Artikel top billede

Photo by rawpixel on Unsplash (Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Om mindre end et år trækker Microsoft stikket til Windows 7: Anvendes stadigvæk af 40 procent af alle computer-brugere

Op mod 40 procent af alle internetbrugere kører stadigvæk med Windows, selvom Microsoft om mindre end et år vil stoppe med at understøtte systemet. Og ifølge en ekspert er det mellem 30 og 40 procent af de danske virksomheder, der stadigvæk anvender Windows 7.

Der er mindre end et år til, at Microsoft stopper understøttelsen af Windows 7.

Alligevel var det i 2018 knap 40 procent af computerbrugerne på globalt plan, der brugte det mere end 10 år gamle styresystem, når de tilgik internettet.

Det viser tal fra internet-analyse-selskabet Netmarketshare.

Ifølge Netmarkshares tal faldt brugen af Windows 7 henover året, og i december 2018 var brugen af det aldrende styresystem således faldet til 36,9 procent af de globale computerbrugere.

Læs også: Nedtællingen er i gang: Om præcist et år afliver Microsoft Windows 7 - men du kan stadig købe en særlig licens

Stadig populært i Danmark

I et interview med Computerworld har Kenneth Hansen, der er teknisk chef for det danske Microsoft-konsulenthus IT Forum anslået, at andelen af Windows 7 maskiner i det danske erhvervsliv er markant.

"Et skud fra hoften er, at 30 til 40 procent af de danske virksomheder stadig kører Windows 7 i større eller mindre omfang. Der er stadig computere, der er gamle, specielt i mange produktionsvirksomheder, hvor man ikke bare kan skifte den ud på grund af det software, der er installeret," sagde han for nylig til Computerworld.

I et interview med Computerworlds svenske søstermagasin Computersweden anslår Bo Bauhn, der er formand for Microsofts partnerorganisation IAMCP at situationen er nogenlunde den samme i Sverige.

”Det er en væsentlig del, der bruger Windows 7, også blandt virksomhederne i Sverige. Måske lidt lavere end den globale figur, men stadig meget, siger Bo Bauhn til Computersweden.

Læs også: Microsoft udsteder endelig dødsdom over Windows 10 Mobile: Fra denne dato skal du skifte til iPhone eller Android

Deadline i januar 2020

Andelen er Windows 7 maskiner er vigtig, fordi Microsoft har annonceret at selskabet fra 14. januar 2020 ikke længere vil understøtte systemet.

Derfor har Microsoft også for nylig lancerert værktøjet App Assure, der er en vifte af gratis services og værktøjer, som skal sikre, at alle apps, der fungerer i ældre versioner af Windows, også fungerer i Windows 10.

Programmet er tilgængelig for alle, der abonnerer på Windows 10 eller Microsoft i en volumen på mindst 150 licenser.

Læs også: Microsoft stiller kompatibilitets-garanti til alle brugere: Vi løser alle migrerings-problemer fra Windows 7 til Windows 10 gratis for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?