Artikel top billede

USA kræver Huawei-boss udleveret: Rejser tiltale mod Huawei

USA åbner formelt sag mod Huawei for sanktions-forbrydelser og kræver selskabets CFO udleveret til retsforfølgelse.

USA åbner nu formelt sager mod kinesiske Huawei, som USA nu vil retsforfølge.

Det amerikanske justitsministerium rejser således nu tiltale mod både Huawei og selskabets CFO, Meng Whanzhou, der er datter af Huaweis grundlægger, Ren Zhengfei.

USA beskylder Huawei for bevidst at have arbejdet for at omgå de sanktioner, som USA har nedlagt mod handel med Iran, ved at handle med Iran via et datterselskab.

Samtidig rejser USA i en anden sag tiltale mod Huawei for at have stjålet og kopieret robot-teknologi fra amerikanske T-Mobile.

I denne sag bedyrer Huawei, at parterne indgik forlig i 2017.

Huawei-CFO Meng Whanzou blev anholdt 1. december i Canada, hvor hun siden har siddet varetægtsfængslet.

Ifølge CNCB kræver USA hende nu formelt udleveret til retsforfølgelse i USA.

Huawei erklærer sig ‘skuffet’ over tiltalterne. Selskabet peger på, at det har forsøgt at drøfte sagerne med de amerikanske myndigheder, men den fremstrakte hånd ‘blev afvist uden begrundelse,’ lyder det fra Huawei.

“Selskabt [Huawei, red] afviser, at det eller dets datterselskaber har begået nogen af de påståede overtrædelser. Det kender ikke til nogen overtrædelser begået af Fr. Meng og er overbevist om, at det amerikanske retssystem vil nå til samme konklusion,” lyder det fra Huawei.

Tidligere har den kinesiske teknologikæmpe ZTE været ramt af en lignende sag, der endte med at true selskabet på livet.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Læs også:

Huaweis danske topchef sender brev til Folketinget efter hård kritik: “I kan stole på Huawei”

Kinesisk udsending til EU: Udelukkelse af Huawei kan få 'alvorlige konsekvenser' for 5G

Huawei truer med at trække sig ud af vesten: Vil flytte forretning til lande, hvor man føler sig velkommen

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere