Artikel top billede

Kinesisk udsending til EU: Udelukkelse af Huawei kan få 'alvorlige konsekvenser' for 5G

Udelukkelse af Huawei kan få ‘alvorlige konsekvenser’ for den globale udvikling af 5G, lyder det advarende fra kinesisk udsending i EU.

Den seneste tids udelukkelse af kinesiske Huawei som leverandør af central 5G-infrastruktur i en række vestlige lande, kan få ‘alvorlige konsekvenser’.

Sådan lyder det fra Kinas EU-ambassadør Zhang Ming skriver Financial Times.

Ambassadøren advarer om, at bestræbelserne på at begrænse det kinesiske engagement i europæiske 5G-projekter kan få ‘alvorlige konsekvenser’ for den globale økonomi og det videnskabelige samarbejde mellem EU og Kina.

“Det er ikke gavnligt at udsprede sladder, diskriminere, presse, tvinge eller spekulere mod andre,” siger han til avisen.

Hans bemærkninger falder efter, at Huawei for alvor er kommet under pres med vestlige beskyldninger om, at selskabet er en form for forlænget arm for den kinesiske regering.

EU overvejer for tiden at stramme sikkerhedskravene til kinesiske teknologi-selskaber på netop denne baggrund.

Frygt for spionage

Det har udløst frygt for, at Huawei - der er blandt verdens største netværks-leverandører - vil kunne anvende sit 5G-udstyr til at spionere mod vestlige lande og sende oplysningerne til Kina.

Zhang Ming mener på Kinas vegne, at historierne er opdigtede og afviser alle beskyldningerne.

“I øjeblikket gør mange sig anstrengelser for at fabrikere en sikkerhedshistorie om Huawei. Jeg mener ikke, at denne historie har noget at gøre med sikkerhed,” siger han.

Ifølge ham vil udelukkelse af kinesiske teknologi-selskaber få konsekvenser, fordi supply- og værdikæderne i det globale 5G-marked er tæt sammenviklede.

Derfor kan man ikke ‘kunstigt og med overlæg’ skære gennem markedet, siger han.

Zhang Ming siger til avisen, at Kina vil søge dialogens vej og appellerer til EU om at henholde sig til det, som han kalder for en ‘regel-baseret global orden.’

“Jeg mener ikke, at protektionisme er en god løsning. Vi bør samarbejde,” siger han.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere