Artikel top billede

USA kræver Huawei-boss udleveret: Rejser tiltale mod Huawei

USA åbner formelt sag mod Huawei for sanktions-forbrydelser og kræver selskabets CFO udleveret til retsforfølgelse.

USA åbner nu formelt sager mod kinesiske Huawei, som USA nu vil retsforfølge.

Det amerikanske justitsministerium rejser således nu tiltale mod både Huawei og selskabets CFO, Meng Whanzhou, der er datter af Huaweis grundlægger, Ren Zhengfei.

USA beskylder Huawei for bevidst at have arbejdet for at omgå de sanktioner, som USA har nedlagt mod handel med Iran, ved at handle med Iran via et datterselskab.

Samtidig rejser USA i en anden sag tiltale mod Huawei for at have stjålet og kopieret robot-teknologi fra amerikanske T-Mobile.

I denne sag bedyrer Huawei, at parterne indgik forlig i 2017.

Huawei-CFO Meng Whanzou blev anholdt 1. december i Canada, hvor hun siden har siddet varetægtsfængslet.

Ifølge CNCB kræver USA hende nu formelt udleveret til retsforfølgelse i USA.

Huawei erklærer sig ‘skuffet’ over tiltalterne. Selskabet peger på, at det har forsøgt at drøfte sagerne med de amerikanske myndigheder, men den fremstrakte hånd ‘blev afvist uden begrundelse,’ lyder det fra Huawei.

“Selskabt [Huawei, red] afviser, at det eller dets datterselskaber har begået nogen af de påståede overtrædelser. Det kender ikke til nogen overtrædelser begået af Fr. Meng og er overbevist om, at det amerikanske retssystem vil nå til samme konklusion,” lyder det fra Huawei.

Tidligere har den kinesiske teknologikæmpe ZTE været ramt af en lignende sag, der endte med at true selskabet på livet.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Læs også:

Huaweis danske topchef sender brev til Folketinget efter hård kritik: “I kan stole på Huawei”

Kinesisk udsending til EU: Udelukkelse af Huawei kan få 'alvorlige konsekvenser' for 5G

Huawei truer med at trække sig ud af vesten: Vil flytte forretning til lande, hvor man føler sig velkommen

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere