksomheder, der stadigvæk anvender Windows 7.

Der er mindre end et år til, at Microsoft stopper understøttelsen af Windows 7.

Alligevel var det i 2018 knap 40 procent af computerbrugerne på globalt plan, der brugte det mere end 10 år gamle styresystem, når de tilgik internettet.

Det viser tal fra internet-analyse-selskabet Netmarketshare.

Ifølge Netmarkshares tal faldt brugen af Windows 7 henover året, og i december 2018 var brugen af det aldrende styresystem således faldet til 36,9 procent af de globale computerbrugere.

Læs også: Nedtællingen er i gang: Om præcist et år afliver Microsoft Windows 7 - men du kan stadig købe en særlig licens

Stadig populært i Danmark

I et interview med Computerworld har Kenneth Hansen, der er teknisk chef for det danske Microsoft-konsulenthus IT Forum anslået, at andelen af Windows 7 maskiner i det danske erhvervsliv er markant.

"Et skud fra hoften er, at 30 til 40 procent af de danske virksomheder stadig kører Windows 7 i større eller mindre omfang. Der er stadig computere, der er gamle, specielt i mange produktionsvirksomheder, hvor man ikke bare kan skifte den ud på grund af det software, der er installeret," sagde han for nylig til Computerworld.

I et interview med Computerworlds svenske søstermagasin Computersweden anslår Bo Bauhn, der er formand for Microsofts partnerorganisation IAMCP at situationen er nogenlunde den samme i Sverige.

”Det er en væsentlig del, der bruger Windows 7, også blandt virksomhederne i Sverige. Måske lidt lavere end den globale figur, men stadig meget, siger Bo Bauhn til Computersweden.

Læs også: Microsoft udsteder endelig dødsdom over Windows 10 Mobile: Fra denne dato skal du skifte til iPhone eller Android

Deadline i januar 2020

Andelen er Windows 7 maskiner er vigtig, fordi Microsoft har annonceret at selskabet fra 14. januar 2020 ikke længere vil understøtte systemet.

Derfor har Microsoft også for nylig lancerert værktøjet App Assure, der er en vifte af gratis services og værktøjer, som skal sikre, at alle apps, der fungerer i ældre versioner af Windows, også fungerer i Windows 10.

Programmet er tilgængelig for alle, der abonnerer på Windows 10 eller Microsoft i en volumen på mindst 150 licenser.

Læs også: Microsoft stiller kompatibilitets-garanti til alle brugere: Vi løser alle migrerings-problemer fra Windows 7 til Windows 10 gratis for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.