Artikel top billede

Apples vigtigste producent overvejer at flygte fra Kina

Den store Apple-producent Foxconn overvejer at flytte en del af sin produktion fra Kina til Indien. Det kan gøre Apple mindre sårbare overfor konsekvenserne af en handelskrig mellem USA og Kina.

Foxconn Technology Group der står for produktionen af Apples iPhone overvejer nu at flytte sin produktion fra Kina til Indien. Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge den amerikanske avis arbejder chefer hos Foxconn i disse dage på at finde finansiering til nye indiske produktionsfaciliteter, og i den forbindelse planlægger Foxconns ledelse allerede til februar et besøg i Indien, hvor planerne skal granskes nærmere.

Vil gøre Apple mindre sårbar

Vælger Foxconn at flytte sin produktion til Indien vil det samtidig betyde, at Apple vil blive mindre sårbar overfor en optrapning i handelskrigen mellem USA og Kina.

Læs også: På direkte ordre fra den kinesiske regering: Nu er Microsoft-tjeneste blevet blokeret

Forholdet mellem USA og Kina er blevet stadig mere betændt gennem den seneste tid efter, at Huaweis finansdirektør - og datter af selskabets stifter - for nylig blev anholdt i Canada på amerikansk foranledning. Og så sent som onsdag aften valgte den kinesiske regering at blokere for Microsofts søgemaskine Bing i Kina.

Foxconn oplyser til Wall Street Journal at selskabet ikke kommenterer på potentielle kunder eller deres produkter, og en talsperson for Apple Indien afviser ligeledes at udtale sig til det amerikanske medie.

Apple får allerede i dag produceret visse af sine biligere produkter i Kina via producenten Winstron Corp.

Læs også:
Dårligt iPhone-salg får Apple til at skrue ned ansættelses-ræset i Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere