Artikel top billede

(Foto: Stephen Brashear)

På direkte ordre fra den kinesiske regering: Nu er Microsoft-tjeneste blevet blokeret

Microsofts søgemaskine Bing er netop blevet blokeret i Kina, og det sker ifølge internationale medier på direkte ordre fra den kinesiske regering.

Microsofts søgemaskine Bing er nu blokeret i Kina, og dermed lider Microsoft samme skæbne som blandt andet Google og Facebook, hvis tjenester i årevis har været utilgængelige for borgerne i verdens største land.

Det bekræftede Microsoft ifølge Bloomberg onsdag aften.

Bing der blot sidder på 2 procent af det kinesiske søgemaskine-marked har hidtil været tilgængelig i Kina, fordi Microsoft i modsætning til Google har valgt at fjerne søgeresultater, som det kinesiske regime betragter som uønskede.

Ifølge det britiske finansmedie Financial Times sker blokeringen på direkte ordre fra den kinesiske regering.

Eskalerende handelskrig

Det kinesiske tiltag kommer samtidig med en eskalerende handelskrig mellem Kina og USA samt en stigende vestlig mistro mod kinesiske tech-selskaber som Huawei.

Derfor kan det kinesiske tiltag også være ildevarslende nyt for Apple og andre amerikanske tech-virksomheder med store erhvervsinteresser i Kina.

Allerede før jul valgt den kinesiske regering af rasle med sablerne, da den forbød salget af seks udvalgte iPhone-modeller.

Læs også: Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere