Artikel top billede

Kinesisk udsending til EU: Udelukkelse af Huawei kan få 'alvorlige konsekvenser' for 5G

Udelukkelse af Huawei kan få ‘alvorlige konsekvenser’ for den globale udvikling af 5G, lyder det advarende fra kinesisk udsending i EU.

Den seneste tids udelukkelse af kinesiske Huawei som leverandør af central 5G-infrastruktur i en række vestlige lande, kan få ‘alvorlige konsekvenser’.

Sådan lyder det fra Kinas EU-ambassadør Zhang Ming skriver Financial Times.

Ambassadøren advarer om, at bestræbelserne på at begrænse det kinesiske engagement i europæiske 5G-projekter kan få ‘alvorlige konsekvenser’ for den globale økonomi og det videnskabelige samarbejde mellem EU og Kina.

“Det er ikke gavnligt at udsprede sladder, diskriminere, presse, tvinge eller spekulere mod andre,” siger han til avisen.

Hans bemærkninger falder efter, at Huawei for alvor er kommet under pres med vestlige beskyldninger om, at selskabet er en form for forlænget arm for den kinesiske regering.

EU overvejer for tiden at stramme sikkerhedskravene til kinesiske teknologi-selskaber på netop denne baggrund.

Frygt for spionage

Det har udløst frygt for, at Huawei - der er blandt verdens største netværks-leverandører - vil kunne anvende sit 5G-udstyr til at spionere mod vestlige lande og sende oplysningerne til Kina.

Zhang Ming mener på Kinas vegne, at historierne er opdigtede og afviser alle beskyldningerne.

“I øjeblikket gør mange sig anstrengelser for at fabrikere en sikkerhedshistorie om Huawei. Jeg mener ikke, at denne historie har noget at gøre med sikkerhed,” siger han.

Ifølge ham vil udelukkelse af kinesiske teknologi-selskaber få konsekvenser, fordi supply- og værdikæderne i det globale 5G-marked er tæt sammenviklede.

Derfor kan man ikke ‘kunstigt og med overlæg’ skære gennem markedet, siger han.

Zhang Ming siger til avisen, at Kina vil søge dialogens vej og appellerer til EU om at henholde sig til det, som han kalder for en ‘regel-baseret global orden.’

“Jeg mener ikke, at protektionisme er en god løsning. Vi bør samarbejde,” siger han.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.