Artikel top billede

Photo by rawpixel on Unsplash (Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Om mindre end et år trækker Microsoft stikket til Windows 7: Anvendes stadigvæk af 40 procent af alle computer-brugere

Op mod 40 procent af alle internetbrugere kører stadigvæk med Windows, selvom Microsoft om mindre end et år vil stoppe med at understøtte systemet. Og ifølge en ekspert er det mellem 30 og 40 procent af de danske virksomheder, der stadigvæk anvender Windows 7.

Der er mindre end et år til, at Microsoft stopper understøttelsen af Windows 7.

Alligevel var det i 2018 knap 40 procent af computerbrugerne på globalt plan, der brugte det mere end 10 år gamle styresystem, når de tilgik internettet.

Det viser tal fra internet-analyse-selskabet Netmarketshare.

Ifølge Netmarkshares tal faldt brugen af Windows 7 henover året, og i december 2018 var brugen af det aldrende styresystem således faldet til 36,9 procent af de globale computerbrugere.

Læs også: Nedtællingen er i gang: Om præcist et år afliver Microsoft Windows 7 - men du kan stadig købe en særlig licens

Stadig populært i Danmark

I et interview med Computerworld har Kenneth Hansen, der er teknisk chef for det danske Microsoft-konsulenthus IT Forum anslået, at andelen af Windows 7 maskiner i det danske erhvervsliv er markant.

"Et skud fra hoften er, at 30 til 40 procent af de danske virksomheder stadig kører Windows 7 i større eller mindre omfang. Der er stadig computere, der er gamle, specielt i mange produktionsvirksomheder, hvor man ikke bare kan skifte den ud på grund af det software, der er installeret," sagde han for nylig til Computerworld.

I et interview med Computerworlds svenske søstermagasin Computersweden anslår Bo Bauhn, der er formand for Microsofts partnerorganisation IAMCP at situationen er nogenlunde den samme i Sverige.

”Det er en væsentlig del, der bruger Windows 7, også blandt virksomhederne i Sverige. Måske lidt lavere end den globale figur, men stadig meget, siger Bo Bauhn til Computersweden.

Læs også: Microsoft udsteder endelig dødsdom over Windows 10 Mobile: Fra denne dato skal du skifte til iPhone eller Android

Deadline i januar 2020

Andelen er Windows 7 maskiner er vigtig, fordi Microsoft har annonceret at selskabet fra 14. januar 2020 ikke længere vil understøtte systemet.

Derfor har Microsoft også for nylig lancerert værktøjet App Assure, der er en vifte af gratis services og værktøjer, som skal sikre, at alle apps, der fungerer i ældre versioner af Windows, også fungerer i Windows 10.

Programmet er tilgængelig for alle, der abonnerer på Windows 10 eller Microsoft i en volumen på mindst 150 licenser.

Læs også: Microsoft stiller kompatibilitets-garanti til alle brugere: Vi løser alle migrerings-problemer fra Windows 7 til Windows 10 gratis for dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere