Artikel top billede

På trods af spionrygter: Huaweis smartphone-salg slår alle rekorder

I 2018 steg Huaweis smartphone salg med 50 procent, selvom selskabet er blevet udsat for spion-beskyldninger.

Mens der i Danmark og store dele af Vesten bliver set med stigende skepsis på den kinesiske tech-gigant Huawei, så går selskabets smarthphone-salg tilsyneladende strygende.

For ifølge nyhedsbureauet Reuters steg omsætningen i Huwaeis forbruger-division med 50 procent i 2018, og dermed kan selskabet indkassere en rekordhøj omsætning på 52 milliarder dollar, hvilket rundt regnet svarer til 340 milliarder kroner.

Omsætningsfremgangen skyldes ifølge Reuters en massiv efterspørgsel efter selskabets smartphones, og det betyder samtidig, at Huaweis forbrugerdivision nu er det kinesiske selskab, der også producerer netværksteknologi, mest lukrative forretningsområde.

Læs også: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Ramt af spionfrygt

Nyheden kommer samtidig med, at blandt andet USA, Australien og New Zealand har begrænset Huaweis adgang til deres markeder, fordi de frygter, at selskabets netværksudstyr kan udgøre en sikkerhedstrussel.

Eksempelvis har USA direkte advaret sine allierede mod at anvende Huaweis netværksudstyr i deres 5G-net.

I den forbindelse måtte forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) på et samråd tirsdag forklare, at den danske regering ikke har adgang til at udelukke Huawei fra at levere 5G-teknologi til Danmark.

Samtidig kom det onsdag frem, at Banedanmark valgte at annullere en ordre på Huawei-udstyr.

Læs også:
Banedanmark river kontrakt om nyt Huawei-udstyr i stykker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere