Artikel top billede

Kinesisk udsending til EU: Udelukkelse af Huawei kan få 'alvorlige konsekvenser' for 5G

Udelukkelse af Huawei kan få ‘alvorlige konsekvenser’ for den globale udvikling af 5G, lyder det advarende fra kinesisk udsending i EU.

Den seneste tids udelukkelse af kinesiske Huawei som leverandør af central 5G-infrastruktur i en række vestlige lande, kan få ‘alvorlige konsekvenser’.

Sådan lyder det fra Kinas EU-ambassadør Zhang Ming skriver Financial Times.

Ambassadøren advarer om, at bestræbelserne på at begrænse det kinesiske engagement i europæiske 5G-projekter kan få ‘alvorlige konsekvenser’ for den globale økonomi og det videnskabelige samarbejde mellem EU og Kina.

“Det er ikke gavnligt at udsprede sladder, diskriminere, presse, tvinge eller spekulere mod andre,” siger han til avisen.

Hans bemærkninger falder efter, at Huawei for alvor er kommet under pres med vestlige beskyldninger om, at selskabet er en form for forlænget arm for den kinesiske regering.

EU overvejer for tiden at stramme sikkerhedskravene til kinesiske teknologi-selskaber på netop denne baggrund.

Frygt for spionage

Det har udløst frygt for, at Huawei - der er blandt verdens største netværks-leverandører - vil kunne anvende sit 5G-udstyr til at spionere mod vestlige lande og sende oplysningerne til Kina.

Zhang Ming mener på Kinas vegne, at historierne er opdigtede og afviser alle beskyldningerne.

“I øjeblikket gør mange sig anstrengelser for at fabrikere en sikkerhedshistorie om Huawei. Jeg mener ikke, at denne historie har noget at gøre med sikkerhed,” siger han.

Ifølge ham vil udelukkelse af kinesiske teknologi-selskaber få konsekvenser, fordi supply- og værdikæderne i det globale 5G-marked er tæt sammenviklede.

Derfor kan man ikke ‘kunstigt og med overlæg’ skære gennem markedet, siger han.

Zhang Ming siger til avisen, at Kina vil søge dialogens vej og appellerer til EU om at henholde sig til det, som han kalder for en ‘regel-baseret global orden.’

“Jeg mener ikke, at protektionisme er en god løsning. Vi bør samarbejde,” siger han.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.