Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

På trods af spionrygter: Huaweis smartphone-salg slår alle rekorder

I 2018 steg Huaweis smartphone salg med 50 procent, selvom selskabet er blevet udsat for spion-beskyldninger.

Mens der i Danmark og store dele af Vesten bliver set med stigende skepsis på den kinesiske tech-gigant Huawei, så går selskabets smarthphone-salg tilsyneladende strygende.

For ifølge nyhedsbureauet Reuters steg omsætningen i Huwaeis forbruger-division med 50 procent i 2018, og dermed kan selskabet indkassere en rekordhøj omsætning på 52 milliarder dollar, hvilket rundt regnet svarer til 340 milliarder kroner.

Omsætningsfremgangen skyldes ifølge Reuters en massiv efterspørgsel efter selskabets smartphones, og det betyder samtidig, at Huaweis forbrugerdivision nu er det kinesiske selskab, der også producerer netværksteknologi, mest lukrative forretningsområde.

Læs også: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Ramt af spionfrygt

Nyheden kommer samtidig med, at blandt andet USA, Australien og New Zealand har begrænset Huaweis adgang til deres markeder, fordi de frygter, at selskabets netværksudstyr kan udgøre en sikkerhedstrussel.

Eksempelvis har USA direkte advaret sine allierede mod at anvende Huaweis netværksudstyr i deres 5G-net.

I den forbindelse måtte forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) på et samråd tirsdag forklare, at den danske regering ikke har adgang til at udelukke Huawei fra at levere 5G-teknologi til Danmark.

Samtidig kom det onsdag frem, at Banedanmark valgte at annullere en ordre på Huawei-udstyr.

Læs også:
Banedanmark river kontrakt om nyt Huawei-udstyr i stykker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere