Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Oracle kræver milliarder for java-kopiering i Android: Nu trygler Google højesteret om at stoppe den årelange sag

En langstrakt sag om misbrug af Oracles Java-kode i Android kan betyde, at Google skal betale en gigantisk milliard-erstatning. Nu vil Google have den amerikanske højesteret til at stoppe sagen.

Googles moderselskab Alphabet har nu bedt den amerikanske højesteret om at omstøde en kendelse, der sidste år genoplivede en milliard-stor copyright som Oracle har anlagt mod Google.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I sagen der tog sin start helt tilbage i 2010 bliver Google af Oracle anklaget for, på ulovlig vis at have brugt java-kode i Android-styresystemet.

Google har dog hævdet, at brugen af koden falder ind under den såkaldte 'fair-use'-definition, og dermed er i fuld overensstemmelse med den amerikanske copyright-lovgivning.

Læs også: Google taber kæmpeopgør om Android med Oracle - kan skylde Oracle milliarder af kroner for Java-brug

60 milliarder kroner på spil

Oracle har tidligere krævet, at Google skal betale 9 milliarder dollar - knap 60 milliarder kroner med den aktuelle kurs - i erstatning i retsopgøret, men i 2016 blev Google dog frikendt i sagen.

Sidste år faldt der dog en helt ny kendelse i den langstrakte sag, der denne gang gav Oracle medhold.

Nu afventes der en eventuel fastsættelse af erstatningens størrelse.

Det er den afgørelse som Google henstiller til at den amerikanske højesteret omstøder med henvisning til, at den udgør en potentielt ødelæggende kæberasler mod software-industrien, der kan bremse fremtidig software-innovation.

”Den opdigtede bekymring om innovation dækker over at Google i virkeligheden frygter, at selskabet ikke i fremtiden uhindret vil få adgang til at tjene betydelige summer på at kopiere andre virksomheder originale og værdifulde arbejde,” lyder det fra Oracle-advokat Dorian Daley ifølg Reuters.

Læs også:
Oracle hiver Google i retten igen for at bruge Java i Android: Dommer advarer kamphanerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere