Artikel top billede

Kinesisk udsending til EU: Udelukkelse af Huawei kan få 'alvorlige konsekvenser' for 5G

Udelukkelse af Huawei kan få ‘alvorlige konsekvenser’ for den globale udvikling af 5G, lyder det advarende fra kinesisk udsending i EU.

Den seneste tids udelukkelse af kinesiske Huawei som leverandør af central 5G-infrastruktur i en række vestlige lande, kan få ‘alvorlige konsekvenser’.

Sådan lyder det fra Kinas EU-ambassadør Zhang Ming skriver Financial Times.

Ambassadøren advarer om, at bestræbelserne på at begrænse det kinesiske engagement i europæiske 5G-projekter kan få ‘alvorlige konsekvenser’ for den globale økonomi og det videnskabelige samarbejde mellem EU og Kina.

“Det er ikke gavnligt at udsprede sladder, diskriminere, presse, tvinge eller spekulere mod andre,” siger han til avisen.

Hans bemærkninger falder efter, at Huawei for alvor er kommet under pres med vestlige beskyldninger om, at selskabet er en form for forlænget arm for den kinesiske regering.

EU overvejer for tiden at stramme sikkerhedskravene til kinesiske teknologi-selskaber på netop denne baggrund.

Frygt for spionage

Det har udløst frygt for, at Huawei - der er blandt verdens største netværks-leverandører - vil kunne anvende sit 5G-udstyr til at spionere mod vestlige lande og sende oplysningerne til Kina.

Zhang Ming mener på Kinas vegne, at historierne er opdigtede og afviser alle beskyldningerne.

“I øjeblikket gør mange sig anstrengelser for at fabrikere en sikkerhedshistorie om Huawei. Jeg mener ikke, at denne historie har noget at gøre med sikkerhed,” siger han.

Ifølge ham vil udelukkelse af kinesiske teknologi-selskaber få konsekvenser, fordi supply- og værdikæderne i det globale 5G-marked er tæt sammenviklede.

Derfor kan man ikke ‘kunstigt og med overlæg’ skære gennem markedet, siger han.

Zhang Ming siger til avisen, at Kina vil søge dialogens vej og appellerer til EU om at henholde sig til det, som han kalder for en ‘regel-baseret global orden.’

“Jeg mener ikke, at protektionisme er en god løsning. Vi bør samarbejde,” siger han.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere