Artikel top billede

Trods stigende kritik så har Skat fuld tiltro til skandale-systemet EFI’s afløser

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, der er en styrelse under skat, slår fast, at de trods hård kritik fra kommunerne har fuld tiltro til den milliarddyre afløser for Skats kuldsejlede EFI-system.

Skats nye inddrivelsessystem PSRM, der er af afløseren for det skandaleombruste EFI-system, er blevet mødet med en stigende kritik fra blandet de danske kommuner.

Men nu slår Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, der er en af Skats syv nye styrelser, ifølge Version 2 fast, at de er uenige i kritikken og har fuld tillid til det nye system.

”Det er vi ikke enige i. Vi har fået forsimplet lovgivningen, og det gør, at vi nu kan bygge et system, der kan understøtte den gældende lovgivning,« siger Thomas Monefeldt, fagdirektør for forretningsudvikling i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, til Version 2.

Læs også: Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustration

Styrelse: Nødvendigt af hensyn til retssikerheden
De danske kommuner har kritiseret det nye PRSM-system for at kræve store tilpasninger af de kommunale it-systemer.

Thomas Monefeld fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen oplyser dog til Version 2, at han anerkender, at de danske kommuner står for en stor opgave med at tilpasse systemerne, men at det er nødvendigt af hensyn til borgernes retssikkerhed.

EFI-system som PSRM skal afløse endte med at kuldsejle og blev endeligt skrottet i 2015.

Det er tidligere blevet vurderet, at det nye system vil komme til at koste i omegnen af 1,1 milliarder kroner.

Læs også:
Nyt inddrivelsessystem til Skat vil koste mere end 1,1 milliard kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere