Artikel top billede

(Foto: Stephen Brashear)

På direkte ordre fra den kinesiske regering: Nu er Microsoft-tjeneste blevet blokeret

Microsofts søgemaskine Bing er netop blevet blokeret i Kina, og det sker ifølge internationale medier på direkte ordre fra den kinesiske regering.

Microsofts søgemaskine Bing er nu blokeret i Kina, og dermed lider Microsoft samme skæbne som blandt andet Google og Facebook, hvis tjenester i årevis har været utilgængelige for borgerne i verdens største land.

Det bekræftede Microsoft ifølge Bloomberg onsdag aften.

Bing der blot sidder på 2 procent af det kinesiske søgemaskine-marked har hidtil været tilgængelig i Kina, fordi Microsoft i modsætning til Google har valgt at fjerne søgeresultater, som det kinesiske regime betragter som uønskede.

Ifølge det britiske finansmedie Financial Times sker blokeringen på direkte ordre fra den kinesiske regering.

Eskalerende handelskrig

Det kinesiske tiltag kommer samtidig med en eskalerende handelskrig mellem Kina og USA samt en stigende vestlig mistro mod kinesiske tech-selskaber som Huawei.

Derfor kan det kinesiske tiltag også være ildevarslende nyt for Apple og andre amerikanske tech-virksomheder med store erhvervsinteresser i Kina.

Allerede før jul valgt den kinesiske regering af rasle med sablerne, da den forbød salget af seks udvalgte iPhone-modeller.

Læs også: Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere